Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...383384385386387388389...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
KRTEK...pozor,aby sa z abstinencie nestal fetiš!mám taký pocit z niektorých príspevkov.Ide o zdravie,alkoholik NEMÔŽE piť alko...ak chce byť v kondícii,zdravý.To je masírovanie ega...reči,že alko nemusím,je mi super bez chlastu.NEMÔŽE!Vypi 1/2 l vodky a môžeš roky abstinencie zahodiť.apropo 5- štádium neexistuje...smrť už nie je štádium,ale koniec choroby.Už mám po nálade.ďík
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Zdeno, to 5 štádium nie ja smrť. To je špeciálne štádium, ktoré so dnes vymyslel. To je štádium pre tých, ktorý vymýšľajú, prečo sa to nedá, miesto toho, aby hľadali spôsob, ako sa to dá.

Trafil si kliniec po hlavičke. Pre mňa abstinencia ja "fetiš". Je na prvom mieste v mojom rebríčku. Čo sa týka abstinencie som maximálny sebec, egoista. Z jednoduchého dôvodu. Bez nej nebude nič v mojom prípade. Možno už by som voňal fialky v tom lepšom prípade. V tom horšom teraz spím pod mostom alebo v ústave. Nepoznáš ma. Nevieš, čo som si s alkoholom zažil.

A áno. Je mi super bez chlastu. Žiadne absťáky, hanba, výčitky, depky. Nemusím sa trápiť, komu som zase ublížil. Nebudím sa v klietke na psychiatrii, pripútaný.

Ja ten alkohol vážne teraz nemusím.

Prečo by so mal vypiť pol litra vodky, keď nemusím. Som alkoholik, nie blázon.

Ale z Tvojho príspevku vidím, že veľa z toho, čo Ti píšeme, si nepochopil.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

zdenek napsal:
To je masírovanie ega...reči,že alko nemusím,je mi super bez chlastu.
Vyskúšaj. Skvelá masáž. Čím dlhšie masíruješ, tým lepšie účinky.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtku obdivuju Tvou trpělivost a píšeš to moc dobře, ale... asi zbytečně. On je už moc daleko. Nechce pochopit. Vyhýbá se odpovědím. Chvilku je fajn, těší se na víkend, něco mu napíšeš a má po náladě.

Pomůže mu jedině léčebna a to by ho tam museli dopravit násilím a násilím držet celou tu dobu. Nemyslím si, že to takhle sám dá, možná přechodně na nějakou dobu.

My ho nezachráníme, nijak mu nepomůžeme. Kamarádce musí být hrozně jak ho vidí jak se řítí do propasti. A taky nic sama s ním nezmůže, je to bezmoc. Šílený pocit, znám to.

Tady k tomu se už nebudu nijak vyjadřovat, můžeme pokecat tak akorát o blbinkách na tom našem chatu. Rýpání a hádky ustaly, snad bude lepší atmosféra.

Pěkný víkend
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek,
osobně bych byl radši bezdomovcem, než pod drnem. I bezdomovec se může dát dokupy, v druhém případě může sloužit maximálně jako hnojivo pro kytky.
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Tak to já bych radši pod drnem a měl to za sebou než skončit na ulici. Trpět a třást se zimou bych nemoh.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Petr N, byť bezdomovcom je neskutočné trápenie. A rozhodne nie pre mňa. Mám to odskúšané. To už radšej žiadne trápenie.

Petr, ja viem, že je to asi zbytočné mu písať. On si stále pôjde to svoje. A ako píšeš, odpovediam sa vyhýba. Mňa doslova zarazili jeho slova včera. KRTEK...pozor,aby sa z abstinencie nestal fetiš!mám taký pocit z niektorých príspevkov.. On za celý ten čas nepochopil, že abstinencia v našom prípade je to najdôležitejšie, musí byť tým "fetišom", tým bábätkom, ktorý si musíme doslova hýčkať a starať sa o ňu. Od nej sa odvíja naše zdravie, vzťahy, práca, financie a kopec iných vecí. Aké zdravie budeme mať ak budeme piť. Alkohol to nie je len o pečeni, ako to často píšu, že sa boja pečeňových testov. Sú to psychické choroby-schizofrenia, paranoia, korsak, ďalej neuropatia končatín, varixy na pažeráku(jicnu), rakovina žaludka a kopec iného. Alkohol znamená rozvrátené vzťahy, stratu práce atd. Preto je abstinencia pre nás dôležitá. A preto musí byť na prvom mieste.

A však keď to neotvorí oči Zdenovo, možno niekomu inému kto tu chodí hoci len čítať. No a hlavne to pomáha aj mne. Je to pre mňa taká malá terapia.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek ale tvoje slova pomozu aj inym ludom.
pekne to pises, treba mat ten fetis lebo od toho ide cele tvoje bytie. ja sa snazim zabudnut na tie hrozne dni kedy som len prezivala a premrhala ich nasavanim. treba sa tesit z kazdeho dna, malickosti.
ja kym som dospela do tohto stadia, tak mi to trvalo cca pol roka. kontrolovane pitie to neexistuje v mojom pripade, takze prestatie zo dna na den.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Krtko, píšeš:
KRTEK...pozor,aby sa z abstinencie nestal fetiš!mám taký pocit z niektorých príspevkov..

...a hlavne to pomáha aj mne. Je to pre mňa taká malá terapia.

Krtko,

je to skôr hĺbková sonda do vlastnej duše v procese triezvenia.

Fetiš aj modla v jednom
je "džin" vo fľaši chľastu!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

JA, fetišom to nazval Zdeno. A mne sa nechce slovičkariť a hľadať pre to iný výraz. Ale myslím, že podstata príspevku je jasná.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...383384385386387388389...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter