Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...56575859606162...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 9 rok  
Tak mu ukaž tohle forum. Nebo mu přečti to co tu psal dneska Láďa Šantalce. Minimálně pár měsíců bych se veškerým akcím s chlastem vyhýbal. Po nějakým čase to bude už snažší. On funguje i ten účinek, že když budeš čistá třeba tři měsíce, nebudeš chtít začínat znova od nuly. Za tři měsíce už budeš nad věcí. Ale chce to vydržet. Katko víš co je pro mě po čtyřech měsících jedno z největších pozitiv? Nemusím lhát - nemám k tomu důvody. Lhaní - normálnímu člověku věčné lhaní též na psychice nepřidá. V duchu cítíš, že Tě to štve furt někoho fabulovat. A že my norci jsme na to experti... Ale s tím, že na tom začneš pracovat, tak se to mění. Viz. Formánek: Součástí léčby alkoholika je, že se má naučit říkat pravdu o tom, co prožil, kdo je. Bez toho se není schopen uzdravit a přijmout realitu. Ta realita je, že jsem bývalý alkoholik a už nikdy v životě se nesmím napít. Když absolvujete tolik sezení, kde nasloucháte příběhům ostatních, a máte jim dávat zpětnou vazbu, naučíte se říkat pravdu. Je to osvobozující. Abstinující alkoholici jsou pro mě opravdu jedni z nejupřímnějších lidí na světě.
Zdroj: www.lidovky.cz/jsem-abstinujici-alkoholik-musim-mluvit-pravdu-rika-spisovatel-formanek-1l6-/kultura.aspx?c=A141017_173413_ln_kultura_hm
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ladis,
na AA jsem byla jen pul hodky. Zacala jsem brecet pri povidani o me a utekla jsem. Pak mi volal co ma nastarosti AA at prijdu a posloucham ostatni a ze nemusim zatim mluvit. Na psychouse kaslu podle me mi nepomuze. Chce to lidi co vědí čím přicházíš a to je AA. Snad to priste dam. Prasky na uzkost mam a to mi staci nic vic zatim nepotrebuji. Co Ty jak je?
Katka
Gold Boarder
graphgraph

Kačko,

zatím nic moc, deprese ze selhání. Zítra mě čekají perličky, parafin a masáž, tak snad se mi trochu zlepší nálada. Jo a musím dokoupit smetanu .

PS: Začínám mít opět radost z každého dne. Překonávám sám sebe

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 9 rok  
Včelař,

pěkné mušky, nechtěl bych se jim dostat do cesty
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Láďo důležitý je, žes to utnul. To je důležitý. Mě třeba vyloženě sere Zdeněk. Ale až, když jsem se nad tím pořádně zamyslel, uvědomil jsem si, že jsem byl úplně to samý. Připadalo mi to tenkrát vždycky až komický. Předstvoval jsem si, že kdybych byl loveckým psem a měl takovej čuch na kořist jako jsem měl coby alkoholik čuch a tah na alkoholovou bránu, byl bych nepřekonatelnej. Kost bych cejtil deset metrů pod zemí a aportoval bych i Sputnik. Neexistovaly bariéry.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Ladi,
na selhani se už vykasli taky tím prochazím. Zitrek si uzij hned bych se k Tobě na relax pridala. At nám to jde dál tak dobře jako do teď. Demone pryč od nás a my si začínáme uzivat bez Tebe
Katka
Gold Boarder
graphgraph

Ladi,
uzivej si kazdy strizlivy den.HLAVNE AT JE TO UZ NA PORAD, ZASLOUZIS SI TO!!!!. Ja se taky budu snazit, tak nam Všem držím palce at to vyjde
Katka
Gold Boarder
graphgraph

Včelař,

to co píšeš Katce je naprostá pravda. I já bych si přál, aby už Katka začala pořádně makat. Ten odkaz na Pepu, myslel jsi to moc dobře, ale myslím, nevím jistě, že je to už jinak. Ten článek je ze dne 22. října 2014 6:00, kdy jsme spolu byli na jednom nejmenovaném oddělení (on byl na opakovačce)
tenkrát jsem si od něho pořídil i tu jeho knihu co jsi četl, dokonce i s věnováním.

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Zdravim vsechny pri slunecnem uterku. Snazila jsem se procist poradne vsechna vlakna, vade pribehy, rady a postrehy. Vzala jsem si z toho: ze se budu vyhybaz alko-akcim, hospodam a kalicim kamaradum. Pak je treba si uvedomit to nepiti "navzdy" a nebrat to jako krivdu a litovat, ale naopak se z toho radovat, uzivat si radosti a pohodu z nepiti a v te hlave to tak rovnou nastavit. Nema asi smysl cekat, neni na co. Dnes se mi to asi uz trosku povedlo. Ne ze bych si od rana piskala, ale doma i v praci je mi fajn, i s koleg.si rozumim a - svete div se - rano si ke me prisly povidat, coz vetsinou nedelaji, ja jsem o to nestala.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Ahoj Šantalko a všichni,

moc Ti, Vám, nám všem, držím všechny palečky, ať to zvladneme. Také jsem pročítala vše od neděle. Děkuji za podporu, kterou k sobě navzájem vysíláme. Jsem vděčná, že jsem našla odvahu si přiznat, jak na tom jsem. To vnímám pro tuto chvíli, jako obrovský bod zlomu v životě. Žít ve lži bylo vyčerpávající. Nyní začínám cítit jakousi svobodu v tom smyslu, že nepopírám sama před sebou, že jsem alkoholik a podle toho se také musím chovat a přijmout odpovědnost. Lhala jsem sobě a všem nejbližším nejen tím, že jsem popírala. že mám alkohol pod kontrolou ale i svým chováním, skrýváním, mlžením a vymýšlením nejrůznějších konstrukcí.
Sobotu jsem nazvala nultým dnem a podařilo se mi se nenapít. Takže sobota, neděle, pondělí a máme úterý.
Jen tak dál, ale mám propady, neskutečné úzkosti až panické strachy a deprese nejen, že to nedám, ale i z naprosto banálních věcí. Dnes mi přišel objednaný alcostopex, těšila jsem se a měla jsem ho za jakousi berličku. Dnes cítím, že mi nepomůže, vše je v hlavě... a u mne i v srdci .

Nádherný den všem
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...56575859606162...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter