Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...46474849505152...108
Dolů
Téma: zvládnu to?
*
Re: zvládnu to? Před 10 rok  
Ano Eriko já to měla také tak.s někým jsem mluvila a pořád jsem se zasekávala jak mi vypadávaly slova.připadala jsem si jak blbec.teď jak nepiju je to zas dobré.
anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

U mého bratra se to rozjelo až pak. Prodělal delirium, byl janevim čtyry měsíce v léčebně a játra nalomené, to se časem spravilo, ale to delirko ho tak vystrašilo, že zhruba tři roky nepije. První rok byl fajn, jenže pak se u něj začly objevovat různé paranoje, všichni mu ubližují, neustále píše dopisy na různé úřady, odešel z práce, vede řeči, že je pán světa atakpod... Z počátku chodil k psychiatrovi a teď tam nepáchne, taky je proti němu.... No a co s ním máme jako dělat, je mi líto švagrový, žijí z jedné výplaty a děti už se právě postavily na vlastní a odcházejí z domu... Je klidný, žádná agresivita, ale prostě v pr.eli.

Takovej je chlast, následky si nesete ještě dlouho potom.
aleš

To je typická schizofrenie. Není těžké ji diagnostikovat, je těžké ji léčit. Těmto lidem se dává plný invalidní důchod, tak snad to by mohla být pro švagra motivace k psychiatrovi. I když rozjetým psychotikům tohle bývá šumafuk.
pETRA

pEtro, ano, bratr chtěl důchod, ale ne že je psychický nemocný. Léta se trápil se zády a samozřejmě mu ten důchod zamítli. Praktický mudr ho přesvědčuje, všichni ho přesvědčujou, že má jít k psychiatrovi. Nepůjde, mu nic není, cítí se duševně zdráv. Nezmůžeš s ním nic.

Když pil tak s ním nebyl větší problém než teď. Pil kvartálně, jak motor a byl schopen pracovat a normálně fungovat. V práci byl oblíbený, nikdo mu nic nedělal i po návratu z léčebny. Už když z té léčebny přišel, byl -když vemu zpětně- trochu jiný. Ale vypadal šťastně, normálně fungoval, normálně mluvil, jen takové náznaky...
aleš

A není to tím deliriem?prý může i poškodit mozek
anna

Jo a na závěr- ono to vypadá, že na té psychiatrii skončí spíš ta moje švagrová než on. Už kolikrát celá bledne, nevypadá moc dobře. Takhle dlouhodobě to asi nezvládne. Vydělá pár korun, brácha měl 3x větší výplatu než ona. O všechno se musí už starat ona a napravovat po něm věci. Dokud můžu pomůžu.

Nepijte
aleš

ty máš poškozenej mozek
xxx

Většinou se to provalí při větším průšvihu. Pak léčebna na pár měsíců a doživotně léky. Čím víc mu žena pomáhá a kryje jeho podivínství, tím se to jen protahuje. Ale naprosto chápu, že je těžké nechat padnout někoho, ke komu mám citový vztah. Oni na psychotiky doktoři docela kašlou, snad teď po událostech v Brodě a tom pobodaném klukovi se to změní. Ono taky čím déle je ataka nezaléčená, tím hůř potom s léčbou. Jeho ženu lituju, to není život, jen každodenní strach.
Petra

Jo a pátrat po tom, jestli je mozek poškozený pitím, nebo ten člověk pil, aby unikl svým bludům, to už se zpětně nerozklíčuje. To snad jen manželka může říct, jestli i dříve míval zvláštní názory, lehce zmateně paranoidní sklony, teď už to vypadá na řádně rozjetou ataku.
Petra

Proč tak soudíš?říkám to před čím mě varovali lékaři,nechápu proč by to mělo mít něco společného s mým mozkem !!!
anna

Stránka: 1...46474849505152...108
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter