Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 10 měsíce
|
|
LÁĎO ahoj...mám otázku.Ako dlho si pred liečením pil? nadmerne myslím.Čítal som tvoj príbeh ešte predtým,ako som sem na fórum začal prvý raz písať.P.s.alko mozog ma zradí...keď som relatívne v pohode.Je to normálne? Je to asi 4 štádium,neviem.
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj vsichni 
Jsem doma. Ja vlasy ok, dcera chtela nejakej novej styl (stupnovani barev-blond), vysledek po 4h -rezato-rezato-hneda.No neumela to kadernicka nase...
Zjistila jsem, ze se mi andekicci nenahrali, asi moc velky obrazky.
Jani, tak zase jsi p krok dal, to je dobre!
Rachel, mas pravdu s tim sklouznutim...
Karolino vitej 
Jinak z my kadernice padaly i reci o.mem piti (ze se mnou pak neni rec atd) a to jsem si rekla: tak, a just to dokazu! A na tyhle akce uz seru! Ona me na dve dnes lakala... Ja to ale potrebuju, aby mi to nekdo pbcas rekl. Nejdriv se urazim, pak premyslim...
A k te strave: taky se snazim, ne teda dukladne, ale jim zdraveji ted. Chtela bych to vypilovat, je to ale slozity, dcera by to uvitala, manzel tezko 
|
|
|
|
|
|
|
zdenek napsal:
LÁĎO ahoj .. alko mozog ma zradí...keď som relatívne v pohode.Je to normálne? Je to asi 4 štádium,neviem.
Zdendo, tobě se těžko radí, jsme virtuální kamarádi, jen si radit moc netroufám. Ono je v podstatě jedno jak dlouho, kdo pije, nejdůležitější je ! a to doslova, zda s tím dotyčný chce, nebo v tvém případě NECHCE ! něco dělat.
Vím celkem co mi odepíšeš, že chceš a že závislost je nemoc, to je pravda, ale ve tvém případě není vidět od počátku žádná změna k lepšímu. Vypisuješ stále jen to stejné, že chceš, ale selhal jsi. Nerad bych aby jsi si to vykládal ve zlém, znovu ti říkám, že jsi kamoš, ale začni už něco dělat, ty to sám nedáš
ladis
|
|
ladis
Junior Boarder
|
|
|
|
|
ahoj Šantálko
tak kadeřnice ti vykládá, že s tebou není řeč po alkoholu a pak tě zve na dvě ))) zvláštní .. asi by měla změnit obor, když vlasy nemáš jak jsi chtěla a ještě ty řeči kolem 
|
|
ladis
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Já už jsem těch pokusů abstinovat hodně a do toho zkouším kdykoli různě měnit stravu. Jednou jsme se s kámoškou domluvily na "rýžovém detoxu" na 14 dní a to je tedy dost dramatická změna jídelníčku. Kdyby tě to zajímalo, zkusím to najít.
|
|
|
|
|
|
|
No, já teď tři dny. Nejvíc to tu sleduju,když je mi nejhůř a střízlivím. Pak jak se mi udělá líp, tak už se mi zas tolik nechce chodit se vyzpovídat za odborníkem.
Ale slíbila jsem si to,tak půjdu.
|
|
|
|
|
|
|
Odborník tě může navýzt, poradit, v některejch případech je nezbytně nutnej, ale jít musíš stejně sám. Já právě nechci nic extrémního. Zatim přidávam večer vždycky zeleninu, ráno dělam ovoce, jogurt nebo ovesnou kaši. Snažim se používat kvalitní potraviny, maso z bio chovu a tak. A chtěla bych vyřadit postupně cukr a fastfood...no zatim to furt nedávam.. A poslendí dny mam furt zimnici. Tak nevim, s pitim už to možná nemá souvislost, i když....bůh ví.. Přeju vám všem kvalitní spánek, víme jak je to důležitý co 
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Karolino, Eset Praha 10 (i A skupiny), Gaudia Jeseniova ul. Praha 3, Centrum pomoci zavislym Rodvinska ul. - mezi metro Kacerov a Budejovicka (tam chodim k psychiatricce(antabus+AD) a psycholozce), Sananim (tam chodim do programu (je na 3-5mesicu + az 1 rok pokracovaci program, psychologie, psychiatrie, A skupiny). S uvadenymi mam dobre zkusenosti.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
zdenek napsal:
P.s.alko mozog ma zradí...keď som relatívne v pohode.Je to normálne? Je to asi 4 štádium,neviem.
Zdeno, ty už si v 5. štádium. Je to štádium, keď už len hľadáš dôvody a výhovorky prečo sa to nedá, miesto toho aby si hľadal spôsoby, ako sa to dá.
A či je to normálne keď si v relatívne pohode? Samozrejme. Craving(chuť, baženie) príde ani nevieš kedy a ako. A ty sa máš NAUČIŤ spôsoby jeho zvládania!!! Lenže ty to máš všetko vrcholne v paži. Ty radšej pobežíš do Kauflandu na 1.5 l pivo. A zdôvodníš to tým, že si musel, lebo si alkoholik a to je ťažká choroba. Na jednej strane nechceš piť, pretože Ti to robí problémy. No na druhej strane chceš piť, pretože Ti to chutí a robí Ti dobre ten alkohol. V podvedomí nie si ochotný vzdať sa alkoholu. A tak stále v sebe bojuješ s dvomi možnosťami. Piť alebo nepiť. Stále vyhráva ta prvá. To že tu napíšeš, že nechceš piť sú len slová. Všetky tvoje skutky zatiaľ naznačujú, že piť chceš, keďže pre abstinovanie nie si ochotní nič obetovať. Pár minutový pohovor s psychiatrom raz za čas je o ničom.
|
|
|
|
|
|
|
Zdeno, řešíš blbiny, jestli mám doma flašku pro návštěvy, jak dlouho Laďa pil... Nehleď na ostatní, soustřeď se na sebe a snaž se naučit to zvládat.
V Tvém případě mám obavy, zbrchaj sa chlape !!!
Nepřestávej psát, hlavně čti, ale ne jen tak povrchně, Ty to napsané pouštíš z hlavy, vůbec se nad tím nesnažíš zamyslet.
Jsme na jedné lodi, nejsme nepřátelé, držíme při sobě a potřebuješ fakt po čuni
ale ani to asi nepomůže 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|