Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...104105106107108109110...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 10 měsíce  
Jestli pije,tak si to nepřečte
Zdeňka
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 10 měsíce  
Mame 16tiletou dceru. A hypoteku atd, zadna sranda. Rozvod uz byl na programu, to ho vylekalo, tak se zklidnil, ale ted zas takhle. Prijde mi, ze kdyz nepiju, on pritvrdi.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Reminiscence našla zakopaného psa. Podle mě je všechno v tomhle příspěvku.(viz níže) Musíš přesvědčit každou molekulu svého těla, že pít nechceš. Nevím, jestli je to možné, aby to člověk pochopil aniž by se "dopil" jak tu psal nedavno Láďa. Přál bych všem, aby pochopili a nemuseli dojít až do toho alkopekla. Ale, kdo tím peklem neprojde nemůže cítit ten správný strach z chlastu.

JaniK, tohle by ti ale řekli v každé léčebně. To není Líby "postižení" . Jak ve mně to vře, když si vzpomenu, jak takhle reagovali u každého na každou výmluvu, proč to a to nejde... Ty roky, co jsem se potácela po léčebnách, jsem získala pocit, že hlavním účelem léčby je člověka nas...t a úplně vydeptat. A určitě nejsem sama, kdo to tak má. Když tě někdo přesvědčuje, jak chceš pít, nebo ti cpe cokoliv jiného, o čem ty jsi PŘESVĚDČENÁ, že to tak není !!! Jak já už jsem byla zoufalá, když jsem těch několik let opravdu nechtěla pít, ale stejně do toho padala pořád znovu a znovu. Jedna terapeutka mi řekla, že mi věří, že to tak cítím, ale že někde "uvnitř" jsem si pořád nepřiznala, že jsem alkoholička (haha, to bylo asi na páté léčbě), že si to přiznávám rozumově, ale někde v srdci ne. Že tam někde hluboko jsem pořád ta "silná", která přece má všechny věci v životě pod kontrolou a že i když si to nepřiznávám, že pít chci. Asi měla pravdu. Je to tak hrozně těžké, tohle téma závislostí. Vlastní mozek se pere s vlastním mozkem. Mně to přijde jako hrát šachy sám se sebou, když obě barvy chtějí vyhrát. No, asi trochu nesrozumitelný příspěvek, jen jsem chtěla napsat, že já jsem zažila stav chtít x CHTÍT a že je v tom rozdíl. Když jsi v tom CHTÍT, hledáš jakoukoliv cestu, aby ti bylo pomoženo. Když to otočím do příkladu - určitě máš děti. Představ si, že bys nemohla otěhotnět a strašně dítě chtěla. Opravdu chtěla. A ono to nešlo roky a roky. Kdybys věděla, že získáš několik procent naděje, když půjdeš na rok do léčebny, do té nejtvrdší a nejhnusnější, udělala bys to?
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Je to těžké, ale zkus se podívat do budoucna...v té nejhorší verzi budete oba bez práce, o dům přijdete...o dceru taky...jebpotřeba se tomu vyhnout...už teď
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Budoucnost bez nej si zatim neumim predstavit, jsme spolu cca od 19 let Dnes nic nevymysli. Nejdriv si musim vycistit hlavu. Mimochodem opet rozbitou. Ani nevim kdy a jak. A odreny kolena.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Šantalko, možná, kdybyste do tý abstinence šli oba, tak by to bylo snažší. Jak jsem psal, takhle je to pro Tebe téměř nemožné. Když pominu všechno ostatní co jde s alkoholem do háje, tak zmíním peníze. Na co se pak moročit, když člověk vydělává jenom na to, aby to následně propil? Já pil sám a stálo to strašně moc peněz. Milion by to nespravil. Možná dva.

Je šílená představa, že chodíme do práce, která nás mnohdy nebaví jen proto, abysme si kromě nezbytného mohli alkoholem ukrást i zbytek času, který nám zbývá. Nejenže propíjíme čas přítomný, ale upíjíme i čas z konce našeho života. Tento upitý čas z druhého konce života bohužel nikdo nevidí. A hodně lidí bude překvapeno až se potká čas přítomný s tím přibližujícím koncem, se kterým se díky chlastu můžeme setkat nečekaně brzo.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Bylo veselo....já vždycky vzpomínal, kde jsem nechal kolo...vůbec jsem si nepamatoval cestu domů
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Oba jít do abstinence....to je nemožné...jeden selže a druhý taky, byť by to sám zvládl....jeden nemůže v tomhle nést odpovědnost za toho druhého..každý sám za sebe
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Presne. Je to o nicem. Skoda casu, penez. Ach jo, blbej chlast. Jak by bylo bez nej.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Dee, když jsem řešil věci jako kolo, telefon, peněženku - to bylo ještě dobře. Horší bylo, když jsem hledal hrdost, radost ze života, soudnost, zodpovědnost, motivaci vstát a jít makat - to bylo horší. To bylo v dobách, kdy jsem nevěděl, co je to pokora.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...104105106107108109110...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter