Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...119120121122123124125...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 8 měsíce  
Šantalka napsal:
Ahoj vsichni, i JanoK;-)
Diky za vsechny postrehy. Vim, že mi moc nevěříte, presto se chci podelit o nove nabyty pocit klidu a ulevy z toho, ze nepiju a ani nechci a mam radost. Umím si představit všechny situace bez chlastu, pokrok, dřív jsem se toho bála. Dáváte mi impuls, vím, opakuju se, ale jsem zas o kus dál a věřím, že to vyjde. Uz se nechci vracet... Je mi ted dobre, po vsech strankach,...

Šantalka,

najdôležitejšie je a stále aj bude to, že si veríš Ty sama.

"Drž sa svojich vízií a predstáv o triezvení, vedome ich ďalej modeluj a upravuj. Statický názor a predstava je konzervatívna dogma. Internetová doba je dynamická, pružná a rýchla. Stoj si pevne za svojím presvedčením - vytrvaj!"
Ovocie triezvosti Ti bohato nahradí vynaložené úsilie a snahu. Je to mnohokrát zúročená celoživotná investícia.

"Vytrvaj! Máš na TO!!!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Šantalko, to, že jsem Tě zmínil neber osobně, myslel jsem to v tom duchu, že léčebna Tě může ušetřit zážitků spojených s dalším pitím. To, že máš problémy s pitím sama víš. Já Ti spíš závidím to, že jsi na to přišla, podle mého, celkem včas. Myslím, že nikdo Tě nezatracuje, ale věřím, že spousta lidí Ti fandí. Mimochodem hodně z nás definitivně a protentokráte končilo s pitím minimálně tisíckrát

JanoK. Též nevím, kde se ve mě zrodila ta proměna z týpka, kterej by mohl vyučovat alkoholismu, kdyby se tomu učilo na proslulých universitách v člověka, kterýmu alkohol najednou nic neříká. Ono to nebylo ale znenadání. Ano zezačátku abstinence si člově všímá, že alkohol je všude kolem a furt na nás útočí a musí s tím bojovat.

U mě proměna přišla asi s tím, že jsem přestal hledat otázky, proč já, proč mě a vlastně jsem se přestal cítit jako oběť a zjistil, že pachatelem všeho toho zla jsem já. Ono se střízlivou hlavou člověk snadněji přijde na to, že, když přijde problém, tak je lepší ho řešit, než ho přepít. V životě jsem nevyřešil problém tak, že bych se přes něj přechlastal. Vždycky maximálně posunul jeho řešení, nebo necháním jeho vyhnití a následným zánětem ještě zhoršil. Je pravda, že jsem měl i párkrát neskutečné štěstí, že pár problémů se vyřešilo samo. Ale jak píšu, to bylo štěstí.
Dneska přemýšlím tak, že když si vybavím něco ve spojitosti s chlastem, nebo s tím, co jsem natropil, tak si řeknu jak bych to vyřešil dneska a nadávám si za to, proč jsem to tak nedělal dřív. Takže se dost často zdravě naseru sám na sebe a ve vztahu k alkoholu se držím ve stavu pernamentní nasranosti na sebe, že jsem byl takovej kretén, kterej ho musel vypít tolik, že jsem to dotáhl až do Alcolic Champion´s League. Otázky tipu, proč se to muselo stát mě jsem prostě nahradil. Proč jsem já kokot chlastal aby se mi to zákonitě muselo jednou stát? Ten chlast za to nemůže. Můžeme si za to sami.

No, a protože asi nikdo nemá rád, když je věčně věkův plísněnej,(ikdyž třeba sám sebou) tak se snažím vzít si ponaučení z toho na co jsem přišel a spíš se snažím dívat do budoucnosti, kterou už si s alkoholem nedovedu představit. No a je to a přitom je to tak jednoduchý. Mě to tak funguje.

A že to není ojedinělý případ se můžeš přesvědčit i na vlastní kůži. Člověk, když se zabývá nějakým problémem, tak začne být i vnímavější na to téma, které právě řeší. V době, kdy jsem se potýkal s prvními týdni jsem viděl nějaký pořad o Sovákovi - hercovi. Prej taky chlastal jako ďas, též měl problémy jako každý z nás, kterej to vyhrotil. Přesto s ním žena zůstala. Podle jejich slov též přestal z ničeho nic a sám. Prý se též o tom nechtěl moc bavit, ale jednou jí řekl: Milá zlatá, ty bys nepřeplavala ten rybník, kterej by naplnilo to co já vypil...

Takže problémy řeš s čistou hlavou a uvidíš, že bude líp. Musí být! A ono taky bude!
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

katarina napsal:
Šantalko drzim palce
ja to tak dobre napisat neviem ako to napisal Včelař i Sochař,ale vo vsetkom maju pravdu. za ten skoro rok co nepijem tak pozorujem na sebe,ze ten mozog sa dava nejak do normalu a ako napisal Včelař preskocili sme do dospelosti. Co som si vsimla, tak uz nie som ufnukana,nespadam do sebalutosti neobvinujem vsetkych okolo seba. Myslim si,ze konecne zacinam zit a robit veci, na ktore som nemala predtym cas.
prajem vsetkym pekny den

A co nás nezabilo - to nás posílilo. A třebas já se cejtím teď kurva silným
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Nasrala jsem se na sebe dost Fakt. Posledni zazitky v alkoprostredi byly tak trapny a zbytecny (a to jsem ja opila nebyla), ze se to zlomilo. U me bylo dulezity to, ze ty pseudokamose nepotrebuju, ze je lehky je vyradit. A je moc fajn vstat s cistou hlavou a neresit, koukat hezky dopredu Uz nebudu blbe ztracet cas. Mate pravdu. Budoucnost si udelame hezkou
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

všechny reakce na Včelaře jsou bohužel od Vás přispěvatelů, kteří svou abstinenci pytlikují sami doma. Ani Včelař té možnosti nevyužil. Nepíšu, že to nelze zvládnout. Píšu, že ne každý zvládne deliriu tremens prodělat v samotě domova. Je na každém z nás, jakou cestu si zvolí, či chráněné prostředí s pomocí odborníků, nebo zůstat ve svém domácím prostředí. Ta výhybka v mozkovně musí ovšem proběhnout tak jako tak, jinak je i 6.ti měsíční léčba k ničemu.
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Delirko je asi husty, jde o zivot. To se muze vyhrotit i u me, ja vim. Uvidime, jak to zvlafnem "my,domaci lecitele". Me by asi lecebna nevadila, ale jak by reagovalo okoli a v praci ! Dalsi motivace to zvladnout normalne, tedy za pochodu. Nikdy ale nerikej nikdy...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Šantálko,

proč se zabýváš tím, kdo jak by reagoval ? PL je nemocniční zařízení, ne lágr ! Ano léčebny jsou režimové, ovšem není to tak zlé jak se někdy popisuje. Máš na srovnání myšlenek pomoc, stejně tak na to, ošetřit si v léčbě zaměstnání, rodinu ( vysvětlit proč tam jsi ) Stejně tak jako je jiný v nemocnici s rakovinou, tak alkoholik potřebuje psychiatrickou nemocnici, chcete-li blázinec A nebo jí nepotřebuje a bojuje sám svépomocí. Každý svého štěstí strůjce.
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení Před 8 rok, 8 měsíce  
Ladislave, ano naprostý souhlas.....

citace Ladislav:
všechny reakce na Včelaře jsou bohužel od Vás přispěvatelů, kteří svou abstinenci pytlikují sami doma. Ani Včelař té možnosti nevyužil......

Ale třeba já vím, že by mne po pár dnech vyhodili, a i díky tomuto foru, že bych tam nedal více jak deset dní, tak proč zabírat místo někomu kdo so myslí že to dá, bohužel nemám z nemocnicí, a např. LDN , dnes ONP, dobré zkušenosti, nebudu to rozepisovat, ale pokud by byl zájem , nic příjemného, však pokud jste někoho na ONP (Oddělení Následné Péče ) měli , víte své, výjimky potvrzují pravidlo, .... lékaři OK, ale ten materiál okolo, jo vím není to zaplaceno, no a o léčebnách, nedělám si iluze.,.

Šantalko: také čekám, co bude zatím dva dni, a docela jo, ale jak se zde píše, může to přijít za X dní, a i jak píšeš...

Me by asi lecebna nevadila, ale jak by reagovalo okoli a v praci ...

Mne léčebna vadí ale ta práce ... a tu bych ještě zkousl.. ale dva roky komplet řidičák v čistírně to Ne, a zas tak lékařům nedůvěřuji, hlavně kdybych řekl pravdu, co jsem najezdil dříve km s kamionem, a co měl v žíle, no už jsem to tu psal, podotýkám že nikdy jsem neškrábl ani.. prostě nic
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Ja som s Dee reagoval vedľa, ale tak pokračovať môžem aj tu. Myslím, že väčšina z nás, čo sme boli na liečení, to už skúšala sami v minulosti. A na základe toho, že sa nejako nedarilo, sme absolvovali to liečenie.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - Před 8 rok, 8 měsíce  
Dal jsem na doporučení mnoha zde, ohledně knížky ÚSMĚVY SMUTNÝCH MUŽŮ, zajel do města, ( bydlím pár km od většího) a první Knihkupectví mělo otevřeno, a mělo, no čekal jsem teda něco silnějšího,... cca. 110 stránek, mám na dva, tři dny, ale po otevření, no bude jak se dovzdělat , hlavně pryč od TV a compu, pokud máte nějaké další inspirace, tak třeba do Volnější pokec... konec jdu číst "... tak mu nakoupil třicet láhví rumu... viz. kniha, rum mi smrdí, to jsem nikdy nepil, ale každému co mu chutná..
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...119120121122123124125...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter