Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...376377378379380381382...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Díky tomuto fóru nebo jak to napsat,sem začala více číst hlavně příběhy lidí co mají problémy a jak se s tím perou,nebo mě zajímají fylmy a dokumenty na toto téma
Mirka
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Včelař napsal:
Asi to chce zvolit nějakou strategii. Jak přijde nějaká taková chvíle, tak je třeba mít připravený plán.

Presne tak! Ona ta kriticka situace relativne rychle prejde - hlavne pokud uz je clovek trochu "dal" (rekneme mesice). Ale to zvladnuti prvotniho naporu chce mit opravdu osetreny. Proste byt pripraveny a mit plan a idealne v rade za nim plany zalozni. Jakoukoliv cinnost - klidne uplne zbytecnou, treba i smesnou - hlavne aby to dokazalo cloveka aspon na chvili zarazit nez do boje v hlave dorazi posily .

Dobry cviceni je premyslet nad moznyma situacema (vetsina alkoholiku uz ma za sebou peknou spoustu selhani takze nametu je vic nez dost), prehravat si v hlave co se stalo a co jsem podelal a co jsem mel delat jinak a pripravovat se na to co udelam az situace znovu nastane a jak to tentokrat zvladnu lip.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

zdenek napsal:
nevydíš rozdiel??? Mesiac október: som pil 2 dni.predtým som 2 dni abstinoval a v kuse pil.

Bohuzel u alkoholika ve Tvem stadiu je to uplne jedno . Mezi ty stastne co dokazi kontrolovane pit nepatris. Ano, mas pravdu, posledni mesic pijes vyrazne mene coz je samozrejme dobre. Problem je v tom ze STALE PIJES = je to jen otazka kratkeho casu kdy do toho zase spadnes na plno se vsemi dusledky z toho vyplyvajicimi . Ale kdo chce kam...
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Gennosuke napsal:
Včelař napsal:
Asi to chce zvolit nějakou strategii. Jak přijde nějaká taková chvíle, tak je třeba mít připravený plán.

Presne tak! Ona ta kriticka situace relativne rychle prejde - hlavne pokud uz je clovek trochu "dal" (rekneme mesice). Ale to zvladnuti prvotniho naporu chce mit opravdu osetreny. Proste byt pripraveny a mit plan

Obaja ste to dokonale vystihli. Treba byť pripravený. Vedieť ako zareagovať. "Uniknúť" z tej nebezpečnej situácie. Byť pripravený nie v tom zmysle, že byť neustále v strese kedy to príde a čo spravím, to by sme sa asi zbláznili. Ale čo spravím, ak sa dostanem do takej situácie.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Vypracovať si variabilné krízovo-pohotovostné núdzové realizačné plány pre prípad vlastného zlyhania je viac ako predvídavosť - je to nutnosť!

Aj diabetici a kardiaci ich mávajú.

(Aspoň ako odporúčania...)

...umiera sa aj na *JIS/JIP*-kách!
(...aj pod odborným dohľadom.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Skôr som myslel niečo, aby k tomu zlyhaniu nedošlo.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ještě zmíním jedno krizové období a to jsou blížící se vánoce. Měl jsem s tím problém a nejvíc to na mně dolehlo ten druhý rok abstinence. Kdo nemá dobré zázemí, rodinu, která vás podpoří, tak to bývá náročné.

Začlo to už zhruba v této době, počátkem listopadu, dušičky, úmrtí koho sem měl rád. Je to tlak okolí, to co vidíte kolem sebe, měnící se nálada lidí, většina se chová jinak. Mně se vracely vzpomínky- na ženu a dceru, návštěvy kostela, pohodu a i ten stres kolem toho mně po čase připadal hezký, dojímavý. Musel jsem se od toho oprostit, jinak mně to pohlcovalo. Vytvářel sem si na to dost ošklivý názor a věřící nejsem- nenabyl jsem nějaké osvícení nebo poznání, ale jinak to nešlo. Musel sem. Když se podívám z okna, tak je den jako každý jiný. Příroda, zvířata, v zimě krátké dny co nemám moc rád. Jen lidi blbnou a lezli mi svým chováním na nervy. Rozplánoval jsem si každou minutu, náhradní plány, vyhnul jsem se všemu co by mně mohlo zasáhnout. Vím jak to začíná- nenápadně. Z toho vznikne větší krize a z ní se dostat bývá těžké.

Je to za mnou, teď se celkem na příští dva měsíce i těším. Mám klid, objevili se noví lidé v mém životě, cítím se normál- ani skvěle, ani děsně.

Jedna dávka dokáže nadělat spoustu paseky, znám to. Nebudu to víc rozebírat, už jste to popsali.

Jen Kataríno, zvládlas větší krizi. Přicházejí i po letech. Ustálas, ustojíš příště, jsi na dobré cestě. Jsi teď v pohodě, šťastná, pěkně jsi to napsala.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ospravedlňujem sa. zlyhal som Cítim smútok a apatiu.Uzavriem sa do svojho sveta...na čas.Musím to už vyriešiť raz a navždy.Hrám vabank.Buď sa zachránim a budem normálne fungovať alebo padnem a rezignujem na všetko.Včera som sa triasol ako ratlík,v práci som to ledva ustál...po práci som si kúpil 3x 1.5l pivo.Bolo mi to jedno,tak mi bolo mizerne.Dnes mám v práci voľno a ráno zajtra fungujem.Beriem xanax na psychózy,objednám sa psychiatričke- vždy ma nabije pozitívnou energiou.potrebujem ju-doktorku.Je mi to ľúto...moje sebavedomie je na bode mrazu.Ešte budem bojovať...no každým napitím sa blížim k totálnej prehre.viem to.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno,

"kedy odpustíš sám-sebe?"

(To → ako sa sám klameš...)

Tebe chutia tie falošné medové motúzy, ktoré si preťahuješ popod nos?
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

ahojte vsetci, Perte dakujem za pochvalu. presne ako pises su dusicky, spominame na tych, ktorych sme mali radi, smutok sa vracia aj mne,ale teraz to riesim s chladnou hlavou, na alkohol nemyslim len si premietam tie zazitky co bolo minuly rok rok predtym a bolo to huste niekedy sa mi nechce verit ze to je aj pravda a je to tak. ako pisal aj Včelař idu vianoce a vtedy bolo pruserov, teraz sa tesim na tieto sviatky a na vsetko s tym spojene minuly rok som si to tak neuvedomovala bola som v strehu na kazdom kroku aby som nezlyhala. ta pohoda pride casom a verim si,ze tu krizu ustojim. ti nasepkavaci boli tu po cely rok ale dokazala som ich nejak posunut do uzadia mojej mysle ale ten jedenkrat tak to bola silna kava cele doobedie mi to vrtalo v hlave daj si jeden ved si v pohode das to rano pojdes do prace vsetko das. je krasny den tak preco ho neprelaxovat s jednym poharikom. toto bola pre mna skuska a som pripravena zvladnut s usmevom dalsie. ten zivot nie je len o radostiach ale aj starostiach ale treba si zo vsetkeho vziat to dobre. aj moj manzel povedal a to beriem ako velku pochvalu od neho ze som sa zmenila a ze ma chvali ako zvladam jednotlive situacie a problemi.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...376377378379380381382...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter