Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 7 měsíce
|
|
Ladislav dakujem
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce
|
|
Já se v téhle kategorizaci stádií nějak nemůžu najít. Nevíte někdo o nějakém dobrém testu online? - Vím, že to samozřejmě nemůže být spolehlivé, ale jen tak pro orientaci...
|
|
Alhena
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Dobre dopoledne vsem,
Ja od rana srumec, doma i v praci. Odpolko snad bude volneji. Prudence, vikend Ti preju. Motivace.
Alhenko, jak dlouho abstinujes? Co te k tomu dovedlo?
Zdendo. Ty jeden marode... Uz je lip?
|
|
|
|
|
|
|
Achjo Zdenda, dnes zas k psychiatričce, jestli tam půjde, ale ta mu nepomůže, když on sám nechce. Jde tam úplně zbytečně. Je to tvrďák, ze všeho se vždycky ZATÍM vylízal, ale jak psal Laďa, to těžší pro něj jistě ještě přijde. Jako já v jeho situaci a stavech bych se asi už zhroutil jak domeček z karet.
Měsíc vždycky v léčebně a alkomozek ho už donutí zdrhnout, v tomto je slaboch, jak dlouho po návratu z léčebny vydržel nepít? Už jak vystoupil z autobusu tak první krám a flaška? Nebo třeba dal dva dny, týden? Ta psychiatrička, mama a kamáradka z něho musí být děsně nešťastné a samy na prášky, to je šílená bezmoc...
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Šantal plná energie, zdravím, nějak se v tom ztrácím, tvoje vlákno v tahu, moje orientace je čímdál horší
Poslední dobou pc vynechávám, bolí mně z něho oči a hlava a
blíží se říjen, nejobdobí na výsadbu, nedáš druhý pokus? Na podzim vysázeno není další rok tak háklivé na sucho, jasněže musíš zalívat, ale ne furt jak po sadbě na jaře, v létě...
Pěkný den 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Výplň volného času je důležitá, někdo peče buchty, někdo má velkou zahradu a furt něco sází, mně to období trvalo asi kolem 15ti let. Jak sem měl chvilku tak si pomalu chystal, vykopal mraky děr, dělal kůlíky, postupně nakupoval stromky ať toho nemám najednou tolik a bouchal tyčky na oplocení, no a na jaře ta radost z toho jak to všecko začlo pučet, občas něco nevyšlo, to neva, od jara do zimy sem si při chvilkách něco nasadil, keřík, kytky, malé duby, buky, sekvoje a ty teď budou určo narostené, tedy jestli to někomu nevadilo a celou zahradu nezválcoval... radši nevědět.
Najít něco, v čem se najdeš, pár měsíců bych nějaké akce vynechával, tam je ti asi nejlíp, jenže s pitím už to nende. Proces změny bývá někdy bolestivý, to znám dobře, ale vždycky se něco objeví co tě naplní, hledat, nelitovat a jen si tak žít, ne přežívat.
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ja myslím, že Zdeno chce. Len ako keby si neuvedomoval, že preto vážne treba niečo spraviť, aj upratať v tej hlave. Nestačí len nepiť. On sa v tom nepití len trápi. To je rozdiel medzi abstinenciou a nepitím. Byť sám so sebou spokojný pri abstinovaní a nie trápiť sa. Dnes mal ísť k psychiatričke, tak som zvedavý, čo mu poradí.
By som rád vedel, čoby mu povedala jeho psychologička, keby si prečítala všetky jeho príspevky od začiatku. Možno by ho spoznala viac a skôr pochopila jeho zmýšľanie ako pri sedení. Dávno by mu asi bez váhania odporúčala liečenie. Možno mu to nesedelo tam kde bol, tak mal ísť inde.
Z očí do očí niekedy človek nepovieš všetko, ako takto anonymne. A keďže sa mu aj páči(tak píše), tak sa pred ňou nechce úplne zhovadiť, spraviť slabocha. Ale tie posledné 2 vety sú už len moja špekulácia. Možno sa mýlim.
|
|
|
|
|
|
|
Perte: zrovna nad tím přemýšlím, jak je důležité vyplnit si čas. Viz. můj dnešní případ.
Ráno se vzbudím, mám takovou podivnou náladu neboť jsem se v noci špatně vyspal. Ale píše jsem naladěn "do plusu". Píšu pár e-mailů, dávám se do kupy. Udělám si kafe a dávám snídani. U té si plánuji dnešní den. Jsem v neschopnosti, já jsem vlastně aktuálně bez práce, takže plánuji den, který je z aktuálního pohledu volný. Co bych mohl udělat? Říkám si, dopiju kafe, půjdu něco nakoupit, protože doma nemám ani oběd, dopoledne + odpoledne půjdu na koloběžku a dá si obvyklých 20 km, ať se hodně unavím. To byly plány. A teď, jak to dopadlo.
Na nákup jsem nešel, protože jsem říkal, že až půjdu jezdit na kolobce, dám si někde oběd. Hodina utekla, sednu k PC, začtu se ... venku mírně mrholí, tak už začínám být slušně řečeno naštvaný, že mělo svítit sluníčko a bourají se mi plány na odpolední aktivity, říkám si dobře, počkám, zapínám ČT24 a čekám na počasí, kde hlásí slunečno a 18°C, říkám si vyjedu kolem oběda. Je jedna hodina, venku hnusně fouká, sluníčko nikde, já stále jen po snídani, padá na mě únava z nových prášků a chce se mi spát a vůbec na nic nemám náladu, nejraději bych zalezl do postele a šel spát, jenže to zase pak nebudu v noci ... no a co teď? Jsem ve stadiu, kdy se nevykopu ani pro ten blbej oběd ...
No a z realtivně dobrého plánu je díky změně náladičky kvůli počasí zase projebaný den. Během hodiny je z ranní relativně pozitivní nálady docela špatná nálada. No a proto to zítra asi udělám jinak a vymyslím si jiné aktivity a zapřáhnu se od rána, protože tohle je špatně.
|
|
|
Svět patří těm, co se neposerou.
|
|
|
|
Alhena, píšeš:
Já se v téhle kategorizaci stádií nějak nemůžu najít.
...jen tak pro orientaci...
Ajka,
všetky klasifikácie, triedenia alebo delenia sú použiteľné iba pre odborníka.
Dôležité je, že si uvedomujem, že:
"ja pijem" a nie "ako pijem". Pijem už závisle alebo spoločensky?
Ak piješ rýchlo → skôr sa opiješ; piješ deriváty, pivá, vína alebo mixy? Borci pijú trojboj: [pivo+víno+deriváty] v akejkoľvek kombinácii a množstvách. Máme už vypestovanú psychofyzickú závislosť!
Lekár lieči nemoc: "závislosť od alkoholu = dg. F10.2"; nie spôsob ako si sa prepil/a do závislosti. Liečba je pre všetkých jednotná.
Ako kto pil, respektíve ešte pije, to nazývam: *kozmetické úpravy dizajnu* alkoholika. Slúžia ako farizejské ospravedlnenie(?) samotného pitia.
Niet lepších a horších alkoholikov → jestvujú IBA alkoholici!" 
(...bohužiaľ.) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|