|
Re: První dny bez alkoholu Před 9 rok, 2 měsíce
|
|
|
Šantalko, pěkné ponaučení pro Tebe, abys to nenechala dojít tak daleko, kdy člověk nad sebou nemá moc a v hlavě má jen ten chlast a promýšlení lží jak obalamutit ostatní a přesvědčit o tom jaký jsem to chudák... To neber Zdendo osobně. To platí na všechny z nás.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Šantal...neviem.v stredu idem doktorke-psychiatričke...poprosiť o pomoc.Mám strach...cítim živočíšny strach..chcem ešte žiť..nepijem od rána..ešte som dopil pivo a už len čaj pijem..ani nič nejem..nedá sa.Hanbím sa...som zlyhal..teraz nastanú úzkosti...depky.Kolotoč sa krúti.MUSÍM niečo už vymyslieť...už je mi to trápne..moje alko excesy.No je to vážna diagnóza a veľmi moc.Neviem..mal som mudr..obvodnú predtym.Upila sa na smrť..doktorka!mala okolo 50 rokov.a nešlo to..prestať.Budem sa liečiť...nič iné mi nezostáva.
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Vcelari, na me se prave ta ponauceni valej ze vsech stran, nebudu rozepisovat... Je z toho uzko. Nepijuca nebudu. Tesim se na to a z toho. Na akce seru, nestojej za to. Bavi me byt strizliva, chci zazit dlouhodobe. Uz me ani manzel netrha zily s tim svym, jeho vec. Ja nechci promarnit uz ani chvili chlastem, kratit si zivot, nicit zdravi. Muj stredobod je nyni jasny, pevny bod, na ten se upinam.Muj start a cil. Nevim, jak to lip popsat a uz si verim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Proč nejdeš hned? Psal jsi, že budeš volat 112ku. Na co čekáš? Za tu dobu co sem píšeš jsi se už nesčetněkrát odhodlal s tím něco udělat. A furt nic. Nestyď se za to, že jsi alkoholik. Styď se za to, že s tím nic neděláš. Pláč Tě z toho nedostane. Věř mi. Mám to vyzkoušené.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Nezlob se na mě Šantalko, ale v tomhle jsi se Zdendou jak přes kopírák. Pořád dokola. A dal bych si bacha na to záludné: "tak špatně na tom ještě nejsem".
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdendo, pokud to s tebou ta tvoje psych.mysli dobre, mela by ti poradit uz neco konkretniho. Rekni ji, ze zvracis krev, vi to? Ze uz to neni prdel??? Nechci radit, zrovna ja...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja se nezlobim. Staci si to po sobe cist
Ale ja vam jeste ukazu, ze to dokazu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"Stejně i jiná pokušení. Např. pokud se opíjíme, máme na chvíli pocit uvolnění a bezstarostnosti. Nebo se pitím odbourají naše zábrany a najednou máme pocit sebejistoty. Jenže s vystřízlivěním často přichází i nepříjemné procitnutí. Výčitky, že jsme opět podlehli. Nebo stud za své chování. Opět jsme v napětí, naše starosti a problémy nikam neodešly. Problém přetrvává a my možná máme pocit, že jsme opět selhali.
A takhle se chytáme do vlastní pasti. Místo abychom hledali trvalé řešení našich problémů, uchylujeme se k rychlému „řešení“. Poškozujeme sami sebe, podkopáváme si vlastní nohy a kazíme svůj obraz o sobě. Asi nikdo si neváží sám sebe za něco takového.
Podléháme pokušení, protože nechováme lásku k sobě samému. Takové jednání nás poškozuje. Zrazujeme sebe. Naše vyšší touhy a přání, které máme, nenaplňujeme. A to právě proto, že se nerozhodujeme úplně vědomě. Nejsme upřímní sami k sobě. Podléháme zoufalství a frustraci a pak děláme zoufalé činy.
Existují totiž i jiné touhy, nadřazené touhám ega, jejichž naplnění vede k dlouhodobému pocitu štěstí a spokojenosti. Mezi takové touhy patří třeba touha po lásce, domovu, blízkosti, zdraví… K naplnění těchto potřeb často vede trnitá cesta, ale stojí za to po ní jít a nevzdávat se."
To nie je z mojej hlavy, ale páči sa mi to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
veru Krtek trnista cesta, ja sa s tym periem uz tyzden ale nie s pocitom,ze by som sa napila, na to vobec nemyslim,ale myslim si,ze konecne som zacala mysliet na seba. ked tu citam tie pribehy, tak sa v nich vidim,ale do minulosti sa nechcem vracat snazim sa tvorit buducnost.
Zdenko nechces si radsej zavolat zachranku? ak si sam je to dost riskantne.
prajem vsetkym vela sil
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|