Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...16
Dolů
Téma: Jsem koholik a nevím jak dál
#1685
Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Dobře, asi jsem koholik. Chodím nepravidelně na pivo, ale dyž jdu, neumím se kontrolovat. A je to tak 2-3x do týdne. Vím, že to tak dál nejde, dříve nebo později mě chytnou - v práci, za volantem. Vždy mám tak 0,1-0,2 zbytkáče, víc ne, to bych nikam nejel a do práce taky ne - volal bych o dovolenou.to se nestává.ale zbytkáč mívám. Chci s tím přestat. Ale tak, abych nepřišel o práci - těžko půjdu na 3 měsíce někam, aby si toho nikdo nevšiml.

V našem městě je sdružení AA. Jejich sídlo je 30 metrů od vily našeho ředitele. Jít tam znamená přiznat pravdu. A být na tom, hůře než teď. Chtěl bych zkusit nějaké ambulantní léčení. Mimo naše město. Jedné věci ale nerozumím. Ty léky na potlačení chuti se stejně platí (jak jsem se dočetl), tak proč má být někde záznam o tom, že jsem o ně žádal. Proč to nejde bez záznamu v kartě - ať to předepisuje lékař ale anonymně.

Chci se z toho dostat. Vypiju všechno víno ,co mi kdo přivezl, nové už nekoupím a pak se do toho pustím. Ale jak začít? Kde začít? Na koho se obrátit, aby to bylo bez záznamu ve zdravotní kartě? A nemůžu jít do baráku v sousedctví nadřízeného.
Kamča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1687
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Přeji pěkný večer.
Jen mám takový technický dotaz.Co nebo kdo je KOHOLIK? Takové slovo neznám a už chodím po světě řádku let.
No, přišlo mi to - tak na první dojem, že ani slovo alkoholik Vám nejde - co vyslovit, ale napsat.Tak to je problém no.
Dnes mám takovou náladu na vtipkování a tak jsem chtěla napsat, že až napíšete slovo alkoholik, tak třeba něco málo poradím..
Málo ne proto, že jsem skoupá, ale že nejsem odborník.
No já tedy nevím, jestli nepřiznáte barvu, tak dřív či později to stejně praskne.
Máte problém si přiznat, že jste závislý a ještě si kladete podmínky na lékaře a na sídlo AA-resp.na bydliště ředitele. Pak napíšete, že se z toho chcete dostat, ale z čeho? Z koholismu? Na Vašem místě bych sklopila hlavu, plácla bych se do kolen, povzdychla a řekla si:" Tak jo, tak já taky, no jo, tak s tím něco jdu dělat, no.."
Co je na tom, že je v lékařské dokumentaci záznam, že jste si požádal o Revia léky - třeba..Informace z lékařské dokumentace se nesmí dostat do rukou nikomu jinému, než Vám, lékaři, policii a soudu. Toť vše.
Tak dobře jedna rada pro partyzány a závislé agenty CIA: Doporučuju:
1.Najít si ještě jednoho lékaře - inkognito - třeba psychiatra (doporučuju jiné město, okres, kraj - co je libo) a kecat mu o praktickém lékaři - prostě nepřiznat kdo to je - nevím, neznám, neumím, nechodím k lékaři, nikdy jsem nebyl - i takoví existují mezi námi.
2.Doporučuji chodit na AA v přestrojení za babku kořenářku či Ferdu Mravence. (masky sehnat dnes není žádný problém)
3.Když byste byl na tom opravdu tak blbě, že by byla léčebna nutná, je důležité jít se zaregistrovat k jinému praktickému lékaři - nejlépe o dvě města dále, pak mu říci, že jste závislý a pijete a chcete se jít léčit a spolu s ním obvolat léčebny a čekat na místo.V neschopence budete mít razítko praktického lékaře a ne protialkoholní léčebny.
4. V pytli je stejně to, že jste řidič z povolání a pravděpodobně potřebujete potvrzení o tom, že nejste závislý a ututlat tuto skutečnost bude vyžadovat opravdu výše zmíněné vlastnosti agenta CIA. Ale jde to.
5. Jestliže si vyběháte léčebnu přes psychiatra, v léčebně nesmíte za žádnou cenu říci jméno praktického lékaře, ani kdyby Vás natahovali na skřipec
6.Dejte si sportku, možná vyhrajete a léčebnu si zaplatíte cash, v práci řeknete, že jste v lázních.
7.Jestliže se budete chtít zachovat jako chlap a vyjít z toho s čistým štítem, mám tady jednu RADU a úplně gratis.
Je to rada, podle které se zachoval jeden známý, který vzhledem ke svému postavení ve státní správě a činnosti, kterou vykonává by v žádném, ale v žádném případě nemohl být závislý na žádné látce. Prostě nemohl. A kdyby se u něj něco takového profláklo, byl by to průšvih a nejenom jeho. Ani nechci domyslet.
Tento člověk šel k nadřízenému a řekl, že se párkrát opil a že se bojí, aby se u něj nerozvinula závislost a preventivně si chtěl požádat o protialkoholní léčebnu. Šel se léčit, na tři měsíce, ví, že se opravdu nikdy nesmí napít. Protože to byla jeho jediná šance, šance důstojná a poslední.
V práci si ho váží jako doposud a ještě bych řekla, že stoupl v mnoha očích v ceně jako člověk.
Zatím je to vše, jdu spát.R.
P.S. Tak mě napadá, bylo by celkem zajímavé, kdyby jste se rozhodl jít (třeba v přestrojení) do nejbližšího AA a tam seděl pan ředitel jako jeden z nás. A to není zcela vyloučené.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1689
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Kamčo, řešíš to, co ještě nenastalo.Váš šéf jistě nešpehuje u okna, kdo jde na AA,protože ho to nezajímá.Jen tam zajdi hlavně Ty, poslouchej!, pochopíš!Budeš tak dlouho pátrat po tom, co by, kdyby! až Tě vyhodí kvůli chlastu.Nejsou hloupý, že máš problém ví už daleko víc lidí, než si připouštíš.To se neutají!Nevymlouvej se na blbosti, vyraž, makej na sobě, nikdo jiný Ti nepomůže v rozhodnutí, jestli chceš přestat pít, jen ty sám se musíš rozhodnout a až potom tu pomoc je.Na AA jistě, zadarmo!!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1731
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
AA přece nemusíte absolvovat v místě bydliště, můžete zajet do AA do jiného okresu.
Držím palce.
Ifka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1738
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
Dobrý den,
kdo je koholik? Lepší otázka je, co je to kohol.
Slovo alkohol, když se člověk na slovo podívá a vzpomene si na slova Al-Jazeera, Al-Káida, Al-láh, má evidentně své kořeny v Arabštině. V původní řeči al-kuhl sestává ze 2 částí, členu určitého al- (obdoba der nebo the nebo le) a podstatného jména kuhl. Pokud by se použil člen neurčitý (obdoba ein nebo a nebo un), mohlo by to vypadat nějak takhle: kuhl-u-n. Stále je to stejné slovo, jen s neurčitým členem. On ten al-láh je vlastně jako der Gott, (ten) bůh (ten náš jediný pravý).
Zatímco u slov germánských nebo románských odlišujeme člen a do Češtiny ho nepatláme, u Arabštiny to nějak neumíme odlišit.Asi je moc vzdálená.
Koholik je parafráze slova al-koholik s odkazem na tvorbu slov v původní řeči.

Přiznání. No kdybych si nic nepřiznal, nepsal bych na žádná fóra. Neměl bych tu potřebu. Ano, jsem alkoholik, ale stále věřím, že ještě ne na dně, že se z toho i s troškou pomoci dostanu.Když jsem měl motivaci, vydržel jsem o své vůli abstinovat 2 měsíce. Zhatila to až společenská povinnost, kdy bylo jaksi vhod něco zapít 1 skleničkou vína.
Spíše jsem trochu doufal, že mi někdo řekne, jak postupovat (myslím, že s léky na potlačení bažení a trochou vůle se to povede). Nevím, jak jít do AT poradny, musím přes obvodního?Nebo můžu na přímo? Mám se nějak objednávat? Vůbec nevím.

Nakonec paranoia. No z hlediska anonymity je vše ztraceno,správce tohoto serveru zná moji IP, dokáže vysledovat mou ISP, dozví se město. Když na to skočí CIA, dohledá má čísla karet, mou výšku i hmotnost, mé ICQ.A není problém dohledat, kde bydlím, to je maličkost.Navíc mám mobilní telefon, přes který mne mohou zaměřit a sledovat on-line, kde se pohybuji. Více než paranoidní anonymita mne zajímá mé soukromí. Nerad ho dávám všanc. A mít něco v kartě, toho už se nikdy nezbavíte.Nikdo to neodmaže, bude to tam a znáte to v Čechách - tady se nic neutají. Ani státní tajemství, ani lékařské tajemství, nic.
Kamča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1739
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
Kamčo,
k návštěvě psychiatra není zapotřebí doporučení obvodního lékaře, můžeš vyslovist přání, nesdělovat info obvodnímu lékaři!
Navštívit ho můžeš v jiném městě. Ne každý psychiatr se však zabývá závislostmi, hledej takového, který má AT poradnu.

AA samozřejmě můžeš navštívit i v jiném městě, ovšem jsou fáze alkoholické závislosti, kdy informace načerpané na AA mohou být na škodu.
Co se týká anonimity na AA, nebála bych se, neboť členové AA mají hrůzné zkušenosti a nemají potřebu vynášet ven, co bylo na setkání řečeno, naopak jejich snahou je max. podpora lidí se sjeným problém ještě zkoušených tzv. trpících.

Proto pečlivě zvaž, jak postupovat.

Lékař krom pomoci v získání náhledu na Tvůj konkrétní případ rozhodne o vhodných lécích na snížení chuti alkoholu (Campral, antidepresiva)
Abstinovat musíš sám, léky mají své opodstatnění, mohou Ti abstinenci usnadnit.

Pokud bys chtěl podrobnější informace, neváhej využít mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ráda Ti předám své zkušenosti bez příkras, zlehčování a sarkasmu.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1740
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
Zaujal mě Váš příspěvek, zvažuji navštívit AA...jak jste myslela, že v určité fázi alkoholismu jsou informace podané na AA škodlivé. Můžete mi to , prosím, vysvětlit trochu blíže ? Děkuji.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1742
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
Aleno, raději bych upřeňovala přes mail, neboť bych nerada negativně ovlivňovala veřejnost.
Vše má své pro a proti.
AA pomohla mnoha lidem, ale nikoli všem.
Může se stát, že si člověk vybere a překroutí dobře míněné zkušenosti druhých zle a po návštěvě AA může svůj problém snadno bagatelizovat, neboť příběhy mnohých jsou opravdu moc smutné až tragické.
Mohou být ale i ohromnou nadějí, protože člověk má možnost si uvědomit, z jakého dna se dá zvednout, že lze abstineneci skloubit se spokojeností a žít slušný život.
Na každém je, jak si to přebere sám a někdy podstatnou roli hraje správné načasování.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1745
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
Kamčo, ok, dobře jste mi to zanalyzoval a vysvětlil, za což Vám děkuji. Nejsem lingvista a živí mě čísla. pokusila jsem se o vtip, ale asi se mi to moc nepodařilo. Moc se omlouvám. Je pravda, že ohledně tohoto tématu by se nemělo moc žertovat, ale je také fakt, že pokud by se malounko toho žertu úplně vynechalo, bylo by to opravu smutné.
Jinak jsem se pokusila i (asi nevhodně) vtipnou formou popsat fakta, jak to můžete skutečně udělat, aniž by se někdo dozvěděl.
Můžu Vám říci, že já osobně jsem s utajením svojí identity měla tolik práce a stále ještě mám, že nemohu vše tak úplně podrobně vypravovat.
Je pravda, že můžete jít na protialkoholní léčení a úspěšně ho absolvovat, aniž by se vůbec kdo dozvěděl jméno Vašeho ošetřujícího lékaře. Tečka. Můžete se obrátit na AT poradnu s tím, že si nepřejete udat z nějakých důvodů jméno svého lékaře, ani své povolání. Jestliže Vy sám budete slušný a pravdomluvný v otázkách závislostního chování, lékař - psychiatr - odborník, to pochopí a nebude to jméno vyžadovat. Píšu záměrně lékař - psychiatr - odborník, protože se můžete (ale nemusíte) setkat s člověkem, který má svých "problémů" až nad hlavu a svoje životní nezdary si vybíjí na lidech. Tuto zkušenost mám také, ale v tomto ohledu doporučuji vstát ze židle, omluvit se a rychle odejít. Než Vás vytočí ještě víc a bude vymalováno. Víte co myslím.
NIC, ale opravdu nic bych nezavrhovala, už vůbec ne AA. To si musíte sám najít to svoje, co Vám bude nejvíc vyhovovat. Jinak zavrhování AA je oblíbeným sportem některých neprofesionálních psychologů, lékařů, potažmo i pacientů v některých málo protialkoholních léčebnách. To je nepsaný fakt. Bohužel. To se nedělá. Protože i kdyby pomohli zachránit jen jednoho člověka, tak mají zásluhu (a že jich je dost)..Mě osobně nepomohla vůbec žádná organizace, ale já sama sobě jsem tím nejlepším psychologem, ale léčbu jsem absolvovala čtyřikrát, než jsem si vše uvědomila...
Lékař Vám nabídne Antabus. Skvělá věc, ale pro hodně motivované lidi. Jinak dost nebezpečný - když se ho budete snažit to přepít..informace jsem popsány všude. Jinak se prodává na předpis ReVia, je to lék tlumící chuť na alkohol. Antabus je o něco levnější a pak ještě jeden, ale to zjistím do zítřka, jestli chcete.
Ono, fakt to není tak hrozné, jak si myslíte. A myslíte si to, to je prostě úděl závisláků, taková určitá paranoia.
Hrozné to není, hrozné bývají ty konce pak, když už je na všechno zatraceně pozdě. To se Vám pak budou Vše současné starosti a problémy jak a co řešit a jak to utajit, zcela banální.
A ještě jedna rada na konec:
Ne ten lékař, který s vámi bude jednat tak úplně v rukavičkách a bude se k Vám stavět soucitně a bude přehnaně jakoby empatický to s Vámi bude myslet dobře.
Tak se koukejte dát brzy dohromady, jste chytrý chlap a podle textu musíte být prima člověk. Život je fajn.
Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1746
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 6 měsíce  
RadkoK, nevím o žádných škodlivých inrormacích i pro začáteční alkoholiky.Moc o AA nevíš, prosím, nemluv o nich nesmysly,doufám, že Kamču nechceš přetáhnout na svou diskuzy, nedoporučíš ji kontrolované pití!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...16
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter