Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...167168169170171172173...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Zdravím,
Lenko, já to měla v začátcích taky. Doslova let myšlenek až psychóza, to přesně vystihuje nedostatek draslíku, který jsem neměla v těle díky pití. Teda mimo i jiných látek.
Takže pouze praktická rada.Možná by to chtělo trošku drasliku, je v tabletách volně prodejný, ale i přírodně v banánech.
Taky Ti doporučuji nechat si udělat krevní obraz, abych Ti neradila špatně.
Přeji všem ať se daří.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jirka foxus napsal:
ja,,,,,,maš uplnou pravdu,ale nikdo tu si asi nedokaže představit,že už by si nemohl dát ani skleničku. jen pro zlepšení nálady. Ani já si to neumím představit. I když jsou i odnaucění kuřací,co si ke kavě cigáro daji a pak ne. Ale u chlastu to bude horší,s jídlem roste chuť. Asi proto.Každý možná dokaže pár dní nepít,ale pak je místo svátečního panáka,opět lihovej masakr.

...preto je vhodné naučiť sa pokušenie zrušiť už v stave zrodu samotnej myšlienky na lapsus. Tá haraší v podvedomí už dlho pred samotným atakom baženia. Chce to čas a trpezlivosť - v spoznávaní seba samého a v odhaľovaní svojich spúšťačov, reakcií na podnety za súbežného sprievodu prejavených pocitov a emócií.

Je to už vyššia a náročnejšia úroveň kompletizácie *unikátneho psycho-lega v triezvení* zo závislosti.

Tiež som si nedokázal ani len predstaviť, že sa už nikdy nenapijem alebo si nezapálim ku káve.
Ale dá sa to naučiť - asi tak, ako sa diabetik/cukrovkár naučí rátať kalórie a premýšľať pritom o zdravom životnom štýle.

Celý proces má viacero fáz:
šok - vzbura/rebélia - zmierenie - prijatie => trpezlivé permanentné triezvenie v nových nastaveniach, sebadisciplína, kontrola a superkontrola; t.j kontrola kontroly.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Lenko,
ještě doplním: U alkoholika dochází k rozvratu minerálového a vodního hospodářství v organizmu.
A tam je taky zastoupen draslík. Jeho nedostatek díky chlastu spůsobuje mimo jiné i to, co jsem již zmínila v předchozím příspěvku.
Je to sice pouze praktická rada, ale tělu ty minerály schází.
Když je člověk alkoholik tak v začátcích abstinence se to projevuje. Tělo už více vnímáš a nedoplňuješ alkoholem, tak vnímáš ty negativa co spůsobil chlast na těle.
Není to už to "oblblé" tělo pitím a vnímáš to tak jak to je.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Presne Leni tak ako pise Stopka. Mne pomohli aj caje a hlavne materina duska tu som pila na litre trochu mu skludnila tie pocity na vracanie a aj tu depresiu. Prajem vela sil.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Stopko,
děkuji Ti moc za radu. Nakoupila jsem banány a multiminerály v kapkách. Jsem si vědoma toho, že to chce čas než se tělo dostane do rovnováhy a doplní si deficit všeho, čeho se mu mým pitím nedostávalo a bylo mu odebíráno.
O krevní obraz zažádám hned zítra.
Krásný večer a děkuji
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Stopko, Ládíku, Katarinko,

děkuji Vám za Váš úpřímný zájem. Velmi si toho vážím a pomáhá mi to, ani nevíte jak. Bulím si tady do polštáře.
Jsem dojatá z Vašeho zájmu. Tak ráda bych pomohla i já Vám.
Ládiku, na zklidnění si 2x denně beru půlku Lexaurinu, trochu pomáhá, ale jen na chvíli.
Katarinko, momentálně mám doma jen meduňku a šípek, oboje piju. Zítra koupím mateřídoušku, nikdy jsem jí nepila, ale mám ráda její vůni. Těším se na čajíček z ní.
Mám prosbu, v jednom vlákně tady jsem zahlédla diskusi o nepražených kakaových bobech.Někomu to moc pomáhalo. Nemohu to najít. Prosím, jestli jste to také četli, poraďte, kde to najdu.
Děkuji a přeji pěkný večer
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Lenko,
to je snad i dobře, že se to takhle snažíš zvládnout, bez léků na nervy, jako Neurol a podobně. Píši "snad", abych tady, tak nějak nenaváděla ostatní k něčemu bez léčby,ale myslím, že je to tak lepší.Ten Neurol stejně pouze tlumí příznaky těla, které potřebuje minerály a vitamíny. Tady léky ano , ale pouze v návaznosti na delirium.To už by jsi asi zde nenapsala, kdyby jsi ho měla.
Alkoholik je v podstatě nemocný člověk a tam je lehká přesmyčka na léky na uklidnění a to právě v době , kdy je začátek abstinence. Je to risk si to "vyžrat" ten začátek abstinence bez těch léků, to si plně uvědomuji, ale jestli to dáš, tak se Ti to znásobí do budoucna. Protože pak neřeříš co s těma lékama, třeba i kdyby jsi opět do toho spadla, myslím recidivu, tak bys mohla lehce sklouznout pak třeba i k spolužívání léků a pití navzájem.
Doplnit co potřebuje tělo a zatnout zuby a nedělat presmyčku z alkoholu na jiné léky. Stejně nima ty minerály nedoplníš.
Kataríno,
já dnes degustuji Rudolfův pramen
Taky dobré pití)))
mááávááám
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 16/08/2016 20:58 Provedl: Stopka.

K téme "prvé dni bez alkoholu", pamätám, ako som ešte tretí deň po záťahu večer sedel pri telke, tak strašne sa mi chcelo spať, ale súčasne som sa skoro až bál ísť si ľahnúť... Pretože pri telke je človek zamestnaný niečím iným, ale akonáhle si ľahne, nedá sa všetkým tým myšlienkam utiecť, čo všetko som zase posral, nedá sa zaspať, a keď človek býva sám tak je to ešte horšie. Hovoril som si "do prdele nemôže mi byť takto zle, veď som cez deň vypral a uvaril si a smial som sa na Big Bang Theory..." A potom, keď človek otvorí oči - a vonku je svetlo, pretože ZASPAL! Konečne spal! Je úžasné večer si ľahnúť a len tak z ničoho nič pokojne zaspať, triezvosť je super.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Žilinčan, ano to je jedna z největších parád. Lehnout a spát. Je fakt, že já furt si pouštím ty dokumenty na usnutí, ale většinou mi stačí pět minut a druhej den si pouštím to samý znovu.

Lenko, všude kolem polních cest teď kvete třezalka. Ta zklidní a uspala nakonec i mě. Místo huntování si těla a ducha myšlenkama na chlast, pokus se to přehodit a začni se bavit bylinkama. Já k nim mám též blízko, nejen kvůli včelám. Roky jsme si ničili těla, tak jim drobet pomožme. V přírodě roste všechno co potřebujem.

Jinak já dneska snad poprvý v životě jsem si šel zaběhat. Rozhodl jsem se, že místo peskování dcerky ať zahodí tablet, vzal jsem jí s sebou, zaběhli jsme k lesu ke včelám, napásli se borůvek a proběhli po lese.
Chci totiž povýšit své abstinování. Necítím se být tlustým, a je celkem fajn, když člověku říkají grosse man, ale rozhodl jsem se, že 108 kilo je mez. Nešťavili jsme to nijak fest, tempem mírně rozrušeného hrocha jsme společně dali nějaký tři, čtyři kilometry.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Lenka, na boby kavove je odborníčka Stopka. Nájdi si jej príspevky. Ona ich má rada.
Lenka, chceš pomôcť? Nepi. Takto pomôžeš najviac. Spravíš radosť všetkým ľuďom na fóre.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...167168169170171172173...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter