Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...381382383384385386387...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Rachel napsal:

...Chci se zeptat, jeslti je tu někdo, kdo zkouší zároven s nechlastánim i změnu stravy?....

Ahoj,
změny stravy zkouším já, a to zejména ve spojení se sportem, kterému se konečně po vysazení alkoholu můžu věnovat.
Nicméně si myslím, že skladba stravy funguje všeobecně i na náladu, spaní apod...
Takže jsem vyzkoušel toho spoustu většinou kvůli redukci špeku
sacharidový vlny, paleo, keto-dietu.
Takže asi tak co mám vyzkoušený na čem se cítím dobře = pryč rafinovanej cukr a...pečivo (asi mě nedělá lepek dobře => unavenej a bez energie) sachry poměrně nízko (a když tak samozřejmě komplexní-pomalý co nejpomalejší ) a hodně bílkovin a tuků... A to všechno proto, aby se stabilizovala hladina krevního cukru a nedocházelo k skokovým výkyvům a následným změnám nálad....
pavel
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahojte...asi som tu vykreslený ako primitív,čo nevie čo so sebou.Tak pije...a ožiera sa.Som smiešny,lebo nedokázal som prestať zo dňa na deň..hm.Ako vo filme a potom bude happy end a titulky.CHCEM!!! úplne prestať piť alkohol.totálne/ ani nealko pivo ,či zákusok s arómou/.Od 1.10.do dnes 4.11. som 3 dni pil zo 35.žiadne ťahy...ako predtým.snažím sa prestať.ináč sa na to vybodnem.A nechutí mi to pitie už ako predtým,jednoducho mozog musí prepnúť do iného stavu.je to sila....P.S. vážim si vás všetkých ,ste fajn komunita.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno, len chcieť nestačí. Stále je to o tom, čo všetko si ochotný pre to spraviť. Odpovede na to som sa od teba ešte nedočkal. Návšteva psychiatra je málo. Tá za Teba abstinovať nebude.
Píšeš:"Od 1.10.do dnes 4.11. som 3 dni pil zo 35.žiadne ťahy...ako predtým."
To je síce pekné, ale obaja vieme,že takto to dlhodobo nezvládneš. Ten ťah príde. Skôr alebo neskôr.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Pavle přesně, bílý pečivo a cukr mínus, cejtim se z toho hrozně. Včera jsem poslouchala debatu o tom, jak má strava vliv už při vzniku závislosti a markatní vliv u abstinentů na cestě k uzdravení. Ted obědvam špenát a musim říct, že mi hrozně chutná
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Jídelníček, tekutiny, tohle já nikdy neřešil. Akorát jsem příjem tekutin asi o dost zvýšil co nealkuju. A dávám si víc sladké, ne moc. Přes dvacet let mně to nic neříkalo, když byla dcera malá tak mi nabízela něčeho kousek a byl to problém pozřít.

Cpu se hodně masem, zabíjačkama a mořskýma rybama, ty miluju. Zeleniny a ovoce málo, nemám moc rád těstoviny, dávám dost rýži, luštěniny.

Znám kluka 27, co byl na perníku. Rok je čistý, stal se z něho vegan a hodně to připisuje tomu, že se dokázal zvednout. No a taky léčiteli co mu prý udělal pořádek v duši, to je zas jiný příběh...
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno, píšeš:
..."jednoducho mozog musí prepnúť do iného stavu.je to sila"...
Zdeno,

skutočne je to sila, ktorú sa nauč usmerniť, preorientovať a využiť na vlastné (vy)triezvenie!

Je to ako s ohňom:
→"dobrý sluha ale zlý Pán!"

Nájdi si sprievodcu, ktorý Ťa prevedie úskaliami triezvenia počas suchej abstinencie, poradí Ti aj pomôže!

(Anonymní alkoholici mávajú sponzorov; v klube abstinentov Ti ochotne poradí každý triezvejúci, nielen "veteráni/haggardi".)

Nie sú to anjeli, ale treba sa ozvať, lebo: "nemému decku ani vlastná mať nerozumie!"...

"Nájdi si vlastného duchovného sponzora!"
(Oslov spriaznené duše!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

ahojte, tak co sa tyka stravy, tak tu sa snazim upravit tiez. pecivo malokedy, cukor ziadny nic nesladim ale sem tam ma prepadne chut na sladke, tak si dam.inac zelenina, maso, strukoviny.
a samozrejme cvicim do toho ked je cas.
Zdeno mne napriklad velmi pomohol zo zaciatku denny plan naplanovat si cely den a ist podla toho vtedy som nemala cas mysliet na alkohol a teraz po roku to dodrziavam stale a hlavne daj si nejake pravidla tymi ja sa riadim a neporusujem.
co sa tyka chuti tak dlho som si na to nespomenula teda moj mozog a regaly s alkoholom v obchode len tak prejdem a nic mi to nerobi. ziadne myslienky, chute beriem to tak,ze to do domacnosti nepotrebujem nakupit. sem tam mi zrak padne co je v akcii ale inac pohoda. verim ze mi to dlho ostane.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

zdenek napsal:
Ahojte...asi som tu vykreslený ako primitív,čo nevie čo so sebou.Tak pije...a ožiera sa.Som smiešny,lebo nedokázal som prestať zo dňa na deň..CHCEM!!! úplne prestať piť alkohol.
1. Nikto nepíše, že si primitív. Nenamýšľaj si, až taký dokonalý nie si
2. Nie si smiešny, ale prestať musíš zo dňa na deň. Iná možnosť nie je. Žiadne postupné prestávanie. To je totálny nezmysel, ako kontrolované pitie v tvojom prípade.
3. Chceš. Ale dokáž to aj skutkami, nielen slovami. Zájdi na nejaký blízky A-klub. Nájdeš si nových kamarátov, ktorý Ti v tom pomôžu. 2 týždne nepiť nie je žiadne abstinovanie. To len nepiješ pár dní. Alebo chceš pochvalu, že si si za mesiac vypil "len" 3 krát?
Na záver. Daj si už konečne poradiť od tých, čo už majú niečo za sebou. Neexistujú iné rady na dlhodobé abstinovanie, ako už odskúšali abstinenti pred Tebou. Máš to na tomto fóre a je toho plný internet. Alebo si myslíš, že objavíš niečo iné, na čo ešte nikto neprišiel?
Už pár krát som sa ťa pýtal, čo robíš pre abstinenciu. Čo so ochotný pre ňu spraviť. A vyhýbaš sa odpovedi ako čert krížu.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno uvedom si, že Tvojím najväčším súperom nie je alkohol. Tým je Tvoje vlastné JA. Nad tým musíš zvíťaziť, nad sebou samým. To bude Tvoje najväčšie víťazstvo.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Presne muj pripad: zvitezit nad sebou. A jsou to vnitrni boje.
Ale pratele, ja mela dnes krasny den V praci novyPC..klavesnice a mys, npva tiskatna se skenerem, vic prostoru na stole a koncila jsem uz ve12.30
Pak hodinka v posilce. Trenuju to koleno a snazim se zhubnout speky nahromadene pri marodeni. Pak nakupy Nova zimni bunda a drogerie, nezdravy smazeny nudle s colou v Tescu a doma 1.5h francouzstiny s dcerou. Pak vana, rotoped a ted vy a TV
Parada a bez hospod a chlastu. No, kez by to takhle slo. Jak vy???
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...381382383384385386387...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter