Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...204205206207208209210...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 8 měsíce  
Ono tak či tak se tohle fórum stalo hlásnou troubou samoléčitelů...3 měsíce abstinence a patří jim svět...falešná naděje pro spousty závislých...
Dee
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Väčšina z tých, ktorí sa odhodlali k ústavnému liečeniu, to skúšali najprv sami. A až na základe zlyhania a väčšinou pod nejakým tlakom išli na to liečenie. V podstate to bol aj môj prípad. A neľutujem. Pred liečením som o alkohole nevedel takmer nič.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Som presvedcena o tom, ze kazdy to pred liecbou skusal aj sam a nie raz a ked to neslo, tak bud sa isiel liecit alebo pil dalej. Nezavisi to od toho co kto cita tu, ale od toho, ale od toho aka velka je tuzba po triezvosti a po zivote bez alkoholu..

Takze nemyslim si, ze by tu niekto daval falosne nadeje. Ved je tu dost pripadov, na ktorych vidiet ze ta samoliecba nefunguje vzdy a u kazdeho..Ale pokial to niekto chce skusit sam, lepsie ked to skusi akoby sa mal dalej opijat...Falosne nadeje tu nikto nikomu nedava, len kazdy pise svoj pribeh a skusenost...ale tu svoju cestu si musi najst kazdy sam, s tym mu nikto iny pomoct nemoze..

Ale mne to niekedy pride ako keby niektori z tych co absolvovali ustavnu liecbu nechceli a nedokazali akceptovat, ze niektori ini to zvladli aj bez liecebne..a pritom je to upne jedno, kto sa ako k svojej triezvosti dopracoval..dolezite je, ze sa k nej dopracoval..ciel je spolocny, len cesty mozu byt rozdielne..
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Souhlasím s Kirou.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Kira, ja poznám zopár ľudí, ktorí neboli na liečení a zvládajú to. Aj na internete je dosť informácií o abstinovaní. Podstatné je, ako tie informácie dokážeš využiť vo svoj prospech. Či už ty Kira, ale aj Stopka, Včelár, Sochar ale aj iný, ktorím sa darí ste ale preto niečo spravili. Aj v prípade nejakej recidívy v budúcnosti(neprajem nikomu) aspoň máte na čom stavať. Veľa ľudí si myslí, že len prestanú piť a všetko už pôjde nejako samo. Ver tomu, že drvivá väčšina alkoholikov, ktorí chcú prestať si myslia, že stačí nepiť. A práve pre tích je liečenie dobré. Tí sa večne motajú v tom kolotoči. Aj by chceli, len nevedia(niektorí ani nechcú) ako na to. Nemajú dostatok informácií.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Nemám potřebu se tu obhajovat, nebo někomu něco dokazovat. Nehodlám se tu pasovat do role nějakého guru. Ale, ano mám potřebu ukázat jaký je rozdíl mezi chlastáním a abstinencí a ano, chci dokázat, že za určitých okolností a možná i předpokladů to jde. Vím, že vyhráno nebudu mít nikdy, ale cítím, že to mám ve svých rukách. Sil na řešení čehokoli mám dost, rodina, práce super, takže nevím, co by mě mělo svést znovu na cestu závislosti. Pocviťuji i jistou hrdost, že jsem se celkem chytil. Bez prášků na nervy, na spaní. Med, zelí, vůle a toto fórum mi pomohli vykročit. A chci jít ještě dlouhou cestu.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Zde nejde o nejake vytahovani se, pasovani se na neco. Je to tu o sdileni, at uz uspechu ci neuspechu, pocitu a zkusenosti, forma deniku a urovnani si myslenek. Aspon ja to tak citim, proto sem chodim. Funguje to i jako motivace. Pohon jit vpred, neco zmenit. Pokud to nekoho irituje (i me se to jednu dobu stalo), staci sen nechodit (coz jsem moc dlouho nevydrzela). Zdar vsem pacientim
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Když Vás tak čtu, vzpomínám na sebe, proč jsem se odvážil jsem kdysi napsat, no popravdě, když si to někdy ve slabé chvilce po sobě přečtu, říkám si byl jsem to opravdu já ? Myslím, že jsem zde tehdy hledal oporu a porozumění. Dá se říci, že jsem i díky fóru urychlil nástup do PL. Bez fóra, by to zřejmě ještě trvalo. Ten kdo se odváží sem popsat svůj příběh, má jistě nějaké trápení s chlastem ať u sebe, či někoho blízkého. Také se přikláním k názoru, že si hodně lidí co sem přijdou myslí, při přečtení zázračných příspěvků od samoléčitelů, že lze závislost překonat psaním zde. Jenže to dle mého názoru opravdu zvládnou bez pomoci jen psychicky silní lidé, kteří mají pevné zázemí a oporu v manželství, případně partnerství a dětech. Druhá skupina těch co takové štěstí nemají, potřebují odbornou pomoc, což z 90 % odmítnou a spoléhají na zázrak. Ten však bez vlastního přičinění nepřijde.
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Dee:Jen pro zajimavost – kolik mesicu musi takovy samolecitel abstinovat aby jsi ho prestal povazovat za rozdavace falesnych nadeji a bral ho vazne?
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Dee, Ladislav, Ja a v podstate i ja, ktorí máme sa za sebou liečenie hovoríme z pozície, že môžme porovnávať. Samoliečbu a liečenie. A aj úspešnosť. Pri samoliečbe záleží na silnej osobnosti človeka a aj na podmienkach pre abstinovanie. A myslím, že alkoholik, u ktorého je už ta psychika riadne narušená(to sú tie účinky alkoholu, o ktorých bežný laik nemá ani šajnu), to sam len ťažko dá. Vlastne to nemá šancu sám dať bez odbornej pomoci. Ja chápem, že každý má na výber. Vybrať si tu svoju cestu. Vy ste si vybrali svoju, ja tiež. Vám nezávidím a svoju cestu neľutujem.
Často sa tu píše, že treba chcieť. Som presvedčený, že Zdeno, Katka aj mnoho iných skutočne chcú. Len je to ťažké. A práve liečenie poskytuje v ťažkých časoch určitý azyl. Nemusíš tam riešiť nič, len seba. Je potom už len na každom ako využije čas strávený na liečení.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...204205206207208209210...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter