Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...151152153154155156157...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Moc děkuji
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Tak dnesni noc bude masakr. Cela se klepu hruza bojim se noci. Muj zivot stal za hovno prvni otec me a mamu mlatil a druhy me zneuzival nasteti byl jen woajer a dal nezasel. Mam vse na co si vzpomenu, ale proc musim chlastat?
Katka
Gold Boarder
graphgraph

Jsem krava co chlasta a hrabe se v minolosti.,ale muj zivot je moje nocni mura. Vzdy se mi zda o nich a bojim se usnout.((
Katka
Gold Boarder
graphgraph

Nerolli, třeba já též absťáky neměl. Ty se u mě dostavily až, když jsem přestal jen pít, ale začal jsem ve velkým zapíjet všelijaký hořkosti (cca poslední rok - dva)v životě. Ale, už posledních deset let jsem věděl, že moje pití není normální a že bych s ním chtěl přestat, a věděl jsem, že alkoholik. Ono se to totiž strašně rychle a strašně snadno zvrtne z každodenního popíjení ať už bezdůvodné, nebo rádo-by odůvodněné pijanství zvrtne. Píšeš o depresích. Zkusila jsi o nich uvažovat tak, že je může způsobovat právě ten chlast? Je možné, že jsi se dopila do stavu, kdy piješ, protože máš deprese a deprese máš kvůli tomu, že piješ. My ti tu asi psát nebudeme jestli jsi, nebo nejsi alkoholik. To si musí člověk uvědomit sám a sám sobě si to přiznat a pak se k tomu postavit. Ale ani toto uvědomění Ti případně nijak nepomůže v tom popíjení přestat. To budeš muset udělat sama.
Že jsi tu nehledala recept na koláč je jasné asi všem. Bylo to myšleno ironicky. Ono už jen, když se sem člověk zatoulá, zaregistruje a začne něco řešit něco vypovídá...
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Nerolli:
Zlom - zadny zlom neprijde. Budes se jen pomalicku, kousek po kousku, potapet hloubeji a hloubeji... pokud to samozrejme nezastavis.

Abstak - asi takhle... jednoho dne se, stejne jako mnohokrat pred tim, rozhodnes udelat si prijemny vecer a napijes se pres miru (damy se neoziraji, jen piji pres miru ). Rano se probudis a neni Ti dobre. Kocovina, reknes si, polezim si, dam si sprchu a kafe a bude fajn. Jenze lezeni v posteli nezabira a nezabere ani sprcha. Po kafi se Ti udela spis blbe a celkove je Ti hur a hur. A pak se v hlave rozsviti obrovsky zarici neonovy napis "NAPIJ SE". Proc ne, reknes si. Alkohol zabubla, zahreje Te v brisku a jak se pomalu vstrebava do krve tak je Ti najednou lip a lip. V tom okamziku si to jeste neuvedomujes ale jsi oficialne ve straslivem pruseru - dost mozna nejhorsim pruseru sveho zivota.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

no já sem zabloudila už xx krát za posledních např.10let, vždy po nějakém období třeba dvouch napit. Jenže tenkrát to nebyl strach z alkoholu, ale zbytečná úzkost. Úzkostí mám řadu. Léků jsem měla malinko. Po narození dítěte se mi rozjely hrůza stavy. Z toho pak ty deprese. Do toho ty moje alko epizódy. Vím, že alkohol piju kvůli pocitu alespon chvíli se cítit ok. A je jasné, že nervy-)alkohol-)a zase nervy. Myslím, že se pohybuji na hraně. Všichni to tady říkaj, tak já taky. Prostě musím vyškrtnout ze svého života byť jedinou kapičku, nebot se pohybuji na hraně a v pěkném průseru. Co vím, že mě pomáhá na bažení je pangamin a ve vysokých dávkách.Rozhodně víc než bkomplex
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph

Katka:
Promin ale asi budu osklivy . Proc chlastas? Protoze jsi se rozhodla! Po alkoholu Ti bylo prijemne, bylo Ti fajn, chlast obrousil zivotu hrany, treba Ti dodal silu a odhodlani (u me to tak bylo) a tak jsi pila a pila a kaslala na nasledky i kdyz jsi mela varovna znameni vsude kolem sebe. Ted jsi v hajzlu a s kazdou sklenkou je to horsi a horsi.

Ale zkus se na to podivat i z jine stranky. Uvedomujes si problem a chces ho resit coz je dobry a nutny zaklad. Psala jsi tady ze jsi vydrzela nekolik tydnu abstinovat = pokud jsi nelhala tak na tom rozhodne nejsi nejak beznadejne. Tak nech sakra toho opiciho knuceni a zaber! Samozrejme ze mas starosti a problemy - jenze ty diky chlastu a nasledkum s nim spojenymi vypadaji vetsi nez jsou a nejpis pujdou nejak resit. Prozivas hodne spatny zivotni obdobi ale stale je cesta ven. Cetla jsi pohadku "Az opada listi z dubu" od Wericha? Jak tam certi leci alkoholika Cuperu v pekle? Je tam jedna moc hezka hlaska kterou cert Cuperovi rika - "Svou vuli, co slozku, musite do podniku vnesti vy, jen vy a nikdo jiny nez vy". Tak se snaz, princezno...
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Gennosuke napsal:
Nerolli:
Zlom - zadny zlom neprijde. Budes se jen pomalicku, kousek po kousku, potapet hloubeji a hloubeji... pokud to samozrejme nezastavis.

Abstak - asi takhle... jednoho dne se, stejne jako mnohokrat pred tim, rozhodnes udelat si prijemny vecer a napijes se pres miru (damy se neoziraji, jen piji pres miru ). Rano se probudis a neni Ti dobre. Kocovina, reknes si, polezim si, dam si sprchu a kafe a bude fajn. Jenze lezeni v posteli nezabira a nezabere ani sprcha. Po kafi se Ti udela spis blbe a celkove je Ti hur a hur. A pak se v hlave rozsviti obrovsky zarici neonovy napis "NAPIJ SE". Proc ne, reknes si. Alkohol zabubla, zahreje Te v brisku a jak se pomalu vstrebava do krve tak je Ti najednou lip a lip. V tom okamziku si to jeste neuvedomujes ale jsi oficialne ve straslivem pruseru - dost mozna nejhorsim pruseru sveho zivota.

no tak zatím to jsou kocoviny jen. To bažení tak 4dny po kalbě..Já bych se za dámu rozhodně nepovažovala. Když, tak se vožeru jako pras...
Nerolli
Fresh Boarder
graphgraph

Nerolli:
Pokud trpis uzkostmi, stavy hruzy nebo depresemi tak jak pises tak bude opravdu lepsi zacit totalne abstinovat. Chapu ze se snadno rekne ale moc tezko udela - ono totiz malo co dokaze pri psychickych trablich povzbudit tak jako alkohol. Jenze to je jako hubit mysi na zahrade tim ze tam budes behat s kanystrem radioaktivniho izotopu a lejt ho do der... jako ano, mysi vyhubis, mimo jine .

Pokud by jsi citila ze to nedavas tak pokud to Tvoje situace (napr. s ohledem na zamestnani) dovoli tak se vubec neboj vyhledat odbornou pomoc. Nekdo neda dopustit na anonymni alkoholiky, jsou zase lide kterym pri problemech s pitim strasne pomohlo nasazeni Antabusu. V kazdem pripade kazda pomoc je dobra a pocita se.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Myslím, že si dost pleteš pojmy. Pochybuju, že by Ti B-vitamíny zmírnily bažení, nebo pangamin. Nebo to snad myslíš ty rozpuštěné v pivě? Vitamín B a i ten pangamin by ti měly pomáhat právě ve chvílích po tazích. Stejně tak minerály. To pak je rozhozenej i krevní oběh a cukry v krvi... Na bažení tyto určitě nejsou. Bažení - touha se napít na to pomáhá sebezapření, motivace a chut se s tím chlastem poprat. Ale ne jeho konzumací, ale ignorací.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...151152153154155156157...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter