Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...154155156157158159160...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Andrea Dulova napsal:
caute,
zajtra idem na festival a asi viete ako tieto akcie vyzeraju - vsade plno ludi a este viac chlastu.
...mam strach, lebo neviem ci to zvladnem, pricom cele leto sa pomerne slusne drzim. iste, mala som preslapy ale neboli ani zdaleka take tragicke...

...motivuje ma to,že viem aká na seba budem pyšná, ak nepodľahnem tomu vábivému hlásku v podvedomí, ktorý hovorí: "jedno pivo ťa predsa nezabije".

Aďa,

jedno pivo Ťa naozaj nezabije, ale TO, čo môže odštartovať.

Skúsenosť Ti našepkáva, že:
"jediný hlt je príliš a vedro málo"...

("Kto sa v tom má vyznať?")
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Gennosuke napsal:
Den 100. Priznam se, necekal jsem ze to zvladnu a uz vubec jsem necekal jak moc se muze zivot cloveka zmenit behem cca 3 mesicu bez chlastu. Je to zvlastni, veci kterych jsem se bal a predpokladal jsem ze na nich selzu – bazeni, pracovni stres a vycerpani, ruzne akce a oslavy, se nakonec ukazaly jako minimalni problem. Naopak jako nejhorsi nepritel strizlivosti se ukazal volny cas, presneji nevyuzity volny cas ktereho je po vypnuti chlastaciho stroje casu vic nez je zdravo. Nastesti ziju sam a bez rodiny a prace je pomerne flexibilni takze nebyl problem upravit denni rezim. Po trech mesicich jsem o 10 kilo lehci, vlil jsem nove nadseni do konicku ktere jsem nastesti nikdy uplne neukoncil takze v nohach mam nachozeno/nabehano skoro 1000km (snazim se davat minimalne 10km denne, o vikendech treba 20-30km vylety) a po nekolika letech uz zase neni problem 100 kliku po ranu na rozehrati. Rozectene nove knihy, rozehrane nove pocitacove hry a na disku se vali filmy a hudna ktere mi utekly zatimco jsem se uchlastaval. Zustava nespavost kterou jsem se zatim rozhodl lekama neresit a obcasne neprijemne silne zachvaty depresi ktere resim totalnim fyzickym zrusenim se pri sportu. Bazeni prozatim spolehlive "zabijeji" energeticke napoje. Stale jsem na 1,5-2l Pepsi MAX denne kterou resim silenou chut na sladke coz asi uplne neni uplne OK ale je to stale mnohonasobne lepsi nez sedmicka nebo litr vodky den co den, tyden za tydnem a mesic za mesicem. Samozrejme mam strach z recidivy. Vim ze prijde, statistiky mluvi jasne a jen doufam ze budu dost silny na to abych ji prekonal. Mam strach z toho jak me roky chlastani zridily. Fyzicky se citim fajn (s ohledem na 40tku na krku vlastne skvele) ale prave ted mam stale prilis velky strach jit na nejake komplexni vysetreni. Musim to vydrzet aspon rok, pak tam zajdu... jestli jatrum nebo slinivce zbyva par mesicu tak se stejne neda nic delat.

Hodně štěstí v další cestě! Vypadá to velmi slibně. Já bych jen s dovolením narazil na tu nespavost vs. konzumace energetických nápojů, respektive poměrně velkého množství PEPSI. To může být jedním z důvodů, proč nespíš a máš problém se spaním. A jak všichni víme, spánek je velmi důležitý a v náročném psychickém období nebo při fyzické zátěži, je dvakrát tak důležitý. Nevím, kolik hodin denně spíš, ale při takové zátěži, kterou zmiňuješ si myslím, že by bylo dobré dát si 6-8 hodin spánku denně. Sám vím, že Cola nebo Pepsi jsou v tomto ohledu velkou zátěží, jak stran cukrů, tak kofeinu. Co najít jinou alternativu místo energy drinků?
DavidN
Expert Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Czech Rep. Narozeniny: 03/27
Svět patří těm, co se neposerou.

DavidN-to máš pravdu, že to budou spůsobovat ty energo drinky.
Genosuke-
já teda nespavostí netrpím)))naopak, jsem hrozný spachtoš. S klidem vypiju večer silný zelený čaj a usnu, ale jednu dobu jsem měla nespavé období.
Tenkrát mi pomohl Persen, jsou to bylinkové kapsle, ty jsou forte, takže s klidem doporučuji, v případě, že chceš tu nespavost řešit.
Nejedná se o nic návykového, je to na volno v lékarně , čistě bylinky. Mylsím, že je tam chmelový extrakt a já nevím co. Pomohlo mi to tenkrát moc.
.... a ať se Ti daří, jseš na dobré cestě
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 05/08/2016 11:41 Provedl: Stopka.

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Kolegové, musím sem napsat aktuální poctity a změny.

Jak jste si někteří všimli, psal jsem zde s poměrně velkým zápalem, jak se půjdu léčit a dostanu ze sebe tu sračku jménem Neurol. Bohužel věc se má tak, že po intenzivním čtení a komunikaci s některými místními členy jsem si zjišťoval poměrně hloubkově, jak je to s tím řidičákem, potažmo s dalšími věcmi skutečně má. Bohužel pro mne, jsem se dozvěděl, že jste měli někteří pravdu, a proto jsem se rozhodnul léčbu nepodstoupit a nenastoupit, budu tedy rušit termín a pokusím se to přemoci sám doma, samo - domo. Bude to asi boj, ale jiná možnost nejde neboť se z toho chci dostat, ale papíry si prostě vzít nenechám. Bohužel nevím, co nastane a bude posléze, protože si myslím, že bych potřeboval díky té své tvrdé palici pomoc psychologa/psychiatra, který by mě naučil sám se sebou pracovat, abych se dostal do normálního cyklu a začat normálně fungovat, jako běžný člověk.

Musím se přiznat, že jsem se připravoval poměrně intenzivně a chtěl to celé podstoupit, ale nakonec jsou pro mne rozhodují právě ty papíry a riskovat to nebudu. Takže i přes velký nesouhlas kamarádky, začít s tím něco dělat doma jsem se rozhodnul, že to doma vysadím a vzhledem k tomu, že to bude právě doma, budu vysazovat postupně a především zapojím v hojném měřítku sportovní aktivity - kolo, koloběžka, turistika (2-3x týdně si vyšlápnu Ještěd) a místo toho, abych někde dřepěl v léčebně se to pokusím vzít do vlastních rukou neb ten "drive" mám pořád silný. Horší pak asi bude začít s těmi následným kroky začlenění se do běžného života, ale to už bude další etapa. Priorita No.1 je zbavit se toho Neurolu. Abstinenci zdar!

Registrovany - škoda, že ses neozval, mail jsem tu postoval výše .
DavidN
Expert Boarder
graphgraph

Stopko, jel jsem de facto v podobném stylu před 12ti - 13ti lety ... proto u mne mj. nastalo ordinování Neurolu, neboť jsem nemohl spát, což je psychicky dlouhodobně naprosto zkličující. Proto vím, že Cola, respektive "ropa", jak jsem ji začal přezdívat má dost zásadní vliv na spánek a případné potlačení únavy. Další věc je, že to má zásadní vliv na kazivost zubů, já jsem ji přestal pít, repsektive velmi výrazně omezil poté, co jsem byl na prentivní prohlídce u zubaře po půl roce a ten mi našel tři kazy za půl roku. Nutno dodat, že si pravidělně čistím zuby zuby 2-3x denně a do toho žvejky, takže síla cukru v cole je obrovská. Od té doby ji piji omezeně - občas k jídlu, občas jen tak na zahnání únavy, ale spíš do 0,5ltr/týden (průměr). Z původních 14 litrů týdně/ 2ltr./denně je to významný skok dolů. O Pepsi si nedělám iluze, že bude "prospěšnější", takže se přikláním k tomu, nahradit to pozvolna například zeleným čajem, pokud jde o energii.
DavidN
Expert Boarder
graphgraph

Nerolli napsal:
No BZD jsem dost omezila. Zjistila jsem, že dokážu už usnout i bez nich. SSRI mám Sertralin už 300mg, Quentiapin 300mg. Naposled mě dr.tak nasral, když jsem psala, že nemám Rivotril a zřejmě absták, tak prý mám pít vodu tak jsem ještě měla Risperdal a ten jsem zavrhla, když jsem byla total mimo. Tento rok mi od blázince pomohly doslova zázračné kakaové boby(pouze celé a nepražené). Už mi nepomáhal ani Rivotril, obrovskej balvan na mě ležel a černo. Tak ty boby jsem vždy snědla 4 a do půl hodiny mi začala povolovat ta tíha na hrudi a uvolnění celého těla. Jak kdyby to byl nějakej chemickej lék. Mé další kámošce to také moc pomáhá.No snažím do sebe sypat co se dá. Nějaké čajíčky už nefungujou.Za těch xxlet co mi tedy krom chemie pomohlo, byly ty boby a jsou za pár korun, ale jsou teda hnus.Roskousat, nedejchat a řádně zapít.Tak třeba to tady někomu taky pomůže.

Nerolli, přečetl jsem si Tvé příspěvky pocitvě od začátku a jsem zděšen, kolik těch prášků bereš. Já když jsem začínal s Neurolem, tak se do mě snažili nacpat právě Risperdal, to je totální matlák, už nikdy více! Vůbec si nedokážu představit na tom fungovat, driák, jak prase. Co ovšem můžu posoudit, jsou úzkosti, ty mám poměrně často, právě díky svému živtonímu stylu a komplikované povaze. Jenže přišlo zlomové období, kdy jsem se rozhodnul tomu postavit a zkusím "to zlomit", důvodem proč jsem se rozhodnul pro změnu a plnou abstinenci je právě mé dítko, jednoho dne mi totiž bylo tak zle, že jsem si řekl, nemůžu být takovým příkladem svému potomkovi a musím se sebou něco udělat. Chci, aby mělo pozitivní příklad, nikoliv ten negativní a ne fotra, jako jsem měl já - agresor, co denně mlátil matku a já to sledoval, jako malej z posezu na lednici, kam mě vysadil a nemohl jsem nic dělat. Nebo když přišel domů ožralý na jak dobytek a začal rožezávat věci/oblečení ve skříni. Ta bezmoc. Já sice vůbec nepiji a nejsem doma agresivní (obyčejně ale trochu ano, to přiznávám) nicméně tyhle srágory typu Neurol, Qventiax a podobně mě dost brzdí v různých aktivitách. Kolikrát jsem měl koktejl 3-4 "léků" dohromady a přišel jsem si úplně KO a přesně stav, který popisuješ, že jsem nechtěl ani vylézt z postele.. Ty píšeš o kombinaci 2x-3x vyšší, což je pro mě nepředstavitelné + alkohol do toho. Taky píšeš o svém dítěti a problémech, které se objevily po porodu, můžu se zeptat kolik mu je? A nemůže být právě dítě pozitivní motivací pro změnu, jako je tomu u mě? Pokud jde o Tvůj celkový stav, jak jej popisuješ, tak se obávám, že bez odborné pomoci se asi neobejdeš. Ale jsem chytrej a sám jsem teď odbornou pomoc "vzdal" a půjdu na to po svém, tedy tvrdostí vůči sobě samému, nutno dodat, že Ty jsi v tom, podle toho co píšeš dost zamotaná.
DavidN
Expert Boarder
graphgraph

Oprava: "Nebo když přišel domů ožralý, jak dobytek a začal rozřezávat věci/oblečení ve skříni." Omluvte mne za překlepy, vynechává mi občas klávesnice
DavidN
Expert Boarder
graphgraph

Davide,
přesně tak.Ten zelený čaj, sypaný a najít kvalitní je vynikající pití.
Já vypiji denně půlitra green tea)))
Colu nepiji, domů ji ani děckám nekupuji, jenom výjimečně na Vánoce a to kofolu.
Já dávám dětem na pití třeba teď v létě naše máta rozmixovaná s citronem, trošku, málinko třtinového cukru, opravdu málinko a přecedím přes sítko a zaleju perlivou vodou. U nás coly a šťávy domů nesmí)))
Jsem trošku odbočila od tématu, ale nedlo mi to.
To jen tak okrajově)))
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Stopko, to máme podobně. Colu kupuji vyjímečně, občas třeba jen Mirindu a podobně. Jinak přesně, jak píšeš - občas prostě stačí dát mátu, vodu + tř. cukr a je parádní letní limonáda, podobně se dá udělat malinovka z čertvých malin nebo citronáda ... je to daleko lepší než ty sladké limonády. Do toho dost piji Magnesii, která mi dává hořčík navíc. Ty zelené, ale i ovocné čaje kupuji sypané v Oxalisu a jsou opravdu vynikající. Je to sice trochu dražší, ale když si spočítám, kolik chtějí za tu colu a podoboné slaďárny, tak je to zhruba na stejno .
DavidN
Expert Boarder
graphgraph

Stejně je zajímavé jak člověk někdy dělá něco intuitivně aniž by věděl proč tomu tak je. Já třeba věděl, že po opici mi pomáhá minerálka Magnesia. To jsem o vliv hořčíku neměl ani potuchy, natožpak o vlivu alkolu na minerály v těle... Do dneška nevím, proč jsem též po opicích prahnul po Fantě. Ne, mirindě, ne po různých pom. limonádách a že jich je mraky, ale vyloženě po Fantě.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...154155156157158159160...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter