Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Gennosuke napsal:
jak jsem vypnul chlast tak mam silenou chut na sladky. Deset nebo patnact fidorek zhltnu behem par minut, pekac pocukrovanych kynutych buchet nacpanych spoustou sladkeho tvarohu nebo cely dort na posezeni... to neni jidlo to je normalne oralni orgasmus  . Pepsi MAX (bez cukru) mi funguje jako nahrazka toho sladkyho a rad bych se ji taky casem zbavil ale zatim to moc nejde. .[/quote]
Tohle znám, je to přesmyk závislosti. Od doby, co abstinuju je ze mě cukroholik a pořád se cpu sladkostma. Ale pořád lepší cukroholismus než alkoholismus, až na ty zuby. Budu muset postupně přejít na nějakou ještě méně škodlivou závislost, než je cukr.
|
|
|
|
|
|
|
Na mlsnou jdu takhle:
rozmix jablka, nebo jiná dřeň z ovoce a do toho nasypu ovesný vločky, ořechy, oříšky, nasekaný sušený švestky, rozinky..cokoliv-vše dle chuti a kvalitní kakao-tím nešetřím, něco medu-promíchám a lžíci vytvaruji placičky do sušičky na ovoce.-to už , ale dělám leta i v době, kdy jsem pila.
Já mám více v abstinenci chutě spíše na kávu, než na sladké, ale spaní mám v pohodě.
...i přes to množství kofeinu))) 
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
DavidN:
No paradoxne jsem zhubnul - ale na to ma vliv prave i ta bezcukrova Pepsi a samozrejme zmena zivotniho stylu. Z obdobi te "palebne pripravy" uz jsem vedel co me ceka cili jsem se snazil maximalne planovat cas (ono to zni asi smesne ale ja jsem si fakt planoval den na hodiny presne vcetne planu B a C  ) a rovnou jsem nasadil sport. Fitko uz jsem chodil driv cili to bylo OK a rad jsem prochazkoval cili jsem navysil prochazky. Prvni 2-3 tydny krute protestovaly nohy (uz jsem to chtel vzdat) ale nakonec dobry. Prijemne se unavim, procistim si hlavu a kdyz koncim treba 15km prochazku a predstavim si sklenici ledove vychlazeny vodky s dzusem tak se mi jenom zvedne silene zaludek (kez by to takto vydrzelo).
V kazdem pripade Ti drzim palce at to se svoji zavislosti zvladnes! Podle toho co jsi psal to urcite nebude jednoduchy ale vis do ceho jdes, vis co chces a mas jasnej cil a to je urcite vybornej zacatek. A samozrejme referuj jak to probiha...
|
|
|
|
|
|
|
Karel Václavek napsal:
Ale pořád lepší cukroholismus než alkoholismus, až na ty zuby. Budu muset postupně přejít na nějakou ještě méně škodlivou závislost, než je cukr.
Taky to tak vidim. Bojim se cukrovky  .
|
|
|
|
|
|
|
Gennosuke: je dobré číst, že ten pohyb a sport opravdu funguje, protože to je jediná účinná zbraň proti nudě, ale hlavně člověk se potřebuje opravdu dost unavit, zejména v našem případě, kdy při odebrání alkoholu/"léku" je s tím spánkem problém. Takže v tomhle případě sázím na pohyb. Teď jsem si uvědomil, že Pepsi MAX je vlastně "light" provedení, ja už to nepiju, tak mi to nedošlo a navíc Cola, je pod označením "Light/Zero". Nicméně stejně, ta barviva a právě kofein nebudou nic extra při takové denní konzumaci.
Pokud jde o mě, tak přemýšlím, že pokud mě Stopka nebo někdo z adminů/modů nasměruje do správné sekce, tak založím vlákno a budu to sem od začátku psát, musí to být režimové, jinak by to ztratilo smysl, navíc věřím, že by to mohlo být ku prospěchu i jiným, kteří se snaží se závislostí zatočit. Nechci to tu spamovat, ale jdu do toho sám za sebe bez jakékoliv opory a podpory rodiny, takže pozitivní ohlas určitě pomůže překonat krize a nevystoupit z toho.
Ještě mám dotaz, psal jsi, že nebyl poblém složit flašku vodky, jak jsi na tom dneska? Nepiješ vůbec? Ani pivo? Ani nealko? Čistě ze zajímavosti.
|
|
|
Svět patří těm, co se neposerou.
|
|
|
|
Davide,
jestli se nepletu, tak myslíš vlákno jako odvykání od léků? Když tak mě oprav, jestli je to jinak.
Kde by jsi psal něco ve stylu jak to u Tebe probíhá a jak to zvládáš?
Tady v diskuzí, lze o tom mluvit, proč ne, ale jestli je to tak jak zmiňuji výše, tak není důvod zakládat nové vlákno, tady je to prioritně o alkoholu.
Už jednou jsem to zde řešila a to jsem ani nesmazala já, myslela jsem si, že to je v pohodě... takže už to raději hlídám.
Když tak mě prosím oprav, jestli si to myslel jinak.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Za sebe můžu říct, že by mi nevadilo, kdyby se tady objevilo NOVÉ TÉMA Davida N. Pojmenuj to nějak neutrálně a je to. Myslím, že nám tu jde všem o jedno a to zbavit se svého kamene na noze. Jen se obávám, že to stejně nebude mít moc smysl, protože se Ti tam objeví třeba Včelař a zaspamuje Ti to nesouvyslou komunakaci s jinýma jemu podobnýma a nemá absolutně problém plynule přejít od počasí k problémům s trubcokladnou matkou ve včelách.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Stopko,
pochopila jsi to naprosto správně, nerad bych se pouštěl do nějakých zakládání nového vlákna, abych neporušoval pravidla a nenarušoval chod  , dobře si uvědomuji, že to tady je o alkoholu, ale pojí nás všechny závislost, v tom startu by to mohlo mít nějaký efekt, jak pro mě, tak do budoucna pro případné "váhavce", kteří by chtěli, ale nedokážou se rozhoupat. Teď hodně předbíhám neboť nevím, jak to bude probíhat u mě, třeba to nedám a budu muset nakonec do léčebny, ale pro tuto chvíli si ji nechávám, jako poslední možnost vzhledem k okolnostem. V zásadě nemám problém to napsat i sem, případně do jiného vlákna, kam mě případně nasměřuješ.
Včelaři,
jak jsem psal výše, budu respektovat pání Stopky, ale to nevadí, jak jsem psal, někam to sem písnu. Pokud jde o to, co píšeš tak i kdyby tu do mě měl hučet jen jeden člověk, v krizi je každý "hlas" dobrý, že jo, teď jsem rozhodnutý, ale třeba budu potřebovat postrčit, když MUDr. tvrdí, že to nedám, tak o to více se budu snažit "to dát". Třeba měl Registovaný pravdu a mohl bych to přejít, nebude to sranda, ale jiná možnost není  ...
|
|
|
|
|
|
|
DavidN,
...je to hazard, takáto pseudoeutanázia - sám a bez "felčiara" si "redukovať/znižovať" dávku drogy. Takáto autokorekcia závislosti je zločin sebapoškodzovania.
Žiadny *Pharm.Dr. alebo magister* by takýto kriminálny čin neriskoval.
Bez dôkladného vyšetrenia a anamnézy Ti nikto nedokáže určiť správne dávkovanie - znižovanie. Riskuješ delírium až smrť.
Aj sebapoškodzovanie je trestný čin...
(Iba ak by *pharma~Lobby*...tí sú "nedotknuteľní".)
[...a bez chrbtice, v hrošej koži.]
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ja,
hele, bude to kontrolované a jak jsem psal, poslední možnost prostě bude léčebna, ale až poslední možnost.
|
|
|
|
|
|