Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Volani o pomoc
#12555
Volani o pomoc Před 11 rok, 3 měsíce  
zdravim vsechny vespolek. Je to poprve, co jsem se rozhodla zavolat o pomoc - pomoc s alkoholem - jsem alkoholik. Zacalo to vse pred 15 lety, kdy mi bylo 20. V te dobe jsem odjela do Anglie a dlouhe vecery po celodenni praci s detmi, jsme travily s kamaradkou v hopode. Kdybych jen vedela, jak to skonci. Muj otec byl take alkoholik a ja pamatuji casy, kdy jsem se s nim hadala, prosila, zadonila, aby s tim prestal. Nepomahalo nic. Az ho jednou odvezli do lecebny - prosil tenkrat, at ho vezmeme domu, ze s tim prestane - a prestal - ze dne na den. V te dobe jsem si jeste ani nepomyslela, ze dopadnu stejne, s tim rozdilem, ze nechci padnout az na same dno. Dnes je mi 35, mam skvelou praci, ktera me bavi a naplnuje, ale chybi mi toho v zivote hodne. Zamilovana do spatneho muze, ktereho nikdy nebudu mit, bydleni s rodici atd. Muj zivot nebyl a neni jednoduchy, ale to pro me neni duvod k tomu, ze mi piti chutna. Kde zacit? Kam jit? Jak na to? Jsem ready a chci s tim skoncovat. Jsem z Frydecka, muze mi prosim nekdo poradit?
Moc dekuji - strasne se stydim za sebe.
Prebean

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12556
Re: Volani o pomoc Před 11 rok, 3 měsíce  
Probean, je lehčí se napít, utéct, než řešit problémy s mužem, kterého nemůžeš mít, osamostatnit se.Jenže nyní už cítíš, že je zle, že alkohol začíná vládnout, ničit Tě.Je načase skončit s pitím.Hned.Máš blízko Ostravu, zavolej paní dr.Turkové, jistě si najde na Tebe čas, a pomůže Ti.Neboj, zvládneš to!Chceš totiž přestat pít, a to je dobře.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12557
Re: Volani o pomoc Před 11 rok, 3 měsíce  
Bohužel žít v rodině alkoholika znamená převzít nevědomky vzory a příklady v kterých vyrůstám.Závislost v rodině znamená nemocné vztahy mezi rodiči.Děti jsou poznamenané strachem,úzkostí a nejistotou-což je u alkoholiků běžné,že jejich emoce jsou díky pití nevyrovnané.Toto se přenáší právě na partnera ale též na děti alkoholka.Neschopnost řešit problémy je další součástí.Protože z dětství si nepřinesl příklad z toho,jakým způsobem má problémy zvládat.V převážné většině se zdravý partner bojí radikálně řešit a tím sám trpí,stejně jako jeho děti.Převážně ženy,matky chtějí chránit své děti a raději mlčí a snaží se nakupené problémy schovat pod koberec.Myslím,že toto vás bude v životě přivádět k pití.Právě tyto modelové situace.Pomocí pro vás může být zmíněná MuDr.M.Turková z Hornické polikliniky v Ostravě-na Sokolské ulici.Je specialista pro závislosti.Můžete využít přes její doporučení psychologiga,který vás může dostat k tomu,kde všude máte své problémy a slabiny,které vás stahují k pití.Pokud se nebude dařit jsou zde léčebny je zde spol.AA.Informace na horní stránce těchto stránek po LÉČBA.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12639
Re: Volani o pomoc Před 11 rok, 3 měsíce  
@Jana a @Liba - moc vam dekuji za radu - tohle presne jsem potrebovala a obratim se na pani doktorku, kterou jste obe doporucily. Prvni krok k uzdraveni...moc vam dekuji.
Prebean
Prebean

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12640
Re: Volani o pomoc Před 11 rok, 3 měsíce  
Ordinuje JENOM PONDĚLKY.Je nutné se k ní obědnat.Sestřičky tam jsou každý den dopoledne.Po. a ČT.jsou i odpoledne.Pokud se ti nedaří nepít začla bych na tvém místě i s pomocí AA.Ve Frýdku nejsou.Fungují ve Frenštátě pod Radhoštěm,v Ostravě a myslím,že skupina je i v Novém Jičíně,Havířově jsou také.V Ostravě už nejsou ve středu na Výstavní ulici.Od nového roku je to přemístěno do centra Ostravy za Masarykovým náměstím na Kostelní 2-středy zůstávají stejné.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter