Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...415416417418419420421...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 6 měsíce  
Zaspal som čo robím?pre abstinenciu... modelujem svoje myslenie.Neboj,viem,čo dokáže alkohol.Každý sme originál- prístup je individuálny...o tom je tolerancia.Október,november...nemám ťahy...len posledné výkriky alkomozgu.Som sa zmieril sám so sebou/ no to si nechám pre psychogičku/... Jediná cesta pre alkoholika je= ABSTINENCIA.Liek tak jednoduchý a zároveň niekedy nedostupný...Držme sa- sme na jednej lodi.Peknú nedeĺu ešte- idem kamoške
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Sochaři, nad čím rozmýšľaš na tom svojom obrázku? Sedíš tam zamyslený, pozeráš do zeme...
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Všechno se to děje v hlavě. Takový symbol asi. Třídenní výlet s rodinou, vlastně nákupní, výletní. Dřív jsem takové věci dost nesnášel, dost mi ta hlava sobecky vyžadovala popíjení, což jsem bral jako hotovou věc, normálka, takovou správnou chlapskou odměnu, ehm, ehm. Co časem nastalo, dnes už vím, že zákonitě - ohromná ztráta energie z toho chlastu. Deprese, černý vidění světa. Za střízliva to jde všechno líp. A to, že prostě a jednoduše nepiju mi dává energii do příštích dnů. Jednou to tu psal už Včelař, mě je fakt v to nepití tak dobře až se sem stydím někdy psát. Jo ale byly to roky padání, vstávání, padání, vstávání.

Včerejší příhoda-před jedním obchoďákem dost vypitý somrák, asi bezdom, ale docela mladý a statný ještě. Pěkný bylo, že na mě rovnou nastoupil ať mu dám na krabičák, že se klepe. Já mám pocit, že prostě poznal, že si nemusí vymejšlet nějaký ty story o ujetým vlaku a tak dál, ale že mu porozumím.
Tak jsem mu nějaký drobný dal a povídám, Hele od 15. února nepiju a je mi líp. Ukázal mi klepající se ruku, třásla se mu teda řádně a ptá se: A tohle si měl taky? Nějak tak, přitakal jsem. Tak jsme si ještě chvíli povídali, jasně, že už koukal aby si nakoupil a někde to do sebe nalil. Misionář ze mě nebude, ale já vím, že se ptal s opravdovským zájmem, že mu bylo blbě a že ho to zaujalo, když jsem mu říkal to prostou větičku: Jde to.
Kdybych kalil tak jako předtím, tak jsem mohl být možná na jeho místě.
A ta jeho poslední věta, než odběhl byla: Dneska si ale ještě dám.
Já jsem se rozesmál, on taky a šílenou rychlostí zaplul pro dávku do toho supermarketu.
Vážně ze mě tím, že jsem přestal chlastat spadl obrovskej balvan. Myslím na to každý den, dost možná, že každou hodinu každýho dne alespoň zákmitem myšlenky.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Vidíš Zdeno. V tom je Tvoj problém. Serie Ťa tá závislosť. Tak rád by si pil, ale nemôžeš, pretože si závislý. Jednoducho nie si so svojou závislosťou zmierený. Ľutuješ sa, bojuješ s tým. Takýmto myslením sa len utrápiš. Jedna vec je priznať si, že si alkoholik.(To priznávaš) Ale niečo iné je prijať to, s pokorou, zmieriť sa s tým, nebojovať. Nemuč sa otázkami "Prečo práve ja". To je cesta do pekla.
Nepopieram, že aj ja keby som nebol alkoholik, tak popíjam stále. Prečo by som prestával, keď by na to nebol dôvod. Mne bolo s alkoholom aj dobre. Ale tak je to s každou chorobou. Každá choroba nás prinúti prijať určité obmedzenia vo svojom živote. A pre mňa to znamená vylúčiť zo svojho života alkohol.
A ako si prišiel na to, že mi stále riešíme len alkohol? Máme také isté problémy ako každý iný. Ja alkohol riešim raz za čas, keď mám craving. A to býva pri nejakom probléme, ktorý som zvykol riešiť chlastom. Zvykám si to riešiť bez alkoholu.
P.S. Ručím Ti za to, že som OK a je mi fajn.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Sochař napsal:
Všechno se to děje v hlavě... Za střízliva to jde všechno líp. A to, že prostě a jednoduše nepiju mi dává energii do příštích dnů. Jednou to tu psal už Včelař, mě je fakt v to nepití tak dobře až se sem stydím někdy psát. Jo ale byly to roky padání, vstávání, padání, vstávání.

A práve to Zdeno nedokáže pochopiť. Nám je skutočne dobre tak ako je to teraz. S triezvou hlavou. Ale tiež nám trvalo k tomu sa dopracovať.

A pre Zdena:
Táto veta Sochaře "Myslím na to každý den, dost možná, že každou hodinu každýho dne alespoň zákmitem myšlenky." neznamená, že sa niekto stále trápi myšlienkami na alkohol, ale je vďačný za každú chvíľku bez alkoholu.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Včelar, ja sa pochválim aj odmením sám. Zaslúžim si to. Kto vie, čo je závislosť tak vie, že to nie je také jednoduché ako sa to píše. Ale ja ani neočakávam, ani nepotrebujem od nikoho chválospevy len preto, že zrazu nepijem. Viem ako som dokázal ubližovať opitý a koľko si so mnou vytrpeli.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek...vieš čo ma vytáča?Ten tvoj profesorský prístup.Komanduješ...a meleš stále svoje.Som alkoholik,viem to.Bojujem s tou hydrou...závislosťou...kurňa...je to sila.No nemám na výber.nemám.MÔJ výraz -fetiš si nepochopil doteraz.Musíme poraziť drogu ...absolútne IGNOROVAŤ...chuť na chlast a teóriu viem.ináč budem na padrť....Jarka ma nebude chcieť...budem len ja a fľaška .a bodka aneb tečka.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno, píšeš:
..."budem len ja a fľaška a bodka"...

..."veď to si aj teraz. A sľuby ako bonus."
("Snahu vymeň za akciu!")
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ber co se tady píše s nadhledem, nenech se vytáčet, je to zbytečné a k ničemu...
Bylo všecko v pohodě?
Jarka by s tebou, kdybys vydržel nepít, chtěla být?
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Pert...nechcela.Chlast s tým nesúvisí.Nefungovalo to aj bez alkoholu...Sme spolu ...no ináč.Ach jo.Mám termín u psychiatričky..to je kočka... preto tam chodím,no je vydatá
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...415416417418419420421...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter