Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...403404405406407408409...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Ahojky přátelé abstinenti,

Díky za reakce. Hlavně tobě Petře. Rozumím všemu zmíněnému a přiznávám svou nejistotu. Problém je, že jsem to setkání dvakrát odmítl a omluvil se, ale bylo to zamítnuto, že jdou všichni a musím. Mám přislíbeno od jednoho spolužáka profi-řidiče, který o mém problému ví, že na mě dohlédne. Taky nemám v úmyslu se zdržet, více jak dvě hodiny. Nemohu si teď dovolit zklamat, moc dobře si to uvědomuji. Přišel bych o všechno. Můj hnusný absťák mi za to nestojí. Prostě z mé strany proběhne pokec v abstinenci, nic víc a odjezd.

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

G. to je fajn. U teba to zatiaľ funguje. Ale ona píše, že si nie je istá, či to vôbec chce, pretože príde o partu, zábavu. A ten rok je preto strašne ďaleko. Vieš si predstaviť, že by si v takej situácii každý deň žil v predstave, s myšlienkou, že musíš vydržať rok nepiť? Je to náročné na psychiku. Preto je ten 24 hodinový plán jednoduchší. Ja abstinujem takto. A dni pribúdajú jeden za druhým. Ja ich ani nepočítam. Čo sa týka alkoholu, riešim len ten jeden dnešný deň.
A nevyhýbam sa ani posedeniam raz za čas. Ale idem tam s pevným rozhodnutím, že nevypijem. Nie so strachom, čo bude. Už som si zvykol hovoriť, že nepijem. Zistil som, že je to pre mňa takto jednoduchšie. Nemusím sa zamotávať do výhovoriek. Aj keď nevravím, že som ich zo začiatku nepoužíval. Ale nechcelo sa mi už vymýšľať stále niečo nové. Každý to rešpektuje, zvykli si. A čo si o tom myslia je ich problém. Nie môj. Nemám ženu ani deti a rozhodol som sa, že sa nebudem izolovať kvôli abstinovaniu od ľudí. Také abstinovanie by mi dlho nevydržalo a ani by ma nebavilo. Ale nepreháňam to. Ako som písal, je to raz za čas.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Laďo tak se drž. A pak napiš pravdu, ne jak minule. Přiznals jedno pivo, ale bylo jich nakonec víc. Hlavně nelži sám sobě.

U mně by to bylo v tomto období asi tak - už bych blbě spal, cítil tu nejistotu. Radost ze setkání by přebíjel ten rozkol v hlavě. I po návratu bych měl spíš hlavu plnou myšlenek na chlast, ne na to jak nám společně bylo a jak jsme se dobře pobavili a poklábosili. Bylo by mně to líto jak si všichni bez obav dávali přípitek a já se neodvážil ani srknout. A tak by to bylo další dny, místo spokojenosti bych se trápil. Tohle by mi za to nestálo, čekal bych až budu ve větší jistotě, srazy míváme i jinak než přesně po 20, 25 letech. Ti, co sem si s nima nejvíc rozuměl stejně většinou nedorazili.

Asi tak.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

S tím říct rovnou "já nepiju" - to je samozřejmě hezký, ale to si můžu dovolit až dýl, až to bude fakt platit. Tě bych se popravdě bála reakcí typu: no, to známe, to jsme viděli, minule jsi taky nevydržela a tak. Ale těším se, až to bduu moct s klidným srdcem říct
Láďo, chápu Tvoje myšlenkový pochody, já to znám!!! Jen mi to většinou nevyjde, no..
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Santalka: Ja jsem se v urcitych pripadech (hlavne pracovni spolecenske udalosti) proste a jednoduse vymluvil na boreliozu. Bohuzel, nemuzu pit z duvodu nasazenych antibiotik... Bohuzel jsem musel brat dlouho antibiotika a testy stale nejsou OK... no a utekl nejaky cas a uz se vetsinou vymlouvat nemusim, vsichni si tak nejak zvykli ze nepiju . A jak nechlastam a zvykl jsem si prochlastavanej cas resit sportem tak jsem -15kg coz je pri my vysce pomerne neprehlednutelny a nedavno jsem diky tomu objevil dalsi vymluvu - nemuzu pit protoze jedu specialni kondicni program... sice uplna blbost ale prekvapive skvele funguje . Predpokladam ze za dalsiho pul roku budu mit povest abstinenta a bude definitivne pokoj.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek napsal:
Preto je ten 24 hodinový plán jednoduchší.

Rozumim... u me ale prave ten 24hod plan prilis nefungoval. Stejne tak se mi vic osvedcilo nebrat to abstinovani prilis vazne, proste fungovat smiren s tim ze ciste statisticky drive nebo pozdeji recividuju. Dalsi takova psycho-berlicka. Jak sel cas tak se to vyvijelo a hodne toho samo odpadlo jak nosny stupne u rakety . Holt to kazdy ma jinak...
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

To není blbost! To mě taky napadlo, a ještě k tomu je to i pravda: nepít v rámci diety/zdravého životního stylu,sportu. Už jsem to tady psala, že v těcho pořadech je to to první, co lidem "zakážou" - chlast. Už jsem i uvažovala, že to bude ten můj důvod nepití.
Jen je prostě na ty akce ještě brzo, nejde o to, co řeknu, spíš o to, zda to fakt dám, nepít... Dokud si nebudu věřit, kašlu na ně. Už jsem zrušila i příští týden - měli jsme jít na fesťáček, pořádá kamarád, jde o charitu. Ale nejdu. A bude klid. Já bych se akorát celej příští tejden trápila, co bude...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Však ja som aj písal, že tie výhovorky som zo začiatku používal tiež. Ono to prešlo nejako samo na to, že Nepijem.
G. Ja sa netrápim nejakou celoživotnou abstinenciou. Ale ani sa nepripravujem na nejakú recidívu. Čo sa má stať, stane sa. Ale robím všetko preto, aby sa to nestalo. Ja tu abstinenciu tiež nejako neprežívam. Asi je to aj tým, že už som si na ňu zvykol a neriešim to. Proste si žijem. V podstate pre to ani veľa nerobím. Doma suchá domácnosť, občas klub alebo skupinka v nemocnici, aby som nezabudol kto som a trochu si dobiť baterky. A funguje to. No a viem, čo robiť v prípade cravingu. A najlepšie je sa mu vyhnúť. Nedráždiť sa. Hlavne v začiatkoch, kým človek si nie je istejší
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Presne. Vyhybat se. Nedrazdit kobru bosou nohou. Ja to teda uprimne prozivam. Pritom pri tech prvnich dlouhodobejsich pokusech jsem byla v klidu. Asi uz se vic bojim. Ta pokora tam je spojena s bázní.
Jinak uz mi volal kamos z hor prej tam chybom. Uz je piclej a to to sotva zaclo. No....
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Motivace - dr. Nešpor - strizlivy denicek:
Motivace je jako elektřina v akumulátoru, topivo na zimu, jídlo ve spižírně, je jako voda. Motivaci ke střízlivosti je třeba doplňovat a udržovat. Kdo to soustavně dělá, má z větší části vyhráno. ---
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...403404405406407408409...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter