Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
LADIS...to 1 € si odlož.Stávka je stávka  Je to o držku...nepijem...no trpim ako kôň.Na dovolenku už nechoď sám.Rozumiem Ti,zdielal si svoje pocity,zažitky...Lebo si tam bol sám.Som rád,že si nabehol na bežny systém...fungovania .Sme infikovany...my alkáči..
navždy.Liečebňa mne osobne nepomôže...som dosť introvert...No su aj ine cesty okrem blázinca...Chce to CIEL!Dôvod žiť triezvy život. Držme sa všetci 
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - d Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Tak opět po cca. dvou týdnech sem píši ( psal jsem do "První dny bez alkoholu"), no abstinovat jsem vydržel naposled den, a zas litr a více vodky denně, a to hlavně proto, že jakmile mi hladina alkoholu klesla, tak jsem dostával velké břišní křeče, včera jsem to tu opět celé pročetl, za poslední dva roky snad po padesáté, a tak jsem vyzkoušel radu Včelaře, med a zelí, a jo, ráno bolesti žádné, jediná drobnost, je třeba se zdržovat v blízkosti záchodu  . dnes jsem se i bez přítomnosti alkoholu naobědval, to že do sebe tlačím magnesium, silymarin.... ani snad nemusím psát.
Včera jak to čtu, uvědomuji si, už více jak rok nedělám nic jiného než chlast, práce, domu a chlast, TV + PC, hry mě nikdy na compu nebavili, ale mám baráček, tak jsem pořád pročítal různá kutilská fora, čučel na videa..., a měl představy, jak předělám to a to, nakonec jsem byl rád, že posekám trávu, za ten poslední rok jsem přišel i o poslední známé, když mne někam zvali, tak jsem se vymluvil, že mám už něco jiného, rychle domů, a lup to tam. Nelituji se, jen konstatuji, že Nás tu je takových více , no jednou do týdne, v neděli na oběd za máti, jak to má třeba také Ladislav, i např. zdravotní stav u mne není ok, před dvanácti lety, bylo mi třicet, jsem měl dopravní nehodu, a mimo jiné, mám jednostrannou podkolení amputaci, a po nehodě lázně a tam jsem začal pít, nebylo co dělat a dobrá parta, do hospody. Takže dnes začínám opět první den, dostal jsem novou chuť nepít, měl bych od příbuzného dědit pár stovek tisíc, tak chci si je užít, ale ne někde na kapačkách, sice finančně jsem na tom docela dobře, ale nějaká cesta okolo světa by také nebyla marná, a nebo koupím vedlejší prázdnou stavební parcelu, ono nemít vedle sebe souseda také není k zahození.
A proč to vlastně píšu, protože mimo Vás,... to jak jsem těžký alkoholik nikdo neví, ví se, že se rád napiji, občas mi nějaký kolega řekne, Tys byl včera na pivku, ale udělám si v práci svoje, a je to, jinak já nikdy neměl, absenci, o řízení pod vlivem napíši až někdy jindy, havárii jsem neměl, ale jinak psát by bylo co, píši také pro ty, co mají tu svojí sebelítost, že proč zrovna já, ne že bych se nezamyslel, že posledních deset let jsem prožil na prázdno, ale život jde dál, a nedělám si iluze že bez alkoholu bude vše barevné, to bylo s alkoholem u mne ty první dva, tři roky, a pak se denní doba barevnosti stále zkracovala, a stále vice se jen dělalo černo.
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím Pepo, tak podle toho co píšeš to vypadá, že jsme toho měli dost společnýho... Úplně stejně jsem to měl já. Práce, domů chlast, práce - občas taky ne, chlast atd... Plány jsem vždycky měl obrovský. Ne nerealizovatelný. Skutek utek. A i u toho sekání zahrady jsem se dokázal zprasit našrot, že jsem normálně jednou sekal, sekal a najednou jsem spadl vedle sekačky a spal a spal...
O řízení pod vlivem bych mohl psát romány, ale nebudu. Všichni jsme řídili v různě nedobrých stavech. Nikdo mi nebude namlouvat, že když přes den nepije, večer bouchne flajdu whisky, že je ráno v klidu. Možná první den, ale pak už si vozí svoji promili vždy s sebou. Já najezdím 40tis ročně a kromě jedné menší nehody, kdy jsem byl paradoxně asi na 0 jsem líznul svodidla. Za poslední tři roky mě stavěli policajti asi pětkrát. Z toho třikrát za posledních půl roku, kdy nepiju. Dvakrát mě chytli na cestě pro proviant. V obou případech jsem se již loučil s papírama, ale jelikož nejsem z těch co by stahovali kalhoty před brodem, tak jsem v klidu vystoupil z auta, strašně přístupnej, ochotnej a páni chlupatí na to v obou případech skočili a nechali mě bez dejchání jet dál... Takhle to dopadá, když policajty nejvíc zajíma rychlost. A to já věděl a proto jsem jí vždycky striktně dodržoval... Párkrát jsem to měl se štěstím, ale když se člověk pohybuje na silnici každej den, tak ví, kde, kdy a na co si musí dávat bacha...
Teď co nepiju, tak najednou peníze nejsou problém, ušetřím dost na to, abych konečně sny mohl měnit v realitu. Je to paráda.
Tak s chutí do toho.
Mimochodem jsem našel super video. Je sice převážně o zemědělství, ale japonský stařík tam sdělí pro mě neskutečně hlubokou pravdu. A to, že není důležité co děláme, ale to co neděláme. Žena nejdřív nechápala, proč jsem tak unešen tímto poznáním, ale, když pochopila že je opravdu důležité co neděláme též se jí to líbilo. Doporučuji..
Hezké abstinování všem
Včelař. ¨
MASANOBU FUKUOKA: www.youtube.com/watch?v=BpYl8Wrg6RM
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Včelaři
Zdar, asi docela máme, ohledně řízení jsem takové štěstí neměl, za těch dvanáct let jsem o řp přišel dvakrát, jednou to byl dokonce trestný čin, včetně pout na rukách, záchytky ... nebyl jsem agresivní, ale že předpis je předpis, i to kafe mi na záchytce udělali, radši nevzpomínat  ,i toto jsem utajil, to kdyby se např. dozvěděla mamča, dnes 72 let, tak mohu jít zařizovat pohřeb, no to jsou ty temné kapitoly chlastu, a u soudu... a i jsem se odvolal, je to blbé říct, stále pod vlivem,
já ještě v roce 2014 jezdil i na silné motorce, ale radši jsem ji prodal, to už jsem měl strach, co by se mohlo něco stát, no pokud vydržím, tak se k tomu příští rok vrátím, je to jeden z koníčků, které díky úrazu mohu provozovat, postižení nevadí, a hlavně mne to děsně baví, tak v lese jsem nikdy netrávil tolik času v jeskyni jak Ty, vodu z řeky také nepil  , ale že jsem šel odpoledne na houby a probudil se v lese v 4,5 nebo 6 hod. ráno, to se mi ně stalo kolikrát...., tak jsem si odpočal, a jdu dosekat druhou půlku zahrady, po 14dnech, když jsem býval pod vlivem tak jsem to dělal najednou, a za polovinu času, ale pak ta noc
video zajímavé
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím, již dlouho přemýšlím zda má tento web smysl, či ne. Ano má.
Teď asi něco chytřejšího ?
Každý člověk-tvor, je jedinečný, to co funguje u jednoho, může u druhého vyvolat nevoli. Osobně já: jsem rád, že existuje tento web, a díky lidem zde se mi povedlo najít blázinec a prodělat ne zrovna moc milou léčbu. Fakta hovoří jasně. 1,45 pro léčbu. Je otázkou, zda to stejné se dá zvládnout v rodinném kruhu. Opět sem přesvědčen, že ano, viz Stopka, Kira, Včelař. A zřejmě i další. Další otázkou je co pak, po odbourání závislosti. Jak žít ? .... a zde si myslím, že ten kdo má zázemí a rodinu či přátele, má téměř vyhráno. Opak bude u tvorů viz já-samotaři. Snaha, zkušenosti, i vše potřebné je už jen v člověku.
PS: mozek člověka si umí poradit, přes všechnu vědu i vědomosti.
ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ladislav napsal:
Jak žít ? .... a zde si myslím, že ten kdo má zázemí a rodinu či přátele, má téměř vyhráno. Opak bude u tvorů viz já-samotaři. Snaha, zkušenosti, i vše potřebné je už jen v člověku.
PS: mozek člověka si umí poradit, přes všechnu vědu i vědomosti.
ladis
Přesně tak, to si myslím také. Jdu teď do "boje" sám, jediná podpora je to, že hecuji sám sebe, že to má smysl a že to snad bude lepší. Sem jsem se přihlásil, protože jsem hodně četl a říkám si, proč to nezkusit, nakonec je tu i dost podpory od různých členů, to mě těší a je to pro mě dodatečný "motor".
Čím více se mi blíží termín nástupu, tím více mě svírá "úzkost" jestli to dám, navíc podzimní sychravost na náladě nepřidá, ale snad z toho nakonec neuhnu.
Hodně sil všem v boji se závislostí, jakéhokoliv druhu !!!
|
|
|
Svět patří těm, co se neposerou.
|
|
|
|
Láďo, ano rodina je důležitá. Já osobně do svého abstinování rodinu nijak neangažoval. Nechal jsem je stranou ostatně jako jsem je nechával stranou, když jsem chlastal. S odstupem času vidím pozitivum hlavně v tom, že jsem nepřišel o všechno. S ženou by šlo dítě, barák atd... a přišly by jistě chmury. Ale pozor. Dnes, kdy se mi daří abstinovat si myslím, že žít sám už není taková nepředstavitelná a nepřekonatelná věc, která by se mi mohla přihodit. Se začátkem abstinence u mě nastal pro mě stále nepochopitelný obrat ve stylu života. A i pohled na něj i pohled na různé alternativy jak by se mohlo, či dalo žít. Někdo se zde ptal co jako má být ten abstinentský způsob života. Co já vím? Asi ten co žijí lidé, kteří žijou úplně normální a občejné životy bez hrocení chlastu. S tím rozdílem, že já ten chlast vynechávám úplně a vše s ním spojené. Jak já můžu vědět co je to normální způsob žití, když s ním vlastně nemám žádnou zkušenost? Popíjet jsem začal v patnácti. Pravidelně ve 20ti. V 25ti jsem odešel do Anglie, kde jsem zvýšil produkci místních výrobců cajdrů a lokálních pivovarů. V 31 jsem se propil už do Premier alcoholic league a po pár sezonach jsem kraloval i v Champions League. Pak přišly skandály v hlavě, rodině, práci a všude, kde jsem se podíval a rozhodl jsem se z těch soutěží vystoupit. To mi bylo 34. Za pár týdnů mi bude 35 a já vlastně nevím co je ten způsob života. Přes dospívání jsem se propil do věku, kdy ostatní už s tím normální maj dekádu zkušeností.
Změnil jsem se o tom žádná. Žádný problém se mi nedokázal vyjevit tak, že bych ho nedokázal porazit jinak než se přes něj přepít. A i ten život sám se sebou bych si dneska dokázal představit. Moc dobře si pamatuji jak jsem tu v začátcích, kdy jsem vlastně nevěděl, čí jsem psal, že kdybych býval přišel i o rodinu, že bych se asi upil. Asi upil, ale dnes vím, že ani tato varianta nestojí za to se ze života vypít do nenávratna.
Kašli na to, že jsi momentálně sám. Zítra vše může být úplně jinak. Přestat pít jsme se rozhodli, že zkusíme kvůli sobě. To se někomu víc, někomu méně daří. Jo, padnul jsi krátce znova, ale znova jsi se zvedl. A to i přesto, že nemáš problémy jen okolo chlastu, ale i co jsi psal problémy kolem. Tak koukej dopředu a ono to nějak bude. Namotivuj se příští třeba dovolenou.
Přeji Ti sílu jít dál. Zvládli jsme se vyhrabat z horších sraček. A vlastně i ten propitej život nebyl úplně o ničem. Máme zkušenosti a nadhled, kteří ostatní mít nemusí.
Vše dobré všem Včelař 
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ladislav, ja nemám rád také dráždenie hada bosou nohou. Možno preto, že som to sám zažil a viem ako som dopadol. Ale každý sme iný. A prajem Ti, aby sa Ti už len darilo. Ja to tiež robím len sám pre seba. A verím, že to má význam. Že sa v mojom živote ešte niečo zmení.
A pre Blanku. My sme tu všetci s Tebou. Môžeš abstinovať s nami a my s Tebou. A aj ostatné dievčatá, ktoré tu na fóre čítate. My chlapi máme radi dámsku spoločnosť. Nech sa Vám všetkým darí. Majte sa.
Už Vám dám pokoj. Nejak som sa z tej nudy dnes rozpísal.
|
|
|
|
|
|
|
Zdendo zo Slovenska
Jak se ti abstinence daří ? éčko máš samozřejmě u mě, a nejen to, i další podporu a kamarádství ... ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
David N
Kluku, ničeho se neboj, všude jsou jen lidé. A tam kam míříš, jsou ti co rozumí tomu, co chlast umí. Čili, neboj, něco o nástupu jsem i popsal ve svém vlákně. přeji ti .. však víš, zlomíme závislost společně se všemi zde, jsem s tebou ... ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|