Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: ako som na to prisla
#11867
ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
Den prvy: citam si toto forum uz niekolko dni a zistujem, ze je tu plno neschopnych ludi, ktori vlatsne s alkoholom ani nechcu skoncit. Abstinujem uz celkom 5 dni a ide to... A oni to nezvladaju...
Den 6. mojej abstinencie: O tretej prichadza bazeni.. Silne, mam co so sebou robit... Po pol hodine odchadza. Vyhrala som!!! Som lepsia, nez vsetci tu, ktori sa marne snazia... Som INA, zvladam to. Dalsie dva dni, vsetko super...
Den deviaty: od rana mam strasnu chut pit. Tuzim po flaske... Uz sa pomaly obliekam, ale este stale bojujem so svojim ja. Nepomaha. Poobede je flaska kupena a ... vypita... Vzdala som to...
TaAAk... a teraz som tu... Tam, kde oni, vsetci z tohoto fora atd... A ja viem uz, ze som taka ista. Som proste alkoholicka. Marne som sa snazila presviedcat samu seba, ze som ina... Som taka ista. Mam tu istu chorobu. Som bezmocna. Nezvladam to. A viem, ze sama to nedam. Nevladzem. Uz ani nechcem. Stale len to iste dokola. Nemam sancu vyhrat.. A zrazu nachadzam spriaznenu dusu, ktora si tym vsetkym presla. Hned mi je lepsie. Necitim sa na to az tak sama. Zacinam bojovat. Dokedy, to ukaze cas. VELMI chcem! A musim! Urobim pre to cokolvek! Len si uz nikdy neklamat, ze to svojou volou dokazem sama. Nedokazem!!! To uz viem. Asi na to nie som az tak silna.
Den po tom: uz nechcem zazivat abstaky, prezit ich aj vdaka farmaceutikam a ist zase dalej. Viem, ze sa musim pozriet problemu do oci. Nemam uz na vyber. Moje telo je uz chore. Musim zabojovat.
Zaver: ak sa niekto docital az sem, verte mi, ze alkoholizmus je velmi tazka choroba a malokto sa z neho dostane len svojou volou. Ano, moze sa stat, ze vam lekar povie, ze vasa pecen al. slinivla uz konci a kazdy poharik vas zabija a vtedy sa spamatame. Niektori vsak ale ani na toto nedaju. Je naozaj dobre zacat nieco robit, lebo zatial, co poznam ludi, ktori maju problem s alkoholom, bez pomoci to nezvladaju.
A tak vam vsetkym prajem, nech su vam moje vlastne skusenosti prinosom!!! A vsetkym, ktori chcu a snazia sa byt triezvi, VELMI drzim palce!!!
sad

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11868
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
A já Ti Sad děkuji za upřímná slova.Bude dobře, věřím Ti!Máš dobře našlápnuto, toužíš skončit s pitím, cítím to, neboj, těš se!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11882
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
Libo, bolo to take vypustenie mojich emocii... Nemyslela som to v ziadnom pripade zle. Nepijem, je to len par dni... Neviem, ako dlho, ale teraz nepijem. V pondelok idem na AA. Uvidime. Ale v kazdom pripade som stastna, ze som sa jednej dusicke zverila a chcem sa liecit. Je to proste... MUSIM!!!A teba moc zdravim a vsetkym na tomto fore drzim velmi palce! lebo uz len to, ze su tito ludia tu, je znamka toho, ze si uvedomuju svoj problem a chcu s tym nieco robit. A to je najdolezitejsie! MOC nam drzim vsetkym palce!
sad

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11886
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
Super.Je to nesmírně důležité vypustit ze sebe všechno,tak jak to jde,tak jak to přichází.Ventilovat a nedusit v sobě.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11892
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
No prave jani, to su tie moje nalady... A nemam nikoho, komu toto povedat. Tak snad to tu aspon vy ustojite:-).
sad

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11893
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
Sad, zatím Musíš, po čase budeš Chtít, přestat pít, pak už jen Nemusíš, už nebudeš.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11896
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 5 měsíce  
Vypiš to ze sebe jinak opravdu AA-to ti pomůže.Člověk sám-není nic-a také sám zvládnout alkoholismus a sám sebe?To mi nikdy nešlo-já to nezvládala,má síla byla brzy v prdeli a já s ní.Lítala jsem z léčebny do léčebny,pobytů na Detoxu hrůza.Vždycky jsem si slibovala už nikdy-A PRÁSK!S AA JSEM NEPILA TÉMĚŘ 9ROKŮ.uŽ JSEM SI MYSLELA,ŽE JSEM DOBRÁ A ZA VODOU,ŽE UŽ AA TAK MOC NEPOTŘEBUJU-VÝSLEDEK NA SEBE NENECHAL DLOUHO ČEKAT.MÁLEM JSEM SE UTOPILA V CHLASTU.DNES JSEM VDĚČNÁ ZA VŠECHNO A NEMÁM PRÁVO PODCENIT VŮBEC NIC.ALKOHOLISMUS JE VYČURANÁ MRCHA!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12260
Re: ako som na to prisla Před 11 rok, 4 měsíce  
Citala som si tu nejaky cas plno diskusii. Vela mi to dalo, naucilo. Jednu vec, ktoru chcem poznamenat je, ze prave Liba ma zachranila v minute dvanast... nech uz akokolvek pochybyla a vyjadrila sa nevhodne k urcitym prispevkom, je to zena, ktora stale nezistne pomaha. Mne pomaha VELMI, hoci som mala uz dve recidivy a stale sa snazim. Vynada mi, vycisti mi zaludok, ale ja zrovna to potrebujem! Nechcem, aby ma niekto utesoval, lebo toto je moj problem, ktory som si sposobila sama. Nikto ma nenutil pit! Som jej vdacna. Co sa tyka AA, AT, liecebne atd., kazdy nech si vyberie, co sa mu hodi. Ja viem za seba, ze do AA by mal clovek prist viac krat, aby pochopil, lebo prvykrat to ani mne nepripadalo nejake napomocne. Ale Liba tu je a myslim, ze pre vsetkych. Takych ludi si treba vazit a nenavazat sa do nich. Taktiez si vazim aj Marky, Anety, Bludicky (kde je?), pani Heleny, atd... Aj ked... ked sa clovek este v kvazi "normalnom stadiu" dozvie, ze moze umriet (ako to povedala pani Helene Dr.), umiera, zacne robit pre to vsetko. Bohuzial, bola som pri umierani mnohych pacientov, ktorym zlyhavala pecen-jatra. Vtedy je uz casto neskoro:-(. Vazim si Liby a ostatnych, ktori nemaju potrebu mazat med okolo pusy, ale vedia aj vynadat. To my alkoholici potrebujeme! Ved aj tak sa stale len lutujeme! Preto nesuhlasim s niektorymi nazormi, ale vsetky plne respektujem. Moc moc moc prajem vsetkym, aby svoju chorobu zvladli, takisto ako to prajem aj sebe!!!
sad

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter