Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
Šantalko, pokud můžu poradit, zajdi do jakýhokoli zahradnictví a kup si tam jakej-koli stromek. Všude jich maj hafo. Jen je ho třeba při sázení potřeba prolejt. Budeš mít okamžitě živoucí pomník svého měsíce. Nechci nic přivolávat, ale víš jak na tom jsme. Zítra se můžeme zpráskat pod obraz boží a na podzim si na nějakej strom ani nevzpomeneš. Ale, třeba se zadaří a budeš jich říjnu sázet šest :o))
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Mám vyloženě technický dotaz. Ohledně toho maníka co vytlačil autem dodávku do svodidel, byl odsouzený... Upil se. Jak dlouho může trvat takový proces? Z vlastní zkušenosti vím, že 50 flašek za měsíc je málo... Ne, že bych hledal návod, ale prostě mě to zajímá. Je mi jasné, že u každého to bude jiné, ale tak nějakej průměr? Ví někdo?
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
To asi nejde takhle říct kolik.Myslím si,že každej je na tom jinak,snese různě...
Ten maník,o kterém píšeš,ten to měl rozjetý zřejmě dlouhodobě.Není to tak,že teď jste mě odsoudili,tak se upiju.Samozřejmě,že do toho šel brutálně,ale podle mě mu selhaly orgány,které měl značně nabořený dlouhodobější pijatykou.Jeho matka to svádí na soud,ale myslím,že to bylo jinak.Byl mladej,je to škoda,všechno se dá řešit.
Sázejme radši ty stromy 
|
|
Nesa
Junior Boarder
|
|
|
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
Šantalko, to mám radost, zní to bezvadně!
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dobrý den, ahoj,
jsem tu úplně nový, tak mi možná chvíli potrvá, než pochopím systém vláken atd.
Nicméně,ve zkratce - je mi 38 let, můj otec se upil ve svých 44 letech a já se pravidelně opíjím cca od 19-ti let.
Třikrát jsem kvůli alkoholu přišel o ŘP a způsobil dvě dopravní nehody, naštěstí bez zranění! Několikrát jsem se léčil, kdy jsem potom vždy chvíli abstinoval ( max. 3 měsíce ), mám možnost docházet na terapeutické posezení, což občas činím, ale tato slušná období, vždy vystřídá období alkoholické.
Probíhá to tak, že hodně intenzivně popíjím sám doma pivo za pivem a žiju v tom opojení vlastně takový druhý život, toto se táhne vždy tak přibližně 5 dní v kuse.
Naštěstí zatím vlastním firmu, která je postavena tak, že několik dní setrvačností funguje i beze mne a doposud se díky bohu nic zlého a likvidačního neudálo. Z mých kolegů, ani klientů nikdo netuší, co se se mnou v mé nepřítomnosti děje a myslí si, že zrovna řeším něco někde jinde.
Ale říkám si - jak dlouho to ještě takhle bude se štěstím fugovat?
Kdy se to podělá, praskne na mne, co jsem v těch dnech za trosku a já ztratím vybudovaný kredit?
Kdybyste pak viděli ten byt...polité a rozbité věci, špína, smrad a několikrát jsem se i pomočil, takže opravdu děs běs.
Vždycky, když vystřízlivím, tak si říkám, co jsem to za vola, že o firmu takhle za chvíli přijdu a začnu, zatím úspěšně, hasit za ty dny vzniklé problémy.
-Pardon,trochu jsem se rozepsal.
Poslední pivo jsem dopil včera, 18.5.ve 02:00 hod, takže cca před 23 hodinami, kdy jsem za 12 hodin do sebe doma nalil 15! 12'piv, což je dost.
V 8 ráno jsem se probudil, začal shánět na netu nějakou alkokalkulačku, abych věděl, kdy vystřízlivím a díky tomu jsem přišel na tento web a diskuzi.
Několik hodin v kuse jsem pak, zatím bez registrace, nadšeně pročítal příspěvěk za příspěvek a utvářel si obraz o jiných a přesto tak stejných alkoholických osudech.
Všem Vám moc děkuji, strašně mne to "nakoplo", vím, že takhle žít nechci a mám v sobě ohromné odhodlání konečně to zlomit.
Jenomže, také vím, že je to velmi zákeřný démon, takže teď budu pár dní v pohodě, budu si užívat tu proměnu z trosky zase na úspěšného člověka a libovat si, jak je to uzdravení potěšující.
Ale za pár dní, cca tak za 14 až 20 se začnu jakoby vnitřně nudit, ošívat se a začnou naskakovat ty vtíravé myšlenky zase zmizet do toho temného světa doma u piva a trochu si tím "povyrazit". Takže, až pak se teprve začne lámat chleba a uvidím, jak to s mým odhodláním opravdu je.
Nemám skoro žádné přátele, takže ani moc nemám kam jít mezi lidi a dělat do kolečka jenom byznys a spát prostě nejde, takže domácí pivní úniky mi vlastně čistily hlavu. Ale musím to změnit, je spousta jiných alternativ, jak vypnout,tak snad se už KONEČNĚ začne dařit nepít.
Asi před hodinou jsem si šel do auta pro Antabus, vypil jsem ho a teď u čaje z ostropestřce píši svůj příběh.
Závěrem Vám všem držím palce, ať se Vám daří, ať toho hajzla porazíte na kolena a žijete šťastný život podle svých představ a
snů.
|
|
Eduard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím Tě Eduarde a vítám Tě mezi svýma.
Podle toho co píšeš to vypadá, že přicházíš z velmi slušného oddílu. Přeji Ti aby jsme Ti tu byli oporou a Tys poznal, že to co jsi dělal nebylo dobré...
Tak vzhůru do toho. Pokud se zabejčíš stejným způsobem jako jsi se zabejčil, že se zničíš - nic není ztraceno.
Včelař
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Jsem alkoholik a nevím co dál
Vložil: Eduard
Ahoj Edo, je velmi dobře, že se ti podařilo objevit tento web i fórum, ale asi víš moc dobře co ti na to napíšu. Několikrát jsi se léčil a docházel terapeutické skupiny a určitě máš i svého Psychiatra. Dvě dopravní nehody, třikrát řidičák v čistírně. No kluku …. Napíšu ti to asi takto, hlavně to neber zle, či že ti to píše nějaký odborník. Jsem stejně jako ty Alkoholik po léčbě. Podařilo se mi téměř dva roky abstinovat, ale je to tři neděle co u mě nastala recidiva, naštěstí jsem díky těmto lidem zde na fóru včas zabrzdil a pokračuji v abstinenci. Ale stále ještě nejsem úplně fit po těch prochlastaných 14 dnech v tahu recidivy. A to už 14 dní jsem opět čistý.
Takže ti doporučuji: prozatím nepoužívat vozidlo, máš neustále v krvi zbytkáč a je ti snad jasné, že už by to asi mohla být i basa. Nedej bože, někoho zranit …
Pokusit se spojit s Psychiatrem a objednat se a samozřejmě co píšeš tady anonymně mu říci. Víš přeci, že lží stejně nic nevyřešíš. Dále spojit se d primariátem léčebny, kde jsi byl naposledy a obědvat se na Detox a pak následně k léčbě.
Poslední pivo jsem dopil včera, 18.5.ve 02:00 hod, takže cca před 23 hodinami, kdy jsem za 12 hodin do sebe doma nalil 15 12° piv, což je dost. Takže pokud sis sám aplikoval antabus, připrav se na to, že můžeš dostat zástavu srdce, v dobrém případě ti bude minimálně hrozně zle, vysoký tlak, tep, budeš rudý ….. atd. takže, tady doporučuji při jakýchkoli příznacích okamžitě volat záchranku a s pravdou ven, včetně toho, že jsi alkoholik s antabusem v těle.
Pokus se, když už jsi začal nás zde informovat.
Myslím, že budeš muset do léčebny ( bezpečné prostředí ) srovnat si myšlenky.
Prozatím s pozdravem alkoholik ladis toho času čistý
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Včelaři - Eduard a velmi slušný oddíl  Ty jsi číslo, rozesmál jsi mě.
Jinak já jsem pochopila (možná špatně), že Eda na ústavním léčení zatím nebyl. Pokud ano, snad bude přístupný tu léčbu opakovat (je to opravdu akutní), pokud ne, bude se vymlouvat na práci a firmu a (vymlouvat nepíšu v negativním smyslu, tak prostě alko-mozek funguje) a léčbu oddalovat, což je teda špatně.
Myslím Edo, že u tebe je hlavní problém, že máš v práci velkou zodpovědnost a jsi neustále ve stresu a pak to řešíš tím vylitím hlavy, aby sis odpočinul, odfrknul, hodil starosti za hlavu.... Tohle bude asi zásadní, co budeš muset vyřešit. Víš, já byla stejná, taky "nepostradatelná", workholička, perfekcionistka - no a pak to šlo tak z kopce dolů, že jsem málem umřela a až holý strach o život mě donutil zvolnit, mám primitivní práci a čistou hlavu, asi i díky tomu jsem tři roky čistá. Pokud bys měl zájem, znám léčebnu, kde můžeš mít mobil i notebook, potkala jsem tam jednoho podnikatele, který ji zvolil právě proto - léčebna sice není úplně nejkvalitnější, tím myslím není tam tvrdý řád ani moc výrazná psychoterapie, ale mohl bys to v té práci nějak uhrát, jako že jsi třeba na dovolené, v lázních nebo tak a přitom bys tu firmu mohl řídit odtamtud. Pokud to styl tvé práce umožňuje, samozřejmě. Tohle ale beru jako krajní řešení, ty by sis měl hlavně uvědomit - máš přece proboha před očima příklad svého táty !!! - že ti jde o život a že pokud to tu nechceš za pár let zabalit jako alkoholická troska, měl bys udělat cokoli, a tím myslím opravdu cokoli, abys tomu zabránil. Tj. léčebnu beru jako samozřejmost. Antabus dobré, ale to je spíš forma doléčování, taky bys měl zkusit AA (a nenechat se hned napoprvé odradit), psycholog taky dobré, chodit na tenhle veb je výborné, tady jsme fakt dobrá parta a věřím, že hodně lidem to pomáhá.... Prostě NĚCO dělej. A nemysli si, že už to v práci netuší. Taky jsem žila dva roky v takovém bludu a když to pak prasklo, šéfka mi řekla, že to věděla už dávno. Člověk je oteklý v obličeji, roztěkaný, někdy se mu chvějou ruce... no vždyť to znáš.
|
|
|
|
|
|
|
Reminiscence ahojky
on psal, že ano, proto asi si myslím, že byl. Ale je možné, že se léčil jen ambulantně. Fakt nevím
Jinak, jsem moc rád, že už píšeš i ty
Vložil: Eduard
"Několikrát jsem se léčil, kdy jsem potom vždy chvíli abstinoval ( max. 3 měsíce ), mám možnost docházet na terapeutické posezení, což občas činím, ale tato slušná období, vždy vystřídá období alkoholické"
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Stopka ma pravdu, alkac se pozna na sto honu, jen pn sam si mysli, ze je nenapadnej. Vim to z vlastni zkusenosti. To jsou jen ti kplem schovivavi a decentni, ale urcite vedi 
|
|
|
|
|
|