Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce
|
|
Ahoj všichni.
Myslím, že u každýho to bude jinak s těma plánama. Já už taky psál, že jsem si dal jediný plán. Nepít dva měsíce, abych byl čistej a měl tak aspoň šanci na transplataci jater. Takže to nebyl plán, že nebudu pít, ale byla to vlastně touha přežít. Bylo to v době, kdy všechno bylo v hajzlu. Práce, rodina, širší rodinný okruh, společenské postavení, náhled ostatních na mě. Byl jsem odpad, rodiny, společnosti a sám sobě jsem si byl odpadem. Já chtěl přežít abych tu mohl být s naší malou. Myslím, že se ve mě probudila touha jí když ne udělat šťastnou, tak jí alespoň nedělat nešťastnou. Inspirací mi bylo opět to moje léto. Když mi došel chlast, byl jsem zdemolovanej a jediný na co jsme myslel byla žízeň přesunul jsem se k řece a v blízkosti si našel ten svůj skalní převys, kde jsem byl jak zvíře schovanej. Nemohl jsem spát, nemohl jsem soustavně soustředěně dělat vůbec nic. Pamatuju si jak jsem myslel jen na to, jak chci, abych chcípnul. V tý jeskyni jsem byl tak cca padesát metrů od řeky Vltavy. V údolí. Už zdálky jsem slyšel jak se blíží další a další vodáci a byli všichni šťastní, rozverní - radovali se ze života a užívali si tu vodu se vším všudy. Mě najednou přišlo strašně líto, a zároveň mě sralo, proč já nemůžu být jako některý z těch tátů co tam jedou s rodinou a užívají si bezstarostného léta. Proč já rodině nedokážu udělat takový zážitek. Proč je jenom trápím. Nevím vlastně kolik jsem tam byl dní, ale byly to muka. Furt to samý. Přes den veselí vodáci, v noci jsem byl na kopci a čuměl na hvězdy a zas myslel na chcípnutí. Pak přišel ten okamžik, kdy jsem si vzpomněl i na něco jinýho. Uvědomil jsem si, že s chlastem to fakt nejde, takže jedinou další možností bylo zkusit to bez chlastu. Vůbec mě nenapadlo nostalgicky vzpomínat na zážitky s chlastem. Cítil jsem tehdy a cítím to tak dosud, že bych dal cokoli, abych mohl normálně žít. A to, že to bude znamenat žít bez chlastu mě nemrzelo a nemrzí ani malinko.
Každý máme jiné důvody, proč přestat pít. Asi je to fakt těžší pro Vás, kterým to tak nějak ještě jde i s tím chlastem. Pro mě a pro další, kteří přišli na to, že s chalstem to fakt nejde a nabyli jsme o tom bytostného přesvědčení je to pak už pohoda. Láďa psal, že po posledním zážitku už nechce zažívat takové další. Třeba to byl takový okamžik, který bude tu sílu odradit ho na furt, nebo aspoň na co nejdýl. Stejně jako ten můj zážitek pomáhá mě. Zkoukl jsem ukázky Sochařem doporučeného filmu, a tak mě napadá, jestli na těch vánočních večírcích nebude lepší na rovinu říct jak protagonista. Nepiju- jsem alkoholik. Myslím, že to vystraší každýho a každý aspoň drobet soudný člověk dá pokoj. Jakýpak vytáčky a nalhávání. Je mi jasné, že ten okamžik, kterého jsem byl zatím ušetřen se blíží a proto je dobré být připraven. Bál jsem se léta a horka, to jsem přežil bez sebe menší úhony. Mám obavy i teď z těchto akcí. Asi je lepší se bát a přemýšlet o tom, než být suverén a udělat nějakou blbost.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
ahojte, tak ste tu toho popisali
ja som pred hodkou prisla z prace a som uplne vystavena ale stastna.dakujem za dalsi prezity den bez chlastu.Ja na akcie uz nechodim nejak mi to ani nechyba mam ine aktivity, zo zaciatku mi to aj bolo luto,ale casom si clovek nejak na to zvykne a najde si svoje konicky. Pre mna rizikove obdobie je ta jesen vtedy sa to vsetko vzdy rozbehlo po cele tie roky a nie a nie skoncit.Do kariet mi nahravali aj manzelove dlhodobe sluzobky, nebyval doma aj tri styri tyzdne potom tyzden doma a zasa, takze mi bolo hej. tento rok je zasa jesen a zasa je prec,ale teraz som triezva a sem tam si spomeniem na tie dni, ktore vlastne neboli ani dni to bolo prezivanie a jedina vec, mat dostatok zasob. ked si na to spomeniem tak ja som tu svoju hladinku doplnala cely den a noc. co sa tyka abstinencie teda doby tu metu som si nikdy nedavala chcem iba vydrzat co najdlhsie to pojde. taktiez moj manzel nechape ze vlastne nemozem si dat ani za jeden ako mi minule ponukal tito ludia co si to nezaziju co to je tak to nikdy nepochopia ze taka ako ja sinemoze dat ani ten jeden zdravotny. cez vikend sa tiez chystam kuknut ten film a tesim sa na relax s detmi 
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Katarinko  a Vcelari 
Film nemam na cem zhlednout. Tablet ani notas jsem nenasla musim se poptat rodiny. Telefon to neda.
Vcelari, ja nic hroznyho s chlastem uz zazit nechci. Nechci klesat, ani koncit v pangejtu.
Katarinko, to je fakt. Kdo ty sracky okolo nezazil, respektive nema takovy nasledky pak, neporozumi. Ani nemusi, ze. Vsak ja se taky zabavim, musim si zvyknout. Me je vzdycky krasne ten den poté, po akci- na ktery jsem nebyla - je mi fajn, zadna ost,prachy nelitaly atd. Hlava funguje, plány platej. To je fajn, proto se to vyplati  je treba si to sesumirvat v hlave. Do ty doby, nez to pujde samo, jako uz vam 
|
|
|
|
|
|
|
Šantalka mne to tiez b
prislo zatazko predychat piatkovu alebo sobotnajsiu akciu lenze vsetci skoncili v sobotu a ja som potom isla este pekne dlho. Nejak som si vzdy nasla iny program,teraz ma ani na tie ich party nevolaju a nechyba mi to. mam svojich priatelov je ich sice malo ale mam, kolegov v praci ti vobec nepiju a vlastne mam ten zivot tak zorganizovany ze idem podla pravidiel ktore som si sama urcila,ze na alkohol nemyslim, hoci mozog to uz na mna skusal parkrat,ale vzdy sa niecim zamestnam a vela mi pomaha,ze som stale v pohybe a stale nieco riesim. teraz deti spia a ja mam cas pre seba
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Jasne, jde o zvyk  vzdyt je to naopak peknej zivot  Mam knizky, to cviceni me bavi, chci taky udelat neco pro figuru (i celkove vzhled- na tom mi trosku zacina zalezet vic, nez driv - to jsem se vyfikla jen do hospody atd., ted se chci dobre cejtit porad), furt je se na co tesit, v praci me to bavi... na co si stezovat, ze?
|
|
|
|
|
|
|
No, právě, na co si stěžovat. To jsem si říkal celý dnešní odpoledne a večer, pořád se uklidňoval z takový lehký nervozity, která se občas snese-pořád jsem si říkal tohle je fajn, tohle jde, tohle by mohl být daleko horší a pak se mi rozbřesklo, co je to za neklid-No, to jsi přece mizel v hospodě, měl sraz s kámošema nebo tak něco. Ale všechno je lepší než se opít. Pamatuju, že když jsem před lety dal svůj první měsíc abstinence, třeba jsem vyrazil na dlouhou procházku večer a chodil tak cikcak kolem tý hospody, kde seděli známý a dovnitř jsem nevešel. Tisíckrát předtím ovšem jo-cílevědomě jsem se teď těma pochodama unavoval. Podzim je určitě rozhodující, ponurej listopad, pak nájezd těch všemožnejch oslav, co můžou dopadnout obludnýma tahama. To jsem tehdy řešil Antabusem a bylo to dobrý, funguvalo to. Pořád mám v sobě ten dlouhý pobyt v Polsku, to, že většina dělňasů byli prostě ochlastové. A jiní než tady, takový vodkový lidi, kolem 50 na odpis. A spousta z nic měla fuč článek prstu, všelijaký jizvy, zranění, to od těch pil, koukej, jak sem škrtlej-ukazovali ty jizvy. A zajímavý, coby Čech jsem automaticky hrál úlohu spolehlivýho. Něco, jako u nás když se řekne, že je někdo jako Němec. Kapka posměchu, ale určitej respekt. Kdo z chlapů tam na tom zapadlým venkově nepije a je schopnej, tak je automaticky Někdo. Trochu mi to připomíná, když se kdesi v kolonii domorodec naučil číst a psát, tak hned šéfoval. Jednou jsem si říkal, zaplaťpánbů, že mám všechny prsty. A už nebudu trávit život s lidma, co se vožralí pořád dokola amputujou. A už o tom ani nevědí. Přijali to jako styl, jako svůj život.
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Dobré sobotní jitro všem 
Tak já už jsem v práci. Ráno jsem si ale stihla doma zacvičit (rotoped na koleno, cviky na pupek-je fakt nějak větší:-)), připravila brambory na kaši k řízkům,pořešila suchý prádlo a dala se do kupy. Teď snídám (dřív nepřipadalo v úvahu)!!Jsou to sice takový kravinky, ale já se u nioch cítím fajn, jaksi "normálně". (Ten hezký pocit, že to stíhám v pohodě a je mi dobře, neřeším kocába).
Jinak mi ráno volal manžel z hor - nejdřív o půl sedmý (že sedí sám u pípy), v osm už ji dle zvuků měli všichni "pěknou", takže už vidím ten jejich plánovanej vejlet. Ještě, že jsem nejela!
Hezkou sobotu všem. Já se večer chytám mrknout na tu prodlouženou, docela se těším. Co vy???
|
|
|
|
|
|
|
Dobré ráno všem a díky za podporu,začínám další měsíc bez alka,přiznám se,že při těch vypjatých situacích jsem měla trochu chutˇsi dát pivo,no překonala jsem to.Na Ačkách je jeden co to pořád zkouší,abstinuje pak zkusí co to udělá dát si pivo,propadne se do depresí pak znovu abstinuje.Je VŠ,fakt chytrej,dobře vyjadřuje své pocity,ale bohužel asi nepochopil ,že neexistuje kontrolované pití.Prostě nic ani kapka.jinak se to rozjede a jsme tam kde jsme byli.Jedna Ačkařka vykládala příběh paní která skončila v léčebně po 36!letech nepití,stačila sklenka vína a byly z toho 3litry a celou pomlácenou ji našla dcera ve sklepě.Celkem mě polil studený pot.
Jinak se chystám vařit a běžné práce doma.Jsem ráda,že se vám všem daří abstinovat.
|
|
Maris
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
ahoj
Ještě že si na tu chatu nejela asi by to špatně dopadlo.já se chystám taky něco uvařit pak zase prádlo,něco uklidit a taky zkusím ten film.ven se nedá jít je tam strašná zima a to nemám ještě zimní boty.dnes přijede švagrová z porodnice tak budeme obdivovat miminko
|
|
Mirka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj děvčata :-
Mirko,tos napsala hezky: obdivovat miminko  se tady tlemím nahlas  No chata je o chlastání, přesně jak jsme tušila. Těžko bych tam vydržela 2 dny bez kapky, a jak by to dopadlo? Blbě...
Jani i Mirko, moc si vážím toho, že vás (samozřejmě i chlace) tady mám. Já bych to fakt jinak neměla komu říct a to bych se asi zvencla.
¨Ty příběhy z áček jsou asi pro nás dost poučný, klidně je sem jani prosím piš, ať vím i já. U nás je to podobn sezení ve čtvrtek v 17h, to mám bohužel odpolední, než se tam dostanu, je konec. Třeba si časm směny prohodíme, teď to nejde, kolegyně má malé dítě a vážnější důvody k tomu mít ranní (dojíždejí, kroužky atd). uvidíme časem. I když popravdě jsme malé město a asi bych s bála, koho tam uvidíme (a kdo mě, že...), to není moc anonymní.
|
|
|
|
|
|