Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Tak dnes jsem se po více jak měsíci opět koukl na forum, no... bez komentu, Ladislav, Šantalka, stále alco, já taky, mám tu pár příspěvků, ve zkratce chlastám cca. 12 let, poslední více jak dva roky denně více jak litr vodky, po několikrát za rok, den, dva vydržím,a znova.. TOTO forum je dobré po prvotní informaci, ale
pro alkoholiky jako já, málo,.... no jen pro Ty co si myslí, že to zvládnou samy, ať si přečtou všechny příspěvky, 99% Vás to samo nedá, dnes jsem od rána v posteli(kocour jako...) a už snad po páté ( za posledních cca pět let pročítám, pročítám., co vše na netu o chlastu je, včetně Nešpora.
Tak půjdu zkusit AA, týden vydržím, a do Té doby si do AA dojdu, jinak Vím, že opět začnu... léčebnu bych nedal, nemám rád řád, a hlavně pokud kdekoliv řeknu jak jsem na tom řidičák frr
rr, mám ho na vše, včetně kamionu, autobusu i traktoru, pro znalce, i včetně platného profesního průkazu, psychotestů...., deník psát nebudu, ten jsem psal prakticky denně, psal ho za posledních X let, napitý, mám toho na půdě několik šanonů, to počítání... jsem bez alko 1,2,3.. to také dělat nebudu, připadá mi to jak odpočítávání, kdy opět začnu chlastat, ale denně jsem po večerech zajdu, počíst, možná napsat................
PS: Ladislav i já jsem byl před několika lety sám na dovolené,
sice jen Západní Tatry a tzv. Roháče, celý týden jsem se toulal po horách, spal v krmelcích nebo v lese, samozřejmě v létě, jedl brynzu, halušky, ale bohužel též konzumoval "lih"
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Vážení přátelé,
zjistila jsem, že největší chut napít se mám, když jsem unavená, bez energie, nevyspalá, atd. KDyž mám vysokou hladinu energie, tak mě ty choutky tak neovládaj, můžu dělat i něco jinýho nebomam dokonce chut i na čaj  .,..
Našla jsem pár věcí, o který bych se s váma chtěla podělit, co mi energii zvyšují a jsou jednuduchý a skoro zadarmo
1. Ráno pít hodně vody nebo teplou vodu s citronem, čistí to tělo i pleť
2. naprosto zázračná je studená sprcha, ale člověk musí vydržet...
3. pohyb je naprostou nutností, může být jakýkoli člověka baví, chůze, běh, joga, box....ale co já mam mnohem radši a víc se mi osvědčilo je pohyb na čestvym vzduchu
4. doma hodně větrat, zní to blbě, ale je to fakt, líp to pak myslí
5. hodně unavená bývam po nezdravym jídle, jako by to byl kolotoč, chut na chlast a k tomu cígo a pak čipsy a ráno pěkně pivo nebo bílej rohlík s pomazánkou... i malý zmněy ve stravě dělaj člověku dobře, každej den přidat ovoce, k jídlu zeleninu, hlavně ráno a večer zkusit stravu podle chuti ozdravit  Absolutní úlet jsou bylinky, jak do čaje tak do jídla, uplně to zvedá hodnotu
6. přidat kvalitní potravu pro duši, třeba když si koupit dobrou knížku, tak se večer uplně tešim jak zalehnu a začtu se a nemyslim na ty dlouhý hodiny večerní, kdy to bejvá nejsilnější
Je toho určitě víc, když napíšete co pomáhá vám, budu ráda!
hezkej večer!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Jen pozor citronovou vodu, určitě Ok, ale já se vždy do dvaceti minut posr..ra. pardon, ale pak půl dne klídek 
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Rachel....nic z toho co píšeš nedělám....ani nebudu a jestli, tak ne v rámci boje s alkoholem....Představa, že se ráno nalïvám vodou a svůj celodenní program přizpůsobuju jednomu cíli mě poněkud děsí...Jak dlouho nepiješ? Tohle se přece nedá praktikovat dlouho...i když nepiješ, tak je tvůj život poznamenán alkoholem....je tohle cïl abstinence? To není osvobození od závislosti, to je boj s ní....Jinak ty tvoje postupy jsou naprosto univerzální na všecky neduhy co jich je.....myslíš to dobře, ale je to jak z časopisu pro ženy
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Pepo,
Jako bych cetl sam sebe pred nejakym casem. Je mi 42 let a pit jsem zacal relativne pozde v cca 30ti. Poslednich 5-6 let jsem chlastal opravdu fest, skoncil jsem na cca 1l vodky denne posledni dva roky. V prubehu roku 2015 se to zacalo srat - abstaky zacaly byt nesnesitelne a udrzovat se "bez hladinky" cim dal tim vic a vic nemozne. Lekar neprichazel v uvahu (zaznam "alkoholik" ve zdravotni karte = profesni likvidace a na lekarske tajemstvi fakt neverim) tak jsem na to skocil sam. Pul roku jsem se s tim rval, objevil jsem tohle forum, precetl nejake knihy a proste se snazil to vyhrat. Tri dny bez chlastu, pak pulitr vodky na ex a dalsi dva dny v lihu, pet dni bez chlastu, okamzik nezvladnutelnyho bazeni a zase na skluzavce dolu, rekord 16 dni cistej ale z nasledujiciho dne si nepamatuju nic a dalsi tyden jsem v tom zase jel... a zase a zase a zase... nahoru, dolu, strizlivej, ozralej. Ten pul rok mi dal strasne moc - naucil jsem se zvladat abstaky, postupne jsem zjistoval co me "spousti" a kdy jsem naopak "bezpecny" a koncem dubna 2016 jsem se rozhodl to definitivne rozseknout - bud to dam a nebo nedam a pak doktori. Posledni velka oziracka, extra vyzivny abstak den po ni a dal... no a dal se to ma tak ze dnes jsem 84. den cisty! Pocity se nedaji popsat. Do sveta jako by se znovu vratily barvy a vune. Cvicim... sakra ja po nekolika letech zase denne cvicim. Beham, bicykluju, obden vzpiram (do mesice budu zase snad na 120kg na benchi jako jsem byval driv). Vratil jsem se ke ztracenym konickum - ctu, hraju pocitacovy hry, s prekvapenim zjistuju kolik novy hudby vydaly my oblibeny skupiny co jsem byl v lihu a co filmu vyslo  . V praci to jde vsechno mnohem lip atd., atd., atd. Samozrejme ne vsechno je krasny a ruzovy. Stale mam neprijemny zachvaty depresi a kazdou cca druhou treti noc desivy nocni mury (zatim to davam bez leku). Neprijemny vykyvy nalady, pred par dny jsem se malem porval na silnici kvuli naprosto smesny a banalni dopravni situaci. Sladky... boze jakou mam straslivou chut na sladky. Denne do sebe leju 2l koly, po hodine behani bych do sebe klidne narval 10 fidorek na posezeni. Bazeni - utoky jsou ridky a nastesti kratky ale desive silny. Mam strach, bojim se, strasne se bojim co bude. Nechci zpatky do lihu, chci zpatky svuj zivot ale nevim jestli na to stacim. Uvidim...
V kazdem pripade je strasne, strasne moc dulezity to nevzdat - DA SE TO ZVLADNOUT!!! Ne kazdy to dokaze, alespon ne na poprve a hned. Chce to spravnou konstelaci okolnosti a samozrejme taky trochu (hodne) stesti ale jde to. A kdyz do toho clovek spadne znovu tak se zarazit, poradne se zamyslet nad tim co k tomu vedlo, ujasnit si co by se dalo delat aby se to neopakovalo a znovu do boje! Samozrejme ze do toho vetsina lidi spadne zas - to je uz asi osud alkoholiku a k tyhle zavislosti to patri. Ale dokud to clovek opravdu nevzda tak je sance dostat se z toho ven... a ze to sakra stoji za to...
|
|
|
|
|
|
|
84 dní.....to je jako tří měsíční pobyt v léčebně....to je začátek....já sám od sebe abstinoval 10 měsíců.....a houby z toho
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dee: Tak to mas naprostou pravdu s tim zacatkem - neni den abych na to nemyslel. V kazdem pripade jsou taci co se z toho dostali - takze musim byt alespon tak silny jako byli oni a doufat ze okolnosti ktere nedokazu ovlivnit budou dostatecne priznive. Jak jsem psal vyse... uvidime...  .
|
|
|
|
|
|
|
Dee, znamená to tedy, že nejlepší jak se stát abstinentem je se nejdřív tzv. dopit? Co jsem vyčetl z Tvého psaní tak jsi to tak měl. Já se dopil taky fest. Až teď - poprvé ve svém životě s nepitím nemám žádný problém. Je to tím, co jsem si tedy prožil? Nebo je to o tom, že se v člověku fakt něco zlomí a najednou je to jak když vypneš vypínačem a ten koloběh alkoholismu se zastaví? Čtu to tu pořád. Ale čtu pořád příběhy o boji s alkoholem. U nikoho, kromě Tebe a asi Sochaře jsem nenašel to, že prostě najednou s alkoholem nemá problém. Ano, chlast je tu všude kolem, ale no a co? Hledám odpověď jak docílit tohoto stavu. Ne, kvůli sobě, ale kvůli těm bojovníkům. Nebo prostě si musí každý hrábnout na to pomyslné dno, aby na to přišel každej sám?
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Pro ostatní. Kdybych dnes znova měl řešit boj s tím démonem, tak neváhám a řešil bych to ihned a bez hledání výmluv s odborníkem. Nejdřív bych zkusil antabus, ačkoli pro tělo asi záhul, určitě přijatelnější než chlast. Sám jsem si i slíbil, že pokud bych do toho měl znova spadnout, tak jdu okamžitě na léčení. Ona ta teorie tady je celkem fajn, ale asi to bude dost povrchní oproti tomu co člověku může dát léčebna.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Nevím vlastně....ten zlom je podle mě moc důležitý k tomu osvobození....nechci s ničím bojovat. Já te zlom zažil v léčebně...najednou jsem viděl v celé nahotě věci, které jsem si nedokázal do tè doby připustit....zahlédl jsem ten konec co mě čeká a co čeká lidi, co mě potřebují....a co si to nezaslouží...šílený šok
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|