Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 9 rok, 6 měsíce
|
|
Zamyšlení nad posilovacím pobytem,
vrátil jsem se včera již ze třetího posilovacího pobytu (tkz. opakovačka). Abstinuji 16 měsíců. Myslím si, že zařízení, ve kterém sem léčbu prodělal, je velice schopné závislým pomoci. Malinko si dovolím dnes pousmát nad režimem tam, ale pravdou je, že na mě to zabralo. Oddělení se od nového roku 2015 změnilo na koedukované a tím ztratili opakovačky možnost privilegia svého pokoje. Dnes se opakovačky rozdělují na volná lůžka samozřejmě mimo lůžka žen, kde je zrovna volno a to včetně tkz. příjmového pokoje, chcete-li nulka. Což byl tentokrát i případ můj a tak jsem byl nucen trávit volný čas a spánek s nově příchozími. Já tam jezdím rád z důvodu, že se setkám s kluky co spolu semnou dokáží abstinenci udržet, pokecat s personálem a předávat zkušenosti lidem v léčbě. Dovolil jsem si poznamenat do deníčku, že by opakovačky měli mít opět svůj pokoj, že jim tam mohou pro lepší trávení volného času přidat TV a připojení k internetu. Lidi a co se nestalo, druhý den jsem zjistil, že se terapeuti div neurazili, včetně primáře.
No opravdu úsměvné. Podle mého názoru by ovšem neměli házet abstinujícího člověka, co k nim jede jako host na týden, házet do stejného pytle jako čtvrtou recidivu co zrovna nastoupí. Do deníčku mi někdo z terapeutů připsal, že nejsem v lázních. Pravdou je, že lázně to nejsou. Přijde mi to od nich neuctivé.
- moc by mě zajímal váš názor
- i názor abstinujících po léčbě co na opakovačky jezdí.
Ladislav abstinující alkoholik
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
S tímhle nemám zkušenosti. Záleží na konečném důsledku, jestli ti to pomohlo nebo si z toho otrávený, zklamaný, znechucený, nalomený...
Tak doba je jiná než před čtvrt stoletím. Část lidí si zvykla na větší komfort a nové hračky jako mobil, internet a možná i na tom je podružná závislost...
Mrzí mně, že tady nějak všichni přestali psát a sdílet zkušenosti 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím Petře,
díky za reakci, i mě mrzí, že se tu už moc nepíše, vypadá to, jakoby tu psali tři lidé, kteří si i odpovídali a vymýšleli dotazy. Pokaždé s novým nickem. K tomu příspěvku .. samozřejmě, že jsem to myslel tak, aby se to nedotklo pacientů v léčbě, ale jen pro ty čtyři opakovačky co většinou si v práci berou dovolenou, a mají třeba i v týdnu neodkladné záležitosti. Máš pravdu v tom, že jsem se vrátil celkem otrávený, zklamaný, znechucený, nalomený. O posílení tu u mě nemůže být řeč.
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Jestli pomůže i názor naprostého laika, tak se možná snaží záměrně v průběhu (i opakované) léčby minimalizovat rozptylující vnější podněty a maximalizovat vnitřní komunitní život i během volného času. Jestli to tak je, pak ale nevím, proč Vám na Vaše návrhy prostě nevysvětlí, že je za tímhle uspořádáním konkrétní terapeutická příčina, místo toho, aby Vás brali jako rozmazleného stěžovatele (samozřejmě, já nevím, co přesně jste napsal. Třeba to i znělo jako rozmazlená stížnost.  ).
Povinná registrace má halt svoje výhody i nevýhody. Na jednu stranu zmizel chaos, na druhou stranu zmizeli lidi.
|
|
alas
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Alas,
děkuji, jistě si to může tým terapeutů vyložit i způsobem tebou popsaným. Čili že jsem rozmazlen pozlátky doby. Ovšem moje myšlenka směřovala jinam, veškeré aktivity a program v komunitě vyplnit na 100%, ale ve volném čase, stejně jako to bylo zavedeno v dřívějšku (pokoj opakovaček) vrátit, a třeba? Vylepšit o pozlátka, čímž by i pro pacienty v léčbě vznikla jakási motivace po léčbě se na oddělení vracet a cítit se tam dobře.
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Třeba pro ty změny a nastavení režimu, které nehodlají měnit, mají svoje dobré důvody, terapeutické, organizační, finanční, či jiné. Ale když Vám je neřeknou, můžeme jen naprázdno spekulovat.
|
|
alas
Junior Boarder
|
|
|
|
|
alas napsal:
Třeba pro ty změny a nastavení režimu, které nehodlají měnit, mají svoje dobré důvody, terapeutické, organizační, finanční, či jiné.
Ale když Vám je neřeknou, můžeme jen naprázdno spekulovat.
Občas treba prehltnúť aj horkú/hořkou pilulku a pripomenúť si kam patrím...
Komfort *all exclusive* je priamo, hneď za bránou ústavu/zariadenia.
Posilňovacia hospitalizácia je dobrovoľná a plne hradená zdravotnou poisťovňou! 
Komfort si užívaj po návrate -> doma.
...Aspoň nezabudneš kto si! 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Milý Ladislave,
nevím, jestli jsi zvědavý právě na můj názor, ale napíšu ho.
Mně se zdá, že jako host určitě nejezdíš na opakovací léčbu. Přečti si to znova....."Opakovací léčebný pobyt". A ty bys chtěl televizi, internet )))). Máš ode mně obdiv, že se se svými radami a zkušenostmi snažíš pomoci druhým překonávat závislosti. Přece jen léčebna člověka vyléčí především po fyzické stránce, ale psychicky se musí doléčovat člověk na terapiích mimo nemocniční zařízení sám s pomocí psychiatrů, a skupin, což chce hodně přesvědčování. Hodně pevné vůle a ze začátku hlavně hodně "chtění". Ty jsi to dokázal, víš že to nebylo lehké, ale taky máš na paměti, že jsi nemocný. Tváříš se, že tě nic neohrozí, ale ve skrytu víš, že to tak není a nevíš, co se může stát a jestli tě něco nezlomí. Protože během spousty propitých let sis neustlal právě na růžích.
Proto existují posilovací léčby. Aby sis uvědomil, že jsi abstinující alkoholik. Abys měl možnost vidět, kam nechceš znova spadnout.
Přeji ti spoooooooooustu jasných dní ))))
|
|
Anna
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Jane Anna, děkujeme. Nevím, jestli jsi zvědavá na další názor alkoholika, což ty zřetelně nejsi.
A co tam má člověk ve svém úplně volném čase asi tak dělat? Byl jsem na psychiatrii a díky svému stavu mně nechali aspoň stříhat kytky. A ti ostatní? Blbli z toho nicnedělání- sledování tv nebo net- bylo zakázano.
Přeji ti spoooooooooustu jasných dní ))))
Co Liba? Proč nepíše?
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
díky Aničko, co osoba to názor ..
Takže : mě se prostě nelíbil ten postoj, strkat opakovačky po volných kavalcích. Nejsem jejich ovce v případě opakovačky a tak tím pádem mám nárok na trochu té pohody i u nich. Hlavně být se svými rovnými, myslím kluky z opakovaček, TV a internet sem přidal do deníčku na zvážení, nenárokuji si to při opakovačce. Nezaznamenal jsem za celí pobyt, že by měl někdo z terapeutů zájem se zeptat jak se mám a tak. Jen mích 30 minut při večerním programu a konec. Na skupině se řešil kluk z léčby, a pro mě to bylo dost nezajímavé a bez pokračování, takže 0. Výlety nejsou ze zdravotních důvodů pro mě, takže shrnuto a podtrženo, týden pro mou abstinenci naprosto k ničemu.
- taky, a to mě rozsekalo, sestra něco chtěla myslím ve čtvrtek. Přišla za mnou a spustila "příjmení" ! potřebuji .... a to už sem se nasral a říkám jí, sestro ? když už ? tak pane a „příjmení"! No nezlobte se, ale na každého tam byla milá a jménem a na mě takhle .. měl sem fakt dost.
Inklusive nepotřebuji, ale profesionální přístup ano.
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|