Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...150151152153154155156...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
nevím, dá se říct, že jsem už alkoholik?Co se dělá v AA?
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Nerolli napsal:
nevím, dá se říct, že jsem už alkoholik?Co se dělá v AA?

Nerolli,
střízlivět můžeš začít v kterýkoliv fázi alkolismu.

Co dělají v AA? Nahlédni zde:

www.anonymnialkoholici.cz/

...prý, kdo hledá - najde!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Den 100. Priznam se, necekal jsem ze to zvladnu a uz vubec jsem necekal jak moc se muze zivot cloveka zmenit behem cca 3 mesicu bez chlastu. Je to zvlastni, veci kterych jsem se bal a predpokladal jsem ze na nich selzu – bazeni, pracovni stres a vycerpani, ruzne akce a oslavy, se nakonec ukazaly jako minimalni problem. Naopak jako nejhorsi nepritel strizlivosti se ukazal volny cas, presneji nevyuzity volny cas ktereho je po vypnuti chlastaciho stroje casu vic nez je zdravo. Nastesti ziju sam a bez rodiny a prace je pomerne flexibilni takze nebyl problem upravit denni rezim. Po trech mesicich jsem o 10 kilo lehci, vlil jsem nove nadseni do konicku ktere jsem nastesti nikdy uplne neukoncil takze v nohach mam nachozeno/nabehano skoro 1000km (snazim se davat minimalne 10km denne, o vikendech treba 20-30km vylety) a po nekolika letech uz zase neni problem 100 kliku po ranu na rozehrati. Rozectene nove knihy, rozehrane nove pocitacove hry a na disku se vali filmy a hudna ktere mi utekly zatimco jsem se uchlastaval. Zustava nespavost kterou jsem se zatim rozhodl lekama neresit a obcasne neprijemne silne zachvaty depresi ktere resim totalnim fyzickym zrusenim se pri sportu. Bazeni prozatim spolehlive "zabijeji" energeticke napoje. Stale jsem na 1,5-2l Pepsi MAX denne kterou resim silenou chut na sladke coz asi uplne neni uplne OK ale je to stale mnohonasobne lepsi nez sedmicka nebo litr vodky den co den, tyden za tydnem a mesic za mesicem. Samozrejme mam strach z recidivy. Vim ze prijde, statistiky mluvi jasne a jen doufam ze budu dost silny na to abych ji prekonal. Mam strach z toho jak me roky chlastani zridily. Fyzicky se citim fajn (s ohledem na 40tku na krku vlastne skvele) ale prave ted mam stale prilis velky strach jit na nejake komplexni vysetreni. Musim to vydrzet aspon rok, pak tam zajdu... jestli jatrum nebo slinivce zbyva par mesicu tak se stejne neda nic delat.

Ale proc to vlastne cele pisu... JDE TO!!! Jak uz tady dost lidi psalo, chce to priblizit se ke dnu ("It's Not the End of the World, But You Can See It from Here" ) aby se cloveku rozsvitilo, chce to hromadu odhodlani a usili, je v tom spousta padani a zase vstavani a rvani se vpred, obcas to fest stoji za hovno, ale jde to. Diky moc Vam vsem... Ladislavovi (Tvuj pribeh tady byl pro me jednim z "nakopnuti"), Vcelari (jestli nakonec prohraju tak asi prubnu Tvoje lesni "dobrodruzstvi"), Sochari, Santalce, JaneK, Pepovi, Zdenkovi, Katce a spouste dalsich. At uz jedete ve strizlivosti a nebo se o to ze vsech sil snazite tak hodne sil a stesti. No a ja mam pred sebou dalsi cil ke kteremu zbyva 265 dni... jde se na to .
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Gennosuke, pobyt v lese nedoporučuji. Minulý rok touhle dobou jsem to zrovna prožíval. Z lesa jsem vylezl 8.srpna...

Letos už je v noci zima a takový zaspání s litrem skoro vyexovanýho rumu...

Vykročil jsi dobře, tak koukej dopředu a ono to nějak půjde. Podle mých zkušeností se to všechno začne v dobrý měnit kolem 5.-6. měsíce. Důležité je vybodnout se na minulost a soustredit se na budoucnost. Good Luck Mate!
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Taky blahopřeju! A potvrzuju, že těch prvních 100 dní střízlivosti je velká věc. Tohle když vyšlápneš, jde to snadněji.
Mám stejný pozorování-okolnosti, ze kterých jsem měl fakt vítr, jako nutný občasný návštěvy podniků, oslavy, setkání s pár lidmi,apod.- já si to dopředu všechno přehrával. Učil jsem se i jak budu odmítat, jako bych se učil slovíčka a fráze cizí řeči.
Není divu. STŘÍZLIVOST-byť si ji přejeme, je přece něco novýho, je pro alkoholika, pijáka, opravdu NEUVĚŘITELNÁ. Jo, ani se nerozpakuju nazvat to-novým životem.
A přesně, jak o začátcích píše Genno: nejenže to šlo dobře zvládnout, ale mnohý dopředu strach či úzkost nahánějící okolnosti se ukázaly jako legrační, jako-maličkosti.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

PS

Recidiva n e m u s í přijít.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

aha,diky za ponauceni...zrejme na tom nejsem tak spatne.Priste budu hledat pecliveji tedy na googlu!
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph

Nerolli, pokud si to opravdu žádáš, tak: Jsi úplně v pohodě, žádný starosti s chlastem. Máš to pevně ve svých otěžích... a na stránky o alkoholismu jsi zabloudila jen omylem, když jsi hledala recept na bublaninu.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Včelař napsal:
Nerolli, pokud si to opravdu žádáš, tak: Jsi úplně v pohodě, žádný starosti s chlastem. Máš to pevně ve svých otěžích... a na stránky o alkoholismu jsi zabloudila jen omylem, když jsi hledala recept na bublaninu.
treba by me zajimalo,jak clovek pozna ten abstak. To jsem se nikde nedocetla.A jak prijde to zlomove obdobi?Zatim si myslim,ze v okoli me ma spousta lidi problem s chlastem a vubec to neresi a ja tedy resim vzdy vse hned.Tak chci vedet,do jake skupiny alkoholiku tedy patrim.Myslim,ze z meho prispevku je jasne,ze recept na kolac jsem nehledala
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph

Nerolli napsal:
...treba by me zajimalo,jak clovek pozna ten abstak. To jsem se nikde nedocetla.A jak prijde to zlomove obdobi?

...Tak chci vedet,do jake skupiny alkoholiku tedy patrim.

Nerolli,

skús nahliadnuť sem:

www.alkoholik.cz/zavislost/psychika_a_telo/druhy_alkoholismu_gama_delta_epsilon_alfa_beta.html

...a o *abstinenčných príznakoch/absťákoch* sa dočítaš aj tu:

mreferaty.aktuality.sk/alkoholizmus/referat-21133
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Stránka: 1...150151152153154155156...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter