Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...521522523524525526527...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 1 měsíc  
Gennosuke,

Zdravím kamaráde a přeji k úspěšným 365 dnům mnoho dnů dalších ve stavu bdělosti a střízlivosti. Není nad to se ráno vzbudit s čistou hlavou a nemuset myslet na to jak co nejrychleji doplnit hladinu C2H5OH )))
Blahopřeji ze srdíčka

Zdeno ( SK ),

Jsi dost dobrý kámo, že jsi překonal konečně obavy a úspěšně absolvoval ne zrovna příjemný pobyt v blázinci v režimu.
Blahopřeji i tobě

Ladis, čisty a spokojený ))
ladis
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pánové, jste skvělí a díky za vaše příspěvky…takže jde to (?) Jsem malou chvíli (proti vám) bez chlastu a je mi hrozně. Totiž – asi jsem depresivní bez ohledu na pití a nepití. ZDEŇKU – napiš už, prosím, jak to tam šlo (nejsem si jista, zda bych se neměla nechat zařadit na trochu jiné oddělení…)
Kleris
Expert Boarder
graphgraph

Kleris, jasne ze to jde. Je xy lidi, kterym jde nepit. Ja nepiji od zari 2016 a po tech x meisicich mi to konecne prijde normalni - nepit. Jasne myslenky na pivo obcas prijdou a zase odejdou. Se porad s doktorkou o medikaci, zda je na ni vhodny cas ci nikoli. Michal
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno, tak ako je na slobode? Buď hlavne pripravený na to, že tá počiatočná eufória z niečoho nového, časom vyprchá. A že nie všetko pôjde tak, ako si si plánoval počas tých 3 mesiacov. Vlastne málo čo. Človek tam má kopec času. Začne snívať, idealizovať si svoj budúci život. Skutočný život však prináša často veci, na ktoré ťa žiadna liečebňa nepripraví. Aj preto je toľko zlyhaní po liečeniach. Preto je dobre najmä v začiatkoch chodiť na nejaké skupiny. Zostať v kontakte s podobne "postihnutými" .
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Zdeno. Neviem ako tam u vás, ale nás na liečení učili, že najdôležitejšie je po liečení doliečovanie. Chodiť na kluby atd. Pravidelne. Ak nezačneš na začiatku, potom sa už na to vykašleš. Tak to väčšinou je. Je dobré hneď teraz nadviazať na to liečenie. Toto fórum je výborná vec, ale priamy kontakt s abstinentmi nenahradí. A je to zároveň aj dobrý spôsob ako raz za čas vypadnúť z domu ak si sám. Spojíš príjemné s užitočným.
P.S. Radšej píšem sem, ako do chatu. Tam to časom zmizne a neskôr už nepamätám,čo som napísal.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 27/04/2017 18:16 Provedl: Maťo.

Krtko...áno doliečovanie je alfa omega,to nás učili a súhlasím s nimi.Lebo časom človek zabudne na zlé a môže zrecidivovať ani nevie ako.Treba si na AA kluboch napr.pripomínať stále svoju chorobu....je už navždy ten vírus v nás.No závislosť.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Pre mňa už sú skupina a toto fórum jediné miesta, kde si spomeniem na to, čo som. Ja už to ani nevnímam, že nepijem. Nejako to pre mňa začína byť prirodzené. Asi ako dýchanie. Len si to na tých skupinkách pripomeniem, aby som sa potom nezadusil.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Príliš dobré aby sa to stratilo v chate:

Sranda ako sa niekedy porovnávame s predstavou typického alkoholika, a ak nemáme jednu, aspoň JEDNU z jeho závisláckych vlastností, tak uff, nie je to také zlé. "Preboha ja nemôžem byť alkoholik, musím nájsť nejaký rozdiel kua..."
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Gennonsuke - gratuluji.

udělali jsme velký krok ve zlepšení kvality našeho života co?

Já si myslím, že důležité je jen pár věcí, když se chce přestat pít.

Alkoholik se musí:

Přiznat sám sobě, že je alkoholik.

Opravdu chtít, ale opravdu chtít nepít.

Štěstí

Možná i to padnutí na pomyslné dno...

Za týden to bude rok a čtyři měsíce. Též jsem furt tak nějak vyjukaný z toho jakej je život fajn, co všechno najednou umím. (Vzpomínám si jak jsem jednou takhle vožralej koukal na něco co jsem dříve na baráku sám a střízlivej udělal a sám jsem nevěřil, že jsem byl kdy něčeho takovýho schopnej). Teď dokážu snad ještě víc. (Věřím, že když člověk upřímě chce, tak dokáže všechno).
Jen se mi zdá, že ten čas strašně rychle běží. Mám furt strašně málo času. Např. dneska jsem už v 6 ráno natíral úly, pak jsem dodělával na jedné straně baráku fasádu, a končil jsem v devět večer při lampě jsem podruhé natíral úly...
Furt se ten život nějak rozjasňuje.

Že jsem díky chlastu natropil problémy jak sobě, tak ostatním mě mrzí, ale co mě zpětně vyloženě sere, že jsem chlastem ztratil strašně moc času... Času já si dneska cením ze všeho úplně nejvíc. Možná podotknout, že střízlivý čas je mi ta cenným.
Všechno ostatní jde koupit. Čas ne.

Zdeno SK, Tobě též gratuluji. Snad se Ti bude dařit.

Všem ostatním přeji co nejkrásnější nejen Máj.

Včelař
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Tak jsem do toho vlít, jak se říká ani nevím jak. Týden jsem pil, nejdřív po večerech, chlastal, je mi zle. Kocovina, jak vyšitá, drápu se z toho. Ale přece jsem se ze ten rok a pár měsíců něco naučil o sobě, byl v tom nepití tolik šťastnej a výkonnej. Tak dobře, dal jsem si za vyučenou, přes hubu, zas doteky toho svinstva, skoro šílenství. Vím, že se k tomu schylovalo. Tohle překonám, každou hodinu bude už jen líp, beru to jako asi nutnej šrám na duši a protože pít nechci a nebudu, zkousnu to, vydržím. Jsem rád, že tu všichni jste, to moc pomáhá. Teď jsem zkroušenej a kajícnej, ale vím, jak na to. Bez pití zas přijde radost, síla.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...521522523524525526527...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter