Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...197198199200201202203...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 8 měsíce  
Pro JanuK...samozřejmě šanci máte, dokonce znám takové co nepijí leta....jen to máte těžší, hlavně do budoucna, myslím...ten šok z léčebny jste nezažili...a na to, že vám po chlastu bylo blbě rychle zapomenete. Ale je to individuální, nicméně při snaze o zobecnění mi vychàzí to, co jsem napsal výše.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

No ak je úspešnosť po liečení nízka v percentách, tak úspešnosť samoliečby je nízka v promile. Väčšina z alkoholikov sa to najprv pokúšala zvládnuť sama doma a opakovane aj niekoľkokrát. Aj tí, čo nakoniec skončili na liečení. Prvá z otázok primárky na PH na rannej komunite pri predstavovaní bola, či už sme skúšali nepiť. Každý do jedného povedal, že áno. Niekomu sa darilo dlhšie, niekomu kratšie. Ale nakoniec skúsili liečenie, aj keď ani to nie je záruka. Ja nevravím, že sa to nedá zvládnuť aj sám. Ale na dlhodobú abstinenciu to podľa mňa musí byť veľmi silná osobnosť, s veľkou motiváciou a s výborným rodinným zázemím. Musí si to vedieť perfektne zrovnať v hlave, ako na to. Ale mám na mysli dlhodobú(najlepšie celoživotnú) abstinenciu. Nie pár týždňov alebo mesiacov. To poväčšine zvládne kdekto.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

No, ono, když to vezmu podle selskýho rozumu, tak Dee, ty mezi ty samoléčitele patříš taky. Ústavní léčbu jsi nedokončil. Šok o kterým mluvíš ty může někdo jiný zažít i někde jinde, někde jinak. Já ztrávil jednu jedinou noc útulku pro bezdomovce v Budějcích a co jsem tam zažil za tu jednu noc, to ty jsi v léčebně jistě nezažil. Ráno jsem po nich vytřel sprchy, kde byly kaluže chcanek, smíchaných z blitkama a sračkama... To byl mazec. Tam bych se už taky nechtěl vrátit...

Láďa - nyní už taky další samoléčitel. Též se do toho vrhl sám v okamžiku, kdy při recidivě nenechal všeho a nešel znova na léčení...

Pánové, každý na to jdeme nějak jinak, ale všichni máme společný cíl. A věřím, že většina z nás tady na fóru (vyjímky tu samozřejmě jistě jsou) s tím opravdu něco chce dělat. Jinak by tu neztráceli svůj čas. A nepotřebovali by se tu ujišťovat po každé další pařbě, že jsou v hajzlu a zřejmě je nečeká níc dobrého.

To, že se to podaří jen mála z nás je věc druhá. Nikdo už nikdy nebude mít vyhráno. My si už nikdy nemůžeme dovolit slavit vítězství nad alkoholem. Z tohoto věčného boje nás bohužel vyseká až okamžik smrti. A to ještě nebudeme mít jistotu, že naše chlastem zdevastované orgány si nenechají někde naložené v lihu pro další zkoumání...
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

podle mě vůbec nemá cenu pokoušet se přesvědčit někoho, kdo o to nestojí, že s pomocí a v chráněném prostředí se dá překonat jak absťák tak první měsíce se dobře namotivovat pro abstinenci. Co se týká řidičáku, je toho zde popsáno na fóru dost, zákon mluví jasně 2.roky zákaz, ovšem záleží na lékaři v PL. Já léčbu prodělal a řidičák mám, dokonce poslední měsíc léčby jsem měl auto (tajně) před PL. takže jedna paní povídala. Chce-li se člověk rozhodnutý pro abstinenci léčit sám, já proti tomu nic nemám. Jen si myslím, že PL zbytečné nejsou
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Jistě jsem taky samoléčitel v podstatě ...jen jsem potřeboval ten pořádny impuls...taky jsem vydržel 9 měsíců abstinovat...a pak si myslel, že jsem z toho venku...nebyl samozřejmě...Mě ta léčebna mimo to, že jsem tvrdě pochopil věci, které jsem odstrkával někam do koutu mozku, nic nedala, i kdyż vlastně to stačilo....do té doby jsem se viděl jako přes sklo...to přeci nejsem já
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Dee zažil šok, Zdenek bol v lagri, Angie niečo podobné. Ľudia to ste kde boli? Tak nevravím, že je to dovolenka pri mori. Samozrejme režimová liečba, ale dá sa to v pohode prežiť.
Ale veľa z tých, ktorí boli na liečení tu nechodí resp. nepíše. Mám pocit, že toto je akési svojpomocné samoliečiteľské fórum.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtko nechápeš....režim ok...pionýrský tábor...já měl na mysli ten šok z toho, že jsem tam....nikdy jsem si to nedokázal připustit, že to dospěje tak daleko....a tam jsem zjistil, že dospělo
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Jako bych se tam probudil do reality
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ještě k léčebnàm...myslím, si že u nas léčba alkoholismu ustrnula někde v 50 letech....izolace, vojenský režim, kolektivistický přístup...nevím jak je to jinde, celkem by mě zajímalo Německo, Rakousko, ale u nàs to stagnuje
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

30 chlapů nebo žen bez režimu, umíš si to představit ? Jaký by to mělo smysl ... jeden by nedělal to, druhý ono
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...197198199200201202203...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter