Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...27282930313233...50
Dolů
Téma: Nechci už dál pít, rady
**
Re: Nechci už dál pít, rady Před 7 rok, 11 měsíce  
Lusy neboj, nikomu se to nepodaří napoprvé a nikdo nemůže říct, že má vyhráno.
Já jsem pila par piv týdně, občas víno, dalo by se rict veselý konzument, pití s přáteli, s rodinou....poslednich osm let jsem to lila dennodenně, nejprve na bolest, prostě se stalo něco zlého... Pak už ze setrvačnosti a pak už, no, že závislosti... Kolikrát jsem si říkala že už nechci, byla jsem vyčerpaná z toho všeho chlastu a stejně jsem to do sebe lila dál...
Velkym impulzem bylo, že to začalo vadit dceři, ma 12, jednou mi našla chlast, vylila to, podezirala mě, no, není blbá, a tak nějak mi začlo docházet, ze je to v pr..., že už není další cesta. Prostě myslim, že jsem byla blízko konce, fyzicky i spolecensky...
A ani nevim jak, prostě jsem to stopla. Napsala jsem sem a přestala pít... Po dlouhém přesvědčování sebe sama, že to je ještě v pohodě, že pijou všichni, ze to stačí kontrolovat atd jsem pochopila, že ne. Že pro mě už jiná cesta není.... A ne, nejde si dát v létě pivko- jedno na žízeň.....nejde.
A momentálně mi to nevadí, na žízeň si dám džus s vodou, ovocnou limonadu nebo vodu. Tím žízeň zazenu a bude mi dobře i ráno
Allie
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Lusy napsal:
Jak dlouho jsi abstinujícím alkoholikem? (protože úplně vyléčení nebudeme nikdy).
...abstinujem, nepretržite, od r.2005 → (?) (...do kedy?)

..."je to vo hviezdach"...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ja, to jsi dobrý..smekám..a to že jsi tady na stránkách a foru, to tě asi baví. Také já se tu skvěle bavím, když čtu Tvé "špičkování" se Zdenkem.
Allie, když čtu Tvůj příspěvek, jako by jsi psala o mém životě..měla jsem to stejně..jen s rozdílem, že už mám o něco starší dceru a ta ví, že mám problém s alkoholem a zlobí se za to na mě. Také se začínají projevovat zdravotní problémy.
14 abstinovat si už nepamatuji, kdy to bylo naposledy. Hodně mi to tu pomáhá, když vím, že v tom nejsem sama.
Lusy
Senior Boarder
graphgraph

Dceru jsem dovedla přesvědčovat, že nejsem opilá, ze to vino kupuju, kdyby někdo přišel atd...
Ukrývat jsem se naučila důsledně, kolikrát jsem nedopitou flašku sama nemohla najít.
:-D ale najednou jsem začala mit strach jak dopadnu, že to všechno praskne, že jednou fakt nevstanu, že umřu....
Allie
Platinum Boarder
graphgraph

Ani netušíš, jak vím o čem píšeš...jako by jsi mi mluvila z duše.
Allie, jak dlouho abstinuješ?
Lusy
Senior Boarder
graphgraph

Zatim jenom půl roku a kousek...
Allie
Platinum Boarder
graphgraph

Máš můj obdiv..jsi dobrá!
Lusy
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj vsichni,

stejne jako vsichni zde na foru i ja mam problem s pitim. Piju "jen" pivo, ale zato pomerne dukladne.

Mam tydny, kdy si nedam ani jedno (napriklad kdyz mam v praci nocni smeny), ale pak si o vikendu vecer naleju a uz v tom zase nekolik dni bez prestavky litam.

V praci normalne funguju, ale posledni dobou uz na sobe pocituju unavu, citovou otupelost a ztratu zajmu o vsechno, krome piva.

Timhle zpusobem piju uz cca 2 roky, krom sucheho unora, kdy jsem se hecnul a nedal si mesic a 14 dni ani jedno - jen hned jak pak byla prilezitost, skocil jsem do vecerky pro PETku s pivem a dalsi 3 tydny chlastal kazdy vecer (5-7 piv).

Jsem odhodlan abstinovat zatim svepomoci, vidim ze jsem uz ve fazi kdy mi alkohol vic bere nez dava.

Drzte palce.
Pingui
"kluk", kteremu se piti vymyka z rukou
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Praha Narozeniny: 11/30

Člověk by nečekal, že na těchto stránkách se sejdou fajn inteligentní lidi, kteří mají "jen" problém s pitím.... Jsem moc rád, že jsem tady zavítal!! Allie jsi dobrá přes půl roku je úspěch!!!! a JA abstinovat od roku 2005 což je 12 let po 33 letech pití? Neskutečně pokud to tak opravdu je... Jinak Allie pobavila-s hledáním lahve, kterou sama schovala, to musely být skrýše ))) všem krásný večer... já abstinuji znova 4den a super vlastně za nějakých 21 dní jeden zkrat už to beru jako "maličký" úspěch...
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Lusy:
Láhev vylitá! Nedala bych to a večer bych jí určitě vypila.

Ja:
Lusy,
hypnotizovala si (za)kúpenú fľašku.

Lusy:
I tak by se to dalo napsat.

Ty si tu fľašu nevyliala alebo si si bola dokúpiť?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...27282930313233...50
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter