Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
To jsou teda osudy, a konce  Tak je dobre, ze jste/jsme ti snad vcas stopli a nase deti takhle o nas nebudou muset mluvit. Budou treba rikat: tata/mama prestal, nedelalo mu to dobre. Zije bez chlastu, je to lepsi 
|
|
|
|
|
|
|
Nejhorší na tom je, že každej člověk vidí příklady destrukčního účinku chlastu na člověka. Ale vždycky se najdou pokrokáři, kteří si usmyslí, že Ty alkoholické trosky to prostě jen neuměly a že na to půjde od lesa... No a nakonec zjistí, že je taky troska, někdo to nezjistí... Tak kde je ten zakopanej pes? Geny? Jsme blbci? Nebo ten alkohol prostě není nic jiného než droga. Psala tu Angie, že si najednou všimla, že chlast je všudem kolem... Též jsem si toho všiml až, když jsem přestal chlastat. Všude se nám ukazuje jak je in popíjet. Já tvrdím, že to je všechno účel a že to určitým lidem vyhovuje. Mít pod sebou stádo pososávajících zavisláků, kteří radši drží hubu a krok, protože na sebe nechtějí zbytečně poukazovat, aby si vklidu odbouchali svoje a večer se zase přicucli ke svý lahvince...
Teď, když nějakou dobu neleju, dávám si to dohromady. Přijde mi takové kamarádství lidí, kteří byli kolem mě divné. Proč nikdo nikdy za mnou nepřišel a v klidu mi neřekl. Tyvole, podívej se jak vypadáš. Ty si myslíš, že nikdo neví co provádíš. Ale hochu, my to všichni víme. Chováš se jak blázen. . .
Možná by to hodně lidem pomohlo otevřít oči. Jenže to se chodí kolem norka víceméně kolem jako, že nic, nechává se žít v domělé představě o pohodovém pití a čeká se až padne, když pak padne na hubu tak se jde kolem a do prašiváka alkáče se ještě kopne. To je pak teprve prča.
Otázka ale je, má cenu alkáčovi něco říkat? Alkáč má přece svojí hlavu a všechno ví nejlíp...
To jen, abych nastínil o čem třeba teď taky dumám.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj vsem!
No nepisu,ono neni moc co-nastesti! Nepiju a najela jsem na takový ten normální život. Stale vas vsechny čtu a beru vas za své-vzdy k vam budu patřit. Jinak uz jsem tyden po operaci,za tri tydny bych uz zas mohla pomalu sportovat tak se tesim. Takze zatim zas pa a jsem tu. Zdravim Santalku a jeji ruzove kiss!
|
|
Novi
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Novi 
Jak rada Te ctu, je moc fajn, ze jsi ok. Nevim, co jsi mela za zdravotni trable, ale preju, at jsi brzy zase fit. Casto na Tebe myslim. Drž se a zase se ozvi.
|
|
|
|
|
|
|
Alkohol je všude...taky jsem si toho všimla, až jsem utla pití, ale předtím jsem měla opačný pocit, nebo žádný. Prostě pořád hledala, kde si můžu dát a táhla to fakt jak tu kouly u nohy a to navíc dobrovolně připlou. Ty klíčky od té koule jsem měla POMYSLNĚ u sebe v kapse.
Ráno jsem byla ve městě , ve fitku. Cestou jsem viděla postávat osazenstvo u obchůdku, pivo,placatky. Povídám si je ráno, tak jsem to popíjela já ráno to víno, nebo pivo rychle na spravení sice doma ale vyjde to na stejno.
Sklonila jsem hlavu a zamýšlela se nad sebou, styděla se jak jsem žila . Chtěla jsem si spravit náladu, tak jsem zahla do kávarný na dobrou italskou kávu. Sedím , pořád ráno a naproti sedí u stolu muž, dobře oháklý, asi podnikatel a čte busines noviny a jak ty noviny odložil...tak po ránu pivo před sebou a velkou whiskey, pak se podíval směrem ke mně, oči měl nateklé, ruce rozklepané.Je to jedno, jestli pije podnikatel ráno u čtení novin v italycafé, nebo u novinovýho stánku na stojáka člověk,nebo já pila doma , ta závislot jsi bere pak od nás všech daně stejnou mírou.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 20/05/2016 10:48 Provedl: Stopka.
|
|
|
|
Jo,ten štramák v kavárně může za pár měsíců dojít k tomu stánku.
Připomněla jsi mi Stopko moji příhodu,asi tři týdny starou.Šla jsem si pro obídek a na protější straně chodníku vidím ženskou,co se mnou dělala asi před xx lety.Chodívala do práce už pěkně načatá,trochu mi jí bylo líto a chtěla jsem jí zachránit,proto jsem jí jednou poslala domů.No,nepomohlo to,chodila opilá dál,ale já pak nevím,jak dopadla,protože jsem odešla pracovat na svý.
Zapadla do stejnýho bufíku,kam jsem směřovala pro ten svůj oběd a než na mě přišla řada,tak se svým přítelem stačila naklopit do sebe u pultu dva rumy.V tom mě zahlídla a dělala,že mě nezná.Nevím,možná byla už tak vygumovaná,že mě opravdu nepoznala.Nebo jí to nejspíš bylo fuk.Její opuchlý obličej a oblečení napovídalo jak živoří.Divím se,že to vůbec vydržela.Byl to smutný pohled.
Já si jen pomyslela,já to nechci.Tohle ne.
|
|
Nesa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Stopko, ale nejhorší je, že člověk do toho stáhne i ty lidi kolem sebe. Člověk nezhuntuje jen sebe, nato víceméně ještě sere pes, ale zhuntuje i ty, kteří kolem něj jsou a nevím, jestli z lásky, ze soucitu, nebo z hlouposti u něj zůstávají. Spoluzávislost se tomu prý říká... Já to viděl u sebe a doma. To mě nakonec i dotáhlo k těm depkám. Bylo mi tý mojí holky tak líto, že jí takhle kurvím život. Nenáviděl jsem chlast, nenáviděl jsem sebe... No a nakonec jsem stejně šel a zmoštoval se jak zákonkáže, protože to jsem pak na to zas zapomněl. Zapomněl do dalšího vystřízlivění...
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Tohle vsechno je dobry si uvedomit hned jak.nas napadnou nyslenkove alko-zmetky. Mame pred sebou spoustu odrazujicich pripadi plus v pameti sve excesy. Kez by naskocily hned, jak pomyslime na ten blbej chlast, co? Treba to jde natrenovat 
|
|
|
|
|
|
|
Dobrý den, ahoj,
ve středu v noci jsem sem poprvé zrekapituloval průběh svého dosavadního alko života.
Chci Vám všem opravdu z celého srdce poděkovat za Vaše upřímné a racionálně postavené reakce, které mne velmi silně oslovily. Musím říct, že v každém Vašem příběhu v reakci na můj, jsem našel přesně kus svého uvažování. To nejskrytější, za co jsem se vždy styděl, tajil a říkal si, že tohle se nesmí nikdy nikdo dozvědět, jste Vy prožívali do punťíku úplně stejně. Ale doslova úplně stejně. Je to vážně démon.
Daří se mi překvapivě velice dobře. Myslí mi to, včera na AJ jsem úplně exceloval, deprese, ani výčitky žádné - všechno super!
Ale já si říkám, tak pozor - brzdi, brzdi, brzdi - mám před "ním" respekt a bojím se "ho" /pojmenoval jsem toho démona"on"/.
Je zajímavé, že mám skoro až pocit, že jsem to ani vlastně nebyl, kdo ten problém má, ale ten druhej, ta opilá troska z mého bytu. Něco, jako Dr.Jekyl a mr. Hyde, nebo Nescafe 2v1. Zní to trochu schizofrenně, jemně jsem to nadlehčil, ale podstatu to vystihuje.
Primář Nešpor neustále dokola připomíná doléčování, doléčování, doléčování. Ano doléčování, je vlastně připomínání si, že člověk má problém, který neskončil odchodem z léčebny a musí si ho vlastně stále v hlavě aktualizovat, aby nepolevil na ostražitosti, na to "on" přesně čeká.
Pro mne dnes doléčování, byl tento web. Výhodou je, možnost, kdykoliv ho otevřít, vstřebávat, jak dlouho chci Vaše příběhy a uvědomit si, že "on" pořád čeká.
Dnes další Antabus, najel jsem na režim pátek-úterý.
Přeji všem příjemný večer, hezký víkend ať se nám daří.
|
|
Eduard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Zdravim všetkych. Konečne som sa naštartoval smerom k abstinencii.Nepijem,chodim do prace a regenerujem sa.Psychicky aj fyzicky.Nemam čas! na nič a to je dobre.Alko myšlienky utočia,ten mozog je fakt zamoreny.No som rozhodnuty definitivne abstinovat...ak zlyham,neviem či budem mat silu začinat odznovu.Je mi jasne,že nikdy nemôžem ani kvapku alkoholu,inač relaps a odznovu.To nechcem.Doteraz som riešil krizove situacie chlastom.Je to taka mašineria mozgu....je problem...chlast to neguje.Na chvilu zabudnut,no je to omyl.Ak mi niekto pred 20 rokmi povie,že budem zavisly na chlaste: NEVERIM mu.A je to realita.Určite genetika ma vplyv na zavislost,no je toho viac...Takže nepijem a je mi dobre.No je to len začiatok...Opilstvo je ako schizofrenia.Ja triezvy a ja opity.2 osobnosti v jednej  Mne vlani uschla marhula na zahrade,asi varovanie pre mňa...A taky krasny ovocny strom to bol.Uroda bola fajn,no vyschol.Nechapem.Môže strom dostat poražku?Je mi to luto,lebo mi ho zasadil otec,ked som sa prestahoval do svojho byvania.Taky symbol.Pekny slnečny vikend želam.
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|