Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...402403404405406407408...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
ladis napsal:
V sobotu mě čeká sraz spolužáků ze základní třídy.

Absolutne nic mi do toho neni, nezlob se ze na to reaguju ale jsi si OPRAVDU absolutne jistej ze je to dobry napad? Ten letosni rok jsi mel hodne tvrdej a je malej zazrak jak jsi to zmaknul a jak to vsechno davas zase pomalu dohromady a dal bojujes. Stoji ten risk za to? V kazdem pripade pokud se to rozhodnes realizovat tak drzim palce!
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jano,

> Ahojky všichni,tak mám za sebou první měsíc bez alka

Parada!

> na AA to teď bylo ještě lepší než minule

Vyborne. Prijde mi, ze si to chytila za spravny konec.

Ad psychiatr: co ti napsal za leky?

> No a doma to začlo

Kdyz doma neni pochopeni ani podporad. Vykasli se na to. Nelituj toho.
Abstinujes kvuli sobe a ne kvuli nekomu/necemu jinemu. Tobe skodi alkohol.
Nebav se o tom. Rekl bych, ze byla chyba se zminovat o prascich, AA a doktorech.
Ja bych to nechal prejit. Byvala manzelka se me ptala, proc chodim na skupiny
a pro jsem se zapojil do programu v Sananimu, jestli mi to vubec neco dava,
kdyz ted nepiju pres 2 mesice. Podstata je, ze nechape problem zavislosti.
Taktez od ni nemam podporu. Kdyz jsem u ni, bezne doma pije pivo a suchy dum
rozhodne neni. Nezabyvam se tim. Proc taky? Je to jeji vec. Nepiju, protoze mi
to skodi. Upinat se na nejakou podporu ci vubec se na neco upinat, treba na nejake cile
je z me zkusenosti ke skode - zklamani > piti. Proste dnes nepiji, zitra uvidim.
Vecer: jo, zvladl si to.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Dobre ranko vsem
Koukam, ze jsme se ohledne Janicky pekne shpdli. Priklanim se a doplnim: Jani, ja jsem zjistila, ze toho myho manzela uz skoro neposloucham... Nezajimaj me jeho prihody z hospody atd. a zrovna tak si ja nechavam pro sebe svoje. Jako.my se jinak bavome (dcera, dpmacnost, prace), ale "tohle" hplt spolecny nemame. Rikaval mi: jezis, tak to nehrot, dej si par, jalo vsichni.... vubec nechapal, ze to mam jinak, ze jsem pak nekolik dni psych.v prdeli. On si klidne druhej den sel do sauny atd., nebylo mu oivej, neni ani ted. Nemohl to pochopit a ja uz to po nem ani nechci, tudiz ani podporu. Dopadlo by to stejne, plus ty mpje skobrtnuti, to by bylo kecu... je to proste "moje vec"...
Proto jsem ale rada, ze mam vas. Jinak bych v tom byla opravdu sama a to neeeechci
Hezky strizlivy patek vsem
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Dobré ranko,
Jani přítel tě nechápu, záleží jestli tě takhlen echápe pořád nebo jen nerozumí tvojí situaci, protože ji nikdy nezažil... Měl by to nechat na tobě a podporovat tě!

Jinak od včera řešim to jak proběhne něco v budoucnu a otevřu forum a koukam kolik z vás to má podobně! Přede mnou je nejhorší část roku, do ted to byla brnkačka. Tak jako vy jedete na hory na víkend, kde se chlastá, tak v tom já jsem denně. Makam na pensionu, pomáham v obchodě a všude lidi co chtěj kalit....mam z toho děs, vubec nevim jak se k tomu postavit.. Potřebuju v sobě udělat nějaký rozhodnutí, odůvodnitelný a pro můj mozek přijatelný. řikala jsem si, že přehodim program mozku na to, že zkusim rok abstinovat. No nevim, hlavní problém je, že uplně nevim jeslti chci...přijdu o partu, o zábavu...asi si musim vyřešit k čemu mi parta a zábava je vlastně dobrá..
Všem krásnej bílej den
R
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Tak jsem se včera koukal na zde doporučený film Pod strážným andělem. A vřele doporučuju, je to strašlivý film o zoufalství alkoholismu. Snad nikomu se ještě nepodařilo natočit, jak je to strašný. Trainspoting-o drogách, to je ještě miloučký a zábavný snímek. Tohle je něco jinýho. Opravdu strašný. A právě proto doporučuju preventivně se na to podívat právě před všemi těmi večírky a setkáními. Výborný "vánoční" i "silvestrovský" film pro ty, co se napít nechtějí.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Mam v planu o vikendu shlednout (misto tech hor).
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Já nevím, ale v začátcích abstinence pracovat s alkoholem mně nepřijde moc dobré - jako mít ho furt na očích nebo jen přenášet krabice, válet sudy nebo obsluhovat, ale ona samotná práce se hledá těžko a ještě když k tomu něco splácíte.. na vymotání ze spárů alkoholu bych ale asi šel dolů s požadavkama, já sám tohle nemusel řešit, vím, že to máte těžké... hledal bych klidnější pracovní prostředí, řekl bych si že na přechodnou dobu, mimo obor, zůstat na pracáku je blbost, pokud by mi hned nezaplatili nějaký rekvalifikační kurs a neměli snahu se domluvit s potencionálníma zaměstnavatelama- takové programy bývají...

Dělal jsem si po večerech plán, co změním, co budu vlastně druhý den přesně dělat, dělal jsem i plány B a C a učil jsem se předcházet těm situacím, naučil se odmítat- tam mi asertivity nechybělo, byl jsem jako ohraná deska "ne, děkuji, nedám si"

V případě Ládi mám vážné obavy, o velikonocích to začlo víc nevinně než nějaký sraz, ale nemůžu mu do toho kecat. Vidí naše reakce a sám by měl uvážit jestli je to dobrý nápad. Z mých zkušeností, ikdyž jsem takovou akci zvládnul, projeví se to později. Něco v tom mozku nabere na síle a způsobí smutek, depky, lítost a tahle kombinace mně začla ovládat dlouhodobě, na chvíli se ulevilo jakoby rozjasnilo a znova. Za pár týdnů od posledního zkratu se toho nestřepeš jen tak, je to dlouhý proces.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Rachel napsal:
...řikala jsem si, že přehodim program mozku na to, že zkusim rok abstinovat. No nevim, hlavní problém je, že uplně nevim jeslti chci...přijdu o partu, o zábavu...asi si musim vyřešit k čemu mi parta a zábava je vlastně dobrá..
Všem krásnej bílej den
R

Rachel, prečo práve rok a nie 2 roky. Alebo rok, 3 mesiace a 21 dní. A po roku čo. Zrubeš sa jak prasa? Každý deň budeš čakať až bude ten rok za Tebou. Alebo sa na to nepitie vykašleš skôr. Zmeň myslenie. Nepi vždy len dnes, 24 hodín. To sa dá zvládnuť. Nerieš rok a podobne.
A prečo si myslíš, že keď nebudeš s nimi piť, prídeš o partu, zábavu? Časom zistíš, keď budeš jediná triezva, že ti to ani tak nechýba. Budeš sa tam nudiť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek napsal:
A po roku čo. Zrubeš sa jak prasa? Každý deň budeš čakať až bude ten rok za Tebou.

Takhle jsem to mel ja kdyz jsem zacinal. Vydrz rok... rok prece das... jeden blbej a rok a pak to poradne oslavis jsem si obcas rikal a predstavoval jsem si drinky co do sebe budu klopit a jak se ozeru do nemoty. No a dneska jedu den 201 a pri predstave toho jak se po roce konecne napiju se mi jen zvedna zaludek. Ta motivace tim rokem vubec nebyla spatna. Berlicka co pomohla v tezkych zacatcich nez se stroj rozjel. Takova mrkev povesena na klacku co se houpe oslovi pred cumakem aby tupy zvire dal pochodovalo . Ucel splnila.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Rok, to zní náhodou moc pěkně. Já mám vždycky max. ten měsíc. Tak že bych se přidala k Rachel a měla metu?
Jinak se mi v noci v hlavě zase mlelo pátý přes devátý. I jsem na chvilku zesmutněla z toho, že nebudu na těch horách. Pak mi kupodivu ale mozek vyslal:
No, sranda by byla chvilku, tak maximálně do 4. piva (rovnou přepokládám, že bych nepít nevydžela). Pak už mám vždycky okno, plus asi zvracení někde (neznámej prostor, to je vždycky zajímavý to řešit, jsem pak dezorientovaná), ostuda (určitě nějaký extempore, rejpání, hádky, možná i trochu-nevěra - mám k tomu při opití sklony), ráno vyslechnout, co jsem vyváděla a rychle to přepít a takhle do neděle. V neděli výčitky, blbě a kdoví co... Úraz - ten by byl určitě jak se znám. Lidi, mě se opět tak ulevilo, že jsem se na to vyprdla!!! Dopoledne jsem měla volno, tak jsem nasmažila řízky, poklidila, šla si koupit něco elegoš na zítřejší prodlouženou (sehnala jsem, jdu se na dceru na chvilku podívat), teď už v práci a po práci posilka, furt se snažím rozhejbat to koleno. Pak busem rovnou domů - bez provokací a brlohů, staví mi to fakt před barákem.
Uf, to jsem se vypsala, ale mám radost, že mozek "spolupracuje". :-)Je to ale dřina, sákra. Proč to nejde lehčejc??
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...402403404405406407408...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter