Re: zvládnu to? Před 10 rok, 1 měsíc
|
|
Sss, nelituj, co už nespravíš, už to bylo, pila jsi.Nesnaž se nahrazovat,dohnat ztracená.Unaví to.Stačí , že funguješ nyní, poznáváš tu krásu střízlivosti.Dívky, ta euforie opadne, bacha, nevzdávejte se.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Sss
Ahoj.Všimla jsem si ,že máme stejný čas.
Je krásné třízlivé ráno a tak to zůstane!Nejme másla
Přeji krásný den 
|
|
Míla
|
|
|
|
|
Libo,děkuji za podporu  a Mílo,též přeji krásný den 
|
|
Sss
|
|
|
|
|
Liba napsal:
Sss, nelituj, co už nespravíš, už to bylo, pila jsi.Nesnaž se nahrazovat,dohnat ztracená.Unaví to.Stačí , že funguješ nyní, poznáváš tu krásu střízlivosti.Dívky, ta euforie opadne, bacha, nevzdávejte se.
Líbo,
přeně si to vystihla, euforie opadne, člověku může otrnout, myslet už je to v pohodě...
To je to na co poslední dobou myslím. Hodně sil mi dodává i toto forum.
Pořád budovat v sobě strřízlivou mysl, nevidět to růžově. Pár měsíců může vydržet každý. Já mám právě jenom těch pár měsíců. Zkoušky na chutě přijdou kdekoliv, kdykoliv...v podstatě furt.
Nikdy nebudu tzv. za vodou, je jenom na mně jak propluji, jak to uvládnu. Mám pocit, že se držím jak trosečník hozeného kruhu na záchranu a vlny mně pořád můžou potopit...Musím se naučit plavat))))....
Suchou domácnost budu mít napořád.Když někam jdu kde se pije, tak třeba i nejít, když se na to necítím, nebo jít a být připravena. Stačí doušek a jsem tam kde jsem byla. Neporovnávat svoje pití s tím jak pijou ostatní, To je taky zrádné. Mít další krok , kdybych zlyhala. Ten mám taky nachystaný pro případ nouze. Bojím se toho, ŽE MNĚ ZATÍM BAVÍ , ta abstinence, že je to POUZE TA EUFORIE, jak píšeš a proto mám připravený další krok, kdybych zlyhala.
|
|
Stopka
|
|
|
|
|
9.den.asi mi řeknete,že jsem blbá a ztracená.včera jsem v krámě kupovala tátovi rum.nezvládla jsem to.dala jsem si panáka,dalšího,až jsem ji vypila skoro celou,takže jsem tátovi běžela pro další.ani nevím co mě to napadlo.nadávám si,přemýšlím,jestli má cenu něco zkoušet.dneska je mi zle,mám pěknou kocovinu,ale přes včerejší zkrat v tom chci pokračovat.vím,že kdybych se teď napila,bude mi dobře,ale byla bych zpátky tam odkud se snažím vylézt.takže si to dneska hezky přetrpím a pokračuju.jen premyslim co jsem to za blba.
|
|
anna
|
|
|
|
|
anna napsal:
9.den.asi mi řeknete,že jsem blbá a ztracená.včera jsem v krámě kupovala tátovi rum.nezvládla jsem to.dala jsem si panáka,dalšího,až jsem ji vypila skoro celou,takže jsem tátovi běžela pro další.ani nevím co mě to napadlo.nadávám si,přemýšlím,jestli má cenu něco zkoušet.dneska je mi zle,mám pěknou kocovinu,ale přes včerejší zkrat v tom chci pokračovat.vím,že kdybych se teď napila,bude mi dobře,ale byla bych zpátky tam odkud se snažím vylézt.takže si to dneska hezky přetrpím a pokračuju.jen premyslim co jsem to za blba.
Aničko,
proto mám suchou domácnost. Moje zkušenost byla obdobná kdysi, jak tvoje.
Byla jsem rozhodnuta nepít. To jsem ještě nevědela o suché domácnosti. Bylo před vánocema, já přikupovala dárky a i dvě lahvinky-šampus a kvalitní vínečko -dárek pro tchána, mimo jiných dárků.
Pak jsem to vyžungla sama, doma, jenom já sama... Z této zkušenosti jsem se poučila a tyto posledení vánoce už jsem udělala opatření, sice dokupovala chlast , ale chvilinku předtím co se tam šlo. Abych zase neudělala stejnou chybu aby nebyl čas na bažení.... Řekla jsem to i mé drahé polovičce, co jsem jednou vyvedla a že chci aby jel se mnou pro to to koupit, na poslední chvilku, nebo aby se to ani nekupovalo...)))Páč jinak bych udělala opět to samé.
Je dobré, že to nevzdáváš, pouč se z toho, a příště o měj na paměti. Ber to jako zkušenost, že to nemůžeš kupovat.
Drž se, nekupuj to, když to nedáš.
|
|
Stopka
|
|
|
|
|
Děkuji,i když bude někdo říkat,že jsem ztracená,hodlám v tom pokračovat.je mi tak zle,ale toho vyprošťováka si prostě nedám.doma nemám pití žádné,kdybych měla,vím,že bych to nezvládla.
|
|
anna
|
|
|
|
|
anna napsal:
Děkuji,i když bude někdo říkat,že jsem ztracená,hodlám v tom pokračovat.je mi tak zle,ale toho vyprošťováka si prostě nedám.doma nemám pití žádné,kdybych měla,vím,že bych to nezvládla.
Ztracena nejseš. Je to poučení, že tohle kupovat nebudeš, že si má zajít sám pro rum. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat proč mu ten rum příště nekoupíš. S klidem řekni, zapomněla jsem , když to jinak nepůjde, no a? Že, jo?
Aničko, dnešek Ti nezávídím, je Ti asi fest blbě, k večeru Ti bude lépe.
VYDRŽ TO.
|
|
Stopka
|
|
|
|
|
Aničko,
ztracený nikdo není. Sama to znám i tu euforii, kterou popisují holky. Ta přejde a démon začne našeptávat.
Znám to, je to jakobys to nebyla ani ty. Jdeš a automaticky to dáš.
Jenom jsi si tímhle potvrdila, že jsi opravdu alkoholička a jak je jednoduchý, do toho vlítnout.
Tak si pěkně s heřmánkovým čajem protrpíš pár dní a kočár táhneme dál;-)
|
|
Jana
|
|
|
|
|
Děkuji,někdo,teď nevím kdo,tady psal rady pro alkoholiky,sam už nepije 33 let.a ten napsal,že pokud se to nepovede napoprvé,neházet flintu do žita a zkoušet to znova a znova.taťka by to pochopil,kdybych mu to nekoupila,ví jak na tom jsem,je to úžasný člověk.maminka je 5 let po léčení a ta,kdyby věděla,že se mi stále nedaří,by mě odsoudila,protože ona to dala napoprvé.léčebnu brala jako nejhezčí období života,ani se jí nechtělo domů a od té doby se chlastu nedotkla.nechápe,že já nemůžu na tři měsíce do léčebny,neměl by se mi kdo postarat o dítě,nehledě na to že bych bez něj takovou dobu nevydržela.a nechápe že když je na to člověk sám,je to těžší.takže už jen odsuzuje.
|
|
anna
|
|
|
|