Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...242243244245246247248...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Stopka..nikdy!!som nebol vulgárny.Ale sra.ť na hlavu si nenechám.S pozdravom Zdeno...
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

zdenek, ak by si mal pocit, že sme sa tu na teba všetci vrhli, neber si to tak. Želám dobrú noc, spánok lieči, a zajtra si všetci dáme ďalší triezvy deň, jo? Supr, ahój!
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Ešte sa chcem rozlúčiť : pert...nikdy si ma neurazil..pisal si k teme..fajn.Sochař: si v poho ...myšlienkovo vysoko.Stopka: absolútna zrelosť- radosť .Katka: moja platonická láska...Šantal: s Tebou je to určite super v domácnosti- si žihadlo- ako v dobrom mojko
.KIRA- poklad pokladov...ďakujem Ti.P.S.zajtra ma čaka biopsia a vyšetrenia.Všetko dobré priatelia.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Pokud Zdenka rozladi vcelar, se svými vystinymi komentari vcetne vyraziva, je na tom Zdenek opravdu spatne a hazarduje se svým životem. Ne ze bych tady jiz Zdenka nechtel cist ale jsem zvedavy, jak dlouho mu vydrzi , ze zde skončil.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Vcelari,

ridici v Praze jezdi az na drobne výjimky velmi ohleduplne a pokud stojis na vedlejsi a nemas kvůli hustému provozu sanci vyjet , každý druhy te pusti.
Problém je, když prazak / Ackar/ vyjede z Prahy. Najednou prekvapen nehustym provozem jezdi prazaci mimo Prahu jako prasata.....
Takze zrejme jsi naraziul na nejakeho arogantního blba, který by zaslouzil za usi a skoda ze jste si vice nepopovidali.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Já mám pochopení pro ledacos, ale aby mě někdo ze svého připojovacího pruhu vyloženě nutil zastavit aby on se mohl z vedlejší připojit to ne. Slušnosti a ohleduplnosti za volantem jsem se naučil v Anglii. Teď co mám práci blíž jezdím do práce 80km + zpět to samý, takže zažiju na cestách dost, ale to co předvádí Áčka, to mi rozum nebere. A že jich tu při cestě na Dvořiště potkám dost. Takže přiznávám, že jak vidím Áčko na značce, tak na slušnost kašlu. A to, že si toho všímám svědčí o tom, že provoz sleduju a tyto situace vyhodnocuju.

Smál se mi kamarád, když jsem mu vyprávěl jak jsem šel se ženou po parkovišti před obchoďákem a starší paní na mě: Pane, prosím vás, nevíte jak se přepínaj v tomhle autě světla na dálkový? Jdu k autu a vidím A... ptám se jí. To jedete do Prahý? Ne, jen do Třísova. Tak jsem jí to ukázal. A kámoš říká a kdyby byla z Prahy, to bys jí neporadil? Poradil, ale nerad... No a tak to je.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Díky. Nejsou to sice stádia, ale v těch typech jsem se už našla...
Alhena
Expert Boarder
graphgraph

Ladislav napsal:
chtěl jsem se zapojit do diskuse, ale nemůžu. Nevím, zda jsem alkoholik, či ne. Když jsem chlastal, byl bych se zařadil do skupiny delta "odkaz JA " , když jsem dochlastal, mnoho lidí mi říkalo: hele mladej ? vždyť ty jsi úplně normální průměrný Čech. Tak nevím. Poradíte ?

Ladislave, doporučuju seriál Mom s Annou Ferris. Je to sice sitcom (a podařený), ale pro mě to bylo i docela poučné. A například tam jedna postava říká: "Alcoholism is a self-diagnosed desease" (pardon za angličtinu, ale je to takové skoro nepřeložitelné).
Takže se neřiď tím, co ti říká "mnoho lidí" a už vůbec ne těch, co ti nejsou úplně blízcí.
Alkoholismus není podle mě primárně o množství vypitého alkoholu nebo frekvencí pití, ale hlavně o tvém přístupu k němu. A jaký má vliv na tvůj život.
Já jsem se například nikdy neopila do bezvědomí, nebo že bych někde usnula pod stolem, dokonce ani "do němoty". Ale rozhodně jsem alkoholik.
Alhena
Expert Boarder
graphgraph

Já myslím, že nejlíp to napsal JA (nenapadlo by mě, že se na něj budu odkazovat 2x za dva dny). Alkoholismus přichází na řadu, kdy nám pijanství začne způsobovat problémy. Práce, škola, vztahy, kašlání na koníčky apod. Já bych dodal, že pak se to jen potvrdí, když ty problémy začnem znova přepíjet, tak pak to je tuti alkoholismus.

*Alcoholism is a self-diagnosed desease = alkoholismus je samodiagnostikovatelná choroba. Zvládl jsem to Alheno správně?
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

No, právě že "samodiagnostikovatelná" není úplně přesné. Myslí se tím, že to ty se musíš rozhodnout, že jsi alkoholik.

A jinak, já si taky dlouho myslela, že nadměrné pití se mění v alkoholismus, když ti pití začíná způsobovat problémy. Ale teď myslím, že je to trochu složitější. Teď vnímám alkoholismus spíš v souvislosti s tím, jak k alkoholu člověk přistupuje. Že ho nemá vůbec pod kontrolou, že když na něj přijde chuť pít, celý svět se smrskne jen na to a nemůže myslet na nic jiného. Že když začne pít, nemůže přestat atd. V určité fázi života je podle mě celkem běžné, že člověk pije moc a moc často, až z toho má problémy, ale ještě to nutně nemusí znamenat, že je alkoholik. Snad jsem se vyjádřila dobře. Znám spoustu lidí, kteří pijí hodně a vypráví jako zábavu historky, kdy prováděli věci horší, než se "povedly" mně. A přesto bych je nenazvala alkoholiky. Holt někdy prostě podle mě platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. A ten rozdíl je v tomto případě právě v přístupu.
Alhena
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...242243244245246247248...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter