Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...47484950515253...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 9 rok, 1 měsíc  
Spolubojovníci a abstinující,

Anna … naprosto přesně popsaný začátek recidivy. Přesně toto jsem mnohokrát vyslechl v léčbě i na opakovačkách ze strany kluků (pánů) co dobrovolně nastoupili další léčbu. PS: to bych nerad. Za 14dní mám plánovanou další opakovačku, ale už asi kvůli jednomu pivu nesplňuji parametr.

Vít Štadler … kluku rád tě po čase zase vidím a čtu, .. máš to odzkoušené a víš, já bohužel ne a tak se to draku povedlo mě překecat. Ale jak píšu výše, nehledal jsem v tom wolty, ani únik od reality. PS: jsem v poho a dál spolu s vámi budu bojovat

Stopka … ta naše abstinence je boj co ? .. Víš, ale jak vás tak čtu a přemýšlím nad tím víkendem, no nevím. Snad jsem tím nikoho nepohoršil. Nadále zůstávám u sladkého a coca-coly. PS: jsem rád, že tě tu máme jako admina

Dee … čeče, ty mi také mluvíš z duše, nač se zbytečně zatěžovat. Cítil jsem to v ten okamžik tak a dle Nešporova semaforu, který mimochodem nosím v peněžence se rozhodl. Ano vůbec to pro mě neznamená rozjezd. I nadále budu abstinujícím alkoholikem. PS: nejsme všichni stejní, souhlasím

Lemog … 200-den bez gamblu a cigaret, blahopřeji. Proč jeden co pije 10 piv denně alkoholik je a druhý co pije 10 piv denně alkoholik není ??. Máš pravdu, porušil jsem abstinenci. Pokorný být ovšem moc neumím a tak i nadále půjdu po té cestě své, kam mě zavede, to opravdu nevím, stejně tak jako nevím zda mě zítra nezabije na přechodu náklaďák.
PS: abstinenci zdar
ladis
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

S pokorou opět vykročíš na cestu abstinence...to je výplod.....Abstinence není nàboženství Lemogu....její porušení není hřích...není třeba pokání....nechej to na každém...pro tebe to asi problém je....něco jako hodit do automatu desetikačku?
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

No nevim zkus napsat za tyden pokud nic, vyvaruj se toho, pokud ano Buh ti zehnej. A rychle s tim neco delej, Tve mysleni jiz se meni a zivot mas jen jeden skoda ho promarnit, bohuzel pro nas je abstinence neco jako rehole a to ne vzdy prijemna, rozumim, ale vetsinou se statistiky nemilosrdne naplnuji, nezkousej si namluvit ze jsi mozna vyjimka ktera potvrzuje pravdu. Pokud ano tak po Knedlo Zelo Vepro Pivo dobrou chut ti preji, ale i tak porozmyslej, na tom se to vetsinou zacina ( bohuzel ), pij perlivou vodu je dobra s citronem.
Joseph
Expert Boarder
graphgraph

Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 9 rok  
Dámy, pánové a čtenáři

Neznám Vás osobně a proto nevím kdo z vás je alkoholik, gambler, narkoman nebo abstinent. Či abstinující od návyku. Osobně se považuji již 635 den za abstinujícího alkoholika. Je pravdou, že jsem učinil o velikonocích pokus a vypil k obědu jednu Plzeň. No, jsou zde pisatelé co to považují za porušení abstinence, ale pojďme se na to podívat trošku z blízka. Osobně si myslím, že nejsou všichni lidé stejní a nelze tedy uplatňovat stejné pravidla odvykání stejně.

• člověk závislý na drogách – narkoman
nemocný člověk ? … asi ano, ale proč ? začal přeci z drogami sám, nikdo ho nenutil. Lze narkomanii léčit doma bez bezpečného prostředí psychiatrické nemocnice, či komunity ? Já si myslím, že nelze. Může narkoman po absolvování odvykací kůry s odstupem např. dvou let, si ubalit a vykouřit jointa marihuany, bez toho, aby upadl zpět do závislosti ? Tady si myslím, že to lze. Samozřejmě, ale individuelně.

• Gamblerství neboli gambling
Lidé s tuto patologickou psychickou závislost na lákavé představě rychlého zisku peněz nebo jiné hmotné výhry, osobně za nemocné nepovažuj. Uznána však je, ptám se, lze tuto úchylku léčit doma bez bezpečného prostředí psychiatrické nemocnice ? Myslím, že zcela jistě ano. Zde bych ovšem pro poruchu v mozku, nikoli poškození organismu cizí látkou doporučoval časté návštěvy lékaře psychiatra v místě bydliště, ohledně dohledu nad poruchou.

• člověk závislý na alkoholu – alkoholik
Je to nemocný člověk ? … asi ano, i když první kapku alkoholu musel do svého organismu aplikovat sám bez pomoci. Ovšem, zde vidím veliký problém v toleranci státu ve kterém se narodil, kultuře a rodině v níž žije. Lze alkoholismus léčit doma bez bezpečného prostředí psychiatrické nemocnice, či komunity ? Nevím. Může alkoholik po absolvování odvykací kůry s odstupem např. dvou let si vypít alkoholický nápoj, bez toho, aby upadl zpět do závislosti ? Myslím, že to lze. Samozřejmě individuelně.

Můj názor na léčbu závislosti, je tento:

• Dobrovolnost, nebo nezávislé rozhodnutí soudu
• cítíš li se už ve stádiu nemoci, je nutné, aby to diagnostikoval lékař tomu určený a stanovil postup léčby.
• 1x léčba na úkor daňových poplatníků v psychiatrické nemocnici zdarma + 1x možná následná recidiva nemoci.
• Další léčba, čili třetí a další plně hrazena pacientem ( 100%)
• Od začátku doby diagnosy po dobu dvou let, zákaz řízení motorových vozidel a vlastnictví zbrojního průkazu. Po dvou letech kontrola psychiatrem a při úspěšné abstinenci navrácení řidičáku a zbrojáku.

Porušení abstinence, co já považuji za porušení ?

• Návrat s odstupem let do stavu, kdy se s abstinujícího alkoholika stane sváteční konzument ?

nebo

• Okamžitý návrat po odvykací kůře do stavu, kdy abstinující alkoholik prohrál a potřebuje velké množství alkoholu „ Opíjí se do němoty“

Vím, že jak odborníci, tak abstinující po prohře budou tvrdit, že kontrolované pití neexistuje.

Osobně, mohu-li si vybrat mezi:

• doživotní abstinencí
• nebo svátečním konzumací

vybírám možnost č.2 i s případnými následky. Totiž i když si uvědomuji rozdíl před 635 dni, co mi alkohol vzal …

• Finance
• Rozpad rodiny
• Vyhazov z práce
• Nemožnost řídit
• Vzal mi děti
• Nastolil úzkost, třes, deprese, pocení, neschopnost

a jsou mi jasné jsou mi i výhody abstinence …

• Lepší zdravý a výkonnost
• Mohu bez obav řídit auto
• Ušetřím za alkohol spousty peněz
• Nepáchnu alkoholem
• Nemám okna, třes, deprese atd.
• Zlepšení důležitých vztahů
• Celkově větší klid a pohoda

tak za tohle vše co jsem dokázal, jsem sobě a blázinci, kde jsem léčbu prodělal vděčný, ale jsem to opravdu ještě já ? Zůstal jsem bez přátel, děti i přes snahu a abstinenci o mě již stejně nestojí a ve svém věku o novou rodinu již nemám zájem, zaměstnání mě nenaplňuje – jen nutné zlo k uspokojení věřitelů. Koníčky, kultura, sport a podobně mě neoslovuje …. Prostě se ze mě stal samotářský člověk o kterého nikdo nestojí. A k tomu, abych vedl plnohodnotný kulturní život, finance potřeba jsou, takže slova o tom, že i bez peněz je na světě krásně jsou přeci faleš.

Závěrem chci napsat, že se mnou jistě ne každý bude souhlasit a já to chápu. Kontrolované pití nezkoušejte !! (pokud se na to necítíte)
Všem komu alkohol ničí život, doporučuji návštěvu lékaře o diagnosu.
Abstinujícím od všeho zlého, přeji zdravý život.

A těm co měli obavy o mém pádu zpět do závislosti, Vás musím zklamat, nic se v mém organismu nezlomilo a i nadále zůstávám s čistým vědomím abstinujícím alkoholikem.

Ladislav
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj,
ja si myslim, ze jedno pivo u me nestoji za pocit poruseni abstinence, nejak by to pokazilo ten pocit. Ale taky si myslim, ze jedna Plzen nicemu neuskodi, pokud nevedla k recidive. Ja si jedno dat neumim, nebo aspon neumela jsem, takze ja v tom mam jasno. Kazdy to ma fakt jinak a sam vi, co muze a co ne. A nmusi to nikomu vysvetlovat a omlouvat to
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Šantalka napsal:
Ahoj,
ja si myslim, ze jedno pivo u me nestoji za pocit...Kazdy to ma fakt jinak a sam vi, co muze a co ne.

Často si sami v sebe vytvárame väzenia z vlastných predsudkov, obáv a strachov.
(À priori nikoho neodsudzujem ani nezatracujem! Sme predsa dospelí a kto sa chce *potkýnať/zakopávat* a padať, - "prosím, ring má voľný!")
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ladislav, možno tých 636 dní abstinencie prišlo príliš neskoro, až keď si spálil
všetky mosty, možno si svojim blízkym ublížil tak, že o teba viac už nestoja, ako
si sám napísal.
To neznamená, že máš hádzať flintu do žita, veď si nemusíš zakladať novú rodinu,
stačí keď si nájdeš nejakú spriaznenú dušu - samota neprospieva väčšinou nikomu,
ale keď budeš večne sedieť doma na zadku a ľutovať sa… Začni stavať nové mosty.

Ak si myslíš, že alkohol ti vráti tvoje pravé ,,ja" (alebo teda konzumné pitie),
tak sa veľmi mýliš a rýchlo si to vyhoď z hlavy - bude z teba znovu to isté hovado,
ktoré si bol pred tými 636 dňami !! Teraz si možno myslíš, že keď sa ti podarilo
vypiť jedno pivo k obedu a nič to s tebou neurobilo, tak sa ti to podarí aj druhý,
či tretí krát - áno je to dosť možné, ale ono sa to časom aj tak ,,rozjede"!

Ladislav…mám pocit, že čierny drak v tvojej hlave sa začína prebúdzať, aj ten
posledný príspevok napísal on !
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Laďo. Je moc dobře, že to píšeš aspoň tady a souhlasím s Medovkou. Ale popřemýšlej o návštěvě psychiatra a AD. Není to úplné řešení, ale měl bys něco podniknout, zkusit… "Začni stavať nové mosty..."
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všem: dnes 210. den bez gamblu a cigaret

Ladislave, nebudu tady hodnotit tve nazory z predesleho prispevku.

Ja nejsem alkoholik a protoze jsem prosel zavislosti a jsem v soucasne chvili abstinujici gambler a mam tedy na vlastni kuzi zazito jakou silu ma zavislost (obecne), netroufl bych si hodnotit jinou zavislost nez tu - kterou mam tzv. vyzkousenou.

Takze bych rad poupravil tvou definici gamblerstvi, je to s naprostou regulernosti nemoc - ne tedy uchylka, jak se zminujes- , gamblerstvi ma svoji diagnozu a jiste spousta alkoholiku , kteri absolvoval leceni a setkali se s gamblery , mohou potvrdit opravnenost tohoto faktu.
V nekterych studiich se uvadi, ze gamblerstvi je uplne nejhorsi forma zavislosti - kam se na gamblerstvi hrabe alkohol nebo drogy.
Protozte jsem gambler, muzu s jistotou tvrdit - ze tato nemoc neni zadna prochazka ruzovym sadem a kdo neprosel gamblerskym peklem, nemuze adekvatne vyhodnotit jake stavy provazeji gamblera v "nejvyssim stadiu gamblerstvi" a ceho vseho je pod vlivem sve zavislosti schopny.

Ja se mohu pouze domnivat, jakymi stavy prochazi alkoholik a proto velmi peclive volim slova ve svych prispevcich, netvrdim nic, co bych nemel podlozeno .
Dokonce dokazu pripustit, ze Eduard v tuto chvili muze zvladat jim uvadenou sklenku vina pri nejake oslave a nic to s nim nedela. Co mu ovsem nemuzu odpustit je jeho arogantni styl - se kterym neomalene muze zapricinit , ze zde ctouci adept na abstinenci od alkoholu si otevre sklenku alkoholu, protoze "nejaky Eduard skoroabstinent" to taky prece zvlada.

Preji ti Ladislave spravnou volbu v dalsim levelu tveho zivota
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

.....adept na abstinenci si otevře sklenku alkoholu na základě toho co tu píšu ....pokud tedy Lemog myslí mě....to je zase blábol...copak je to za adepta teda? To moc odhodlání nemá.....a kdybys Lemogu něco věděl o alkoholismu, tak víš, že touhle zkušenostï si každý projde....zkusí to....Ale ty jako údajný gambler...nevíš nic. Skoroabstinent.....to má být jako urážka? To je pochvala.....chápeš? To je ideál všech alkoholiků....patologický hráči
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...47484950515253...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter