Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 10 měsíce
|
|
Zděnku toto cos napsal
také jsem byl vodkař anebo jen na tvrdém. Vodku jsem preferoval kvůli menšímu pachu. Ale jinak mi to bylo jedno, jen rum jsem nemusel.
to sedí jako bych to psal sám, ještě borovička, ta mi moc nee
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Tohle nebyl nejstastnejsi vikend..patek, sobota, nedele..total prokaleny dny. Kamaradovi uz tady v zadny hospode nenalejou, tak mame svoji oblibenou lavicku..kazdopadne nyni se nic nestalo..jen zbytecne utraceny penize. Kdyz jsme tam tak sedeli, tak od vietnamce sli takovy znami firmicky, skoro jako bezdomovci..obcas s nima pokecam, protoze mne proste jejich pribehy zajimaji..no a ptal jsem se ho, jestli dokaze treba pet dni byt bez toho nebo jak to proste ma..a on mi ukazal ruce a rikal: mne se neklepou jen ruce, ja se klepu celej! A v tasce nesli dva litry vina za 35kc, a ze se jdou"srovnat". Po mych zkusenostech jsem mu doporucil, at se obcas naji, protoze kdyz se pak jen chlasta a neji, tak je to kruty. Jako na nich uz bylo videt, ze zijou jen pro chlast..desiva podivana..hlavne ty oci, totalne zkrvaveny..no smutny. Kdybych bydlel sam, tak bych mozna skoncil stejne..pres tyden nepiju. Dnes jsem se vzbudil uz nekdy v pul jedny..jako zadnej abstak, ale jak se clovek pak poti..ty vole to je smrad. A ted mi to vsechno splyva, ty dny. Vzdycky clovek potka zrovna lidi z prace, to je vizitka. A nejaka stara pani nas upozornovala, ze ve Svijanech je neco, co tam nema bejt. Blby obdobi, je mi 28 let a ted jako vlastne zjistuju, ze nic nemam, ty roky utekly fakt rychle, ono to tedy leti i kdyz clovek nepije. No, takze asi tak, no. A ted zase prace.. Nevim, asi mozna si budu muset najit holku nebo ja uz nevim.
|
|
|
|
|
|
|
Škorpion
to pocení to je jen začátek, já to mám to samé, no už jsem po sprše, 28 let , to bych chtěl, se svým věkem 42........, přestaň dokud to jde, a oči, poslední měsíc první co ráno udělám, zrcadlo, a jak vypadá bělmo, jestli je bílé nebo zežloutlo = játra kaput,
tak zatím 3 dny bez
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Je to zacatek, jen nechci, aby to pokracovalo.. Uz jsem to nekolikrat zazil, velmi nepekne stavy..asi mam tu alkoholickou halucinozu nebo neco takovyho, je to svinstvo. Ted se jsem byl chvili v praci..musim se taky osprchovat a prevlict a zase delat jakoby nic. Zada mam mokry..to se neda. Ruce se mi neklepou, tak si v pohode i vycistim zuby, coz je fajn. Musim se sam sebe ptat: Stoji mi to za to? Jeste, ze chodim do prace, jinak bych byl uplne v hajzlu. Nekdy je sranda, to ano, ale ten zbytek..to je masakr.Musim se nekam pohnout.. Snad mi osud prihraje neco luxusniho.
|
|
|
|
|
|
|
Kluci, Škorpion a Pepo
Nerad to píšu, ale stejně jako vy a mnoho dalších zde na fóru mám zkušenosti s alkoholem. třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - deprese, to byl stav, který patřil ke každému druhému dnu mých posledních let. Poté se začali častěji a častěji objevovat i alkoholové psychózy s náběhem na epileptický záchvat a přišel signál skončit s chlastem nebo zemřít.
Je mi 46 a chce se mi žít. I když jsem nevěděl jak, musel jsem s chlastem skoncovat. Žiji také sám po rozvodu, proto jsem docela jistě věděl, že doma ve své samotě to nepůjde. Našel jsem tento web a po malých krůčcích, ale zároveň v rychlém sledu a času se mi podařilo najít volné místo na detoxu a stabilizovat se následnou protialkoholní léčbou. Řeči o tom, že to nejde z toho a jiného důvodu jsem měl taky. Pravda je, že to je hloupost, život a zbavení se drogy je mnohem důležitější než cokoli. Nelituji. Je to již dva roky co jsem léčbu prodělal a díky ní, vím co dělat, když přijdou myšlenky se napít. Prodělal jsem letos i 14-ti denní recidivu, a můžu říct, že díky myšlenkám na návrat do blázince (protialkoholní) sem tah zastavil a pokračuji v abstinenci. Bez léčby jen s myšlenkou skončit by to zastavit jistě nešlo. Chtěl bych vám tímto popřát úspěch k rozhodnutí přestat pít, vítám vás mezi abstinujícími zde, kde si jeden druhému snažíme pomoci a pokud možno nebát se spojit s odborníky. Tři až šest měsíců v chráněném prostředí léčebny s placenou nemocenskou je nic proti tomu, válet se obden poblitej a pochcanej na cestě z hospody domů a nést následky a výčitky okolí a rodiny.
mnoho zdaru ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Láďo, tak nevím, jestli se má člověk se zkušenostmi svěřovat lidem, co ob tři týdny nejdřív o sobě tvrdí, jak vše zvládnou, jak jsou stateční. Pak zjistíš, že ani nehledají jak na to. Když jim napíšeme své zkušenosti a napovíme cestu, zmlknou. Věřím, že jen tiše závidí, místo toho, aby si řekli "nojo, vždyť to přece musí být pravda".
No a za další dny se dozvíme, že zase kalí, baví se s totálními alkoholiky, popíjejí čúča a je vše v pr... . Jen se omlouvají a mě připadá, že naše slova padají do vyprahlé trávy.
Při čtení jejich příspěvků je mi smutno.
Vážení, jakákoli slova o tom, že to nejde, jsou V Ý M L U V A.
Jakákoli slova a hledání příčin, proč chlastáme, jsou V Ý M L U V A.
Vezměte svůj život do rukou, my co nepijeme, jsme vzorem, že to jde.
Teď hned.
Takže žádné fňukání a jde se na to, panáčci a panenky.
Zdeněk
|
|
Zdeněk
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Zdeněk napsal:
Jakákoli slova a hledání příčin, proč chlastáme, jsou V Ý M L U V A.
Zdravím,
mám ve vzdálené rodině strýce, alkoholik. Když byla nějaká rodinná sešlost, tak pod stůl a , že prý pije, proto že nemá ženskou, že je sám a nic ho nebaví, jen ten chlast a jakž takž dojít do práce aby bylo za co pít.
Nevím jak se mu ji nakonec po letech chlastu podařilo sbalit, ale už ji má .  A výsledek? Chlastá i tak a ona co pila prý co vím z doslechu občas, našel si ji v hospodě, tak s nim již pije důsledně.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 20/06/2016 16:08 Provedl: Stopka.
|
|
|
|
Zdenku, ja si Vas ctu kazdy den uz rok a me prispevky od všech pomáhají. Pisu jen obcas ale to neznamena, ze hned chlastam. Recidiv jsem mela stovky, ale uz jsem poznala to svoje dno. Je pravda, ze po par tydnech nepiti jsem uklouzla jen jeden den a to mi stacilo ty hnusny stavy po tom. Nastesti to dokazu ukoncit vcas a to je pokrok. Jak to bude dal snad uz jen lip 
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Zdeňku, netřeba lámat hůl. Vzpomeň si na sebe - poslouchal jsi někoho? Asi ne, byl jsi mistr světa, kterej měl všechno pod kontrolou a na takovou trosku na kterou jsi se propil sám až časem jsi koukal s despektem. To samé to bylo u mě. Mám dokonce i ten zážitek s bezdomovci. Jednou jsem na Mikuláše koupil basu piv a pár flašek vína a šel si k nim sednout... Nevzal jsem si z toho nic. Jen ta pachuť a smrad mi zůstali pod kůží a pár dní se nemohl zbavit dojmu, že to furt cítím. Kluci si holt budou muset řádně vymáchat hubu v těch sračkách. Buď si jistej, že na nás koukají s despektem a jsou si jistí, že takoví debilové nejsou, aby to dotáhli až tam kam Ty, Láďa, nebo Já. Oni ještě neví, že ta cesta, po které jdou vede do toho lesa, kde budou bloudit. A cestu ven si budou muset najít sami. Možná i toho dosavaď opovrhovaného Boha budou nakonec prosit, aby pomohl. Až pak pochopí co je to pokora. Stejně jako jsem pochopil já. A věř, že i po téměř půl roce abstinence si nejsem jistý, zda jsem dosti pokorný.
Věřím, že spíš holky nás spíše pochopí a dostanou drobet strach. Ikdyž asi si ani nechci představit co si o nás musí myslet. To my chlapi jsme takový suveréni, že si nenecháme poradit a na toho draka se vrháme zas a znova až nás po jednom všechny roztrhá. A jen pár z mnoha se podaří vyváznout. Pochroumaní, ale vyváznou. Ale ani pak není vyloučené, že se někdo zblázní a vrhne se do toho marného boje znova a znova.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdeňku je to tak jak píšeš....tohle je nutné si uvědomit a nehledat chybu v rodině, v pràci, v partnerovi, to by bylo snadné a alibistické...chyba je jen v nás....a změnit to můžeme zase jen my. To je snad ta pokora a pochopení a zásadnï krok ke změně. Ty nadšené dàmy, co se tu mihnuly....mají tohle všecko před sebou, ale neví to.
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|