Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 8 měsíce
|
|
Zdendo, dle potřeby cca 3x za den první den, druhý 3x ale jen půlky a třetí a čtvrtý 1x na noc. Pak konec. Vitamíny
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Nechci Vám do toho furt kecat, ale dny volna bez pořádné činnosti, víte kam to spěje. Naplánovat si den, každou hodinu, zabavit mozek. Ráno vstát, nakoupit potřebné věci, navařit si a jak jsou nějaké dlouhé chvíle tak to v hlavě pracuje není relax jako relax. Venku je to nebezpečné, vytvořit si ochranný režim a předejít recidivě, za měsíc z toho nejste venku, fakt si to nechtějte znova všecko zopakovat. Implulsy bývají silné a vymyslete způsob co s tím, co uděláte jak to přijde, někomu zavolat nebo si nafackovat a třeba tu šaraticu, tohle mně nikdy nenapadlo 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím,
Perte, ještě dovysvětlení k té Šaratici, kdy a jak a proč jsem pila.
V začátku jsem potřebovala chráněné zázemí. Nechtěla jsem jít prozatím do léčebny, ale do budoucna v případě relapsu nevylučuji.
Takže jak to vytvořit doma a pokusit se o to sama? Po x pokusech, kdy jsem si, ale plně neuznala, že jsem alkoholik a pořád padala zpět, tentokrát, jsem si to plně uznala. Ano, já jsem alkoholička.Takže jak to řešit. První byl manžel, vše jsem mu ukázala, kde jsem měla schovky pití, vše řekla. Byl v šoku. Vědel, že piji, ale, že bych si i schovávala pití a dopíjela se...
Domluva byla, že nějakou dobu nebudu fungovat na plno, ale že mi pomůže. Takže na nákupy spolu, kvůli tomu, abych tam nepřihodila do nákupu chlast. Návštěvy a pití pro ně, kupovat spolu a nenechávat to doma.
Suchá domácnost se vším všudy.
Když budu potřebovat, zavolám mu, že se to láme a mám bažení. Pár vět stačí, pomohlo to.
Jenomže, ty první dva až tři týdny to bažení bylo silné. Rozum se pral s tělem a s duší. Sprcha nezabírala, teplo, zima, třes, neklid. Tak jsem se rozhodla zrovna pro tu Šaratici, ještě jedna minerálka je na to. Já to mám odzkoušeno již z minula, kvůli pročištění těla, že to na mě spolehlivě, okamžitě a dost dlouhodobě funguje)))to se opravdu nehneš nikam pro pití  a toho času co získáš, že jsem si zvažovala si jít koupit , třeba to jedno?))To Tě hned přejde chuť.Než si ho jít koupit, tak jsem se raději ...  Vem si, že v léčebně, když na Tebe přijde v první dny to fest bažení, tak nemáš možnost se jít napít, no a jak si toto zabezpečit v první dny doma, to chráněné zázemí, že? Takže proto jsem přidala i tady to "čistidlo".Někdo si dá sprchu, někdo antidepresiva, já si dala toto. Ano, je to individuální, ale mě to pomohlo, jako další pojistka v začátcích abstinence.
To si ještě se mnou manžel protrpěl můj první třes v začátku abstinence. Byla to sobota, dodnes si pamatuji.
Držme se 
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Teď sem si uvědomila, vlastně ve Švejkovi, bylo : "Tak co naordinujeme? Klystýr!")))
Ale, toto je minerálk, ta druhá je Zaječická, podívalal jsem.Ještě je pořád mám doma.
Jak psal Ja , ještě nejsou "prošlé" to teprve můžou být. 
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Stopka napsal:
Teď sem si uvědomila, vlastně ve Švejkovi, bylo : "Tak co naordinujeme? Klystýr!")))
Ale, toto je minerálk, ta druhá je Zaječická, podívalal jsem.Ještě je pořád mám doma.
Stopôčka,
...úplne najvhodnejšie je:
objaviť v sebe individuálne "laxatívum mysle", ktoré nezbavuje telo vody ani minerálov... (...,ale iba *cravingu a alko-myšlienok*!) 
(..."Každému, čo jeho je!")
"Do toho! Heuréka!"
"Smelo objavujme *svoje vlastné triezve Ja*!" 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
..."psycho-laxatívum",
niečo ako Mr.Propper *alkoholických synapsií* v mozgu.
(Čistič/očisťovač od psycho-závislostí...) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ja napsal:
Stopka napsal:
Stopôčka,
...úplne najvhodnejšie je:
objaviť v sebe individuálne "laxatívum mysle", ktoré nezbavuje telo vody ani minerálov... (...,ale iba *cravingu a alko-myšlienok*!) 
(..."Každému, čo jeho je!")
"Do toho! Heuréka!"
"Smelo objavujme *svoje vlastné triezve Ja*!"
Ja,
přesně tak, máš pravdu, ale v ty první dny jsem chtěla využít všech dostupných možností, abych získala čas na přemýšlení. I ty možná zde pro Vás až absurdní.Ta duše, tělo a rozum, vše se navzájem ve mně tenkrát dohadovalo. Chvilku jsem měla i pocit , že nejsem normální)))jak jsem vnitřně komunikovala sama se sebou))))
Prostě doma to chráněné zázemí se vytváří ne moc lehce.
Nicméně, když jsem se tenkrát na tuto variantu dala, tak jsem využila všeho abych se z toho chlastu vyhrabala. Kvůli sobě a bylo to jen a pouze na mě co pro to podniknu.
Takže jsem v ty první dny zapojila opravdu vše.
Dneska je už vše jinak, ale ty první dny byl drill, který nezapomenu.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 25/08/2016 10:14 Provedl: Stopka.
|
|
|
|
...chápem. Najprv kompromis až potom konsenzus? 
...z chaosu cez usporiadanie k vlastnej hierarchii (hodnôt) s triezvosťou ako hegemónom na samotnom vrchole pyramídy.
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zjednodušeně, nechtěla jsem podlehnout v první dny bažení a jít si koupit to "jedno", vím jak by to skončilo.
Takže až absurdní řešení, dala jsem Šaratici. Ne pokaždé, ale to jsem vycítila, když už to bylo silné., to bažení. Nechtěla jsem léky. Takže minerálka a nikam jsem se nemohla hnout a mohla uvažovat.  Individuální řešení v první dny,ale mě to pomohlo.
Jak už jsem psala, někdo si dal antidepresivum, někdo sprchu, no a já toto v ty první dny.
Ono to bažení v první dny je jak ve "vlnách" a silnějsí. Takže stačilo vystihnout chvilku a pomohlo to.
To bylo ,ale jenom okrajově. Jenom jako doplněk toho všeho , co jsem v začátcích podnikla, abych abstinovala. Prostě jmimo jiné a důležitější kroky.
K těm důležitejším krokům patří stav mysle, ale to se nezíská hned, ale postupně. Tomu, ale musí právě předcházet i ta abstinence. Tam zase patří ty praktické rady.
Jdu se opět slunit , mááávááám 
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím vás modeláři
zrovna vstávám, přijde mi, že spánek je sice zdrávy, ale denně vstávat kolem 13 - 14:00 ? To bude něco za týden vstát v 5:00  . Dnes jsem měl dobrý sen, Byl jsem někde v lese a všude okolo mě létali stíhačky a shazovali bomby na nějakého nepřítele, který se mě snažil dostat  . Nedostali mě  a koukám, že vás taky ne ))))
ladis 10.dní čistý
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|