Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
Zdarec, alkoholici. Zdravi vas Tom, alkoholik. No, co napsat. Je toho dost, ale asi hlavni vec je, ze uz je to asi uz moc. Nekolik let to bylo v pohode, ale zlom asi prisel, kdyz jsem zazil par opravdu nehezkych abstacku. Clovek ma pocit, ze umre..srdce busi, jak zblazneny, clovek se poti a je mu horko, pak zima, nespavost, ta k tomu neodmyslitelne patri, samozrejme luxusni nocni mury, desy, pak take nejake ty slysiny, uzkost, bezduvodny strach..no nadherne psychicky je clovek v hajzlu. No a po tech nekolika dnech piti, kdy clovek moc neji, organismus trpi, a z cloveka se stane fakt zruda a troska. Rodina taky trpi. No, to jen na uvod. Nevim, myslim, ze kontrolovany piti je totalni blbost, ja se napiju a jedu vstrict masakru. Demon alkohol, to je silenstvi. Ja jsem takovej ten kvartalni alkac. Pak se pres tyden z toho dostavam a prijde vikend..neni, co delat a demon alkohol klepe na dvere, proc se trochu nepobavit, ze? Jenze tech pruseru, fakt to za to vubec nestoji. Zacinam mit z chlastu trochu respekt.. To vite, jsem takovej samotar, kamarad ten uz to asi neubrzdi, ten uz asi neprestane nikdy. Vcera zrovna jsem ho potkal, kdyz jsem skoncil v praci..mel uz v sobe devet piv a premluvil mne, at si s nim dam"jedno", jenze vratil se z kramu s flaskou vodky..takze nadhera..takze si toho moc nepamatuju. Nejvic jsem s nim chlastal asi sedm dni v kuse, bez jidla, shodil jsem asi 4kg, protoze jsem i chodil do prace, zrychtovanej jako hovado. A pak jsem to musel utnout, fakt uz to bylo na hrane..on jeste prinesl v batohu ctyri flasky tvrdyho..musel jsem doslova utect..byla by to sebevrazda..ja totiz tvrdej vubec nemusim. To vite a kdyz ma clovek deprese a je sam, to je nahravka na smec, proste se napijete. Asi nemam rad sam sebe a proto piju. A taky tenhle svet, to by z toho obcas clovek blil, prijde mi, ze nic nema smysl. A zatim mi nikdo neukazal, jak zit..je to vsechno o hovne. Takze si tady s vami budu psat a uvidime.
|
|
|
|
|
|
|
Škorpión/Tomáš,
zrejme hľadáš iba sám seba a zmysluplné motivácie, odpovede.
Zorientovať sa v sebe Ti pomôže psychoanalytik, psychológ ale aj psychiater.
Aj v programe anonymných alkoholikov nájdeš cez osobnú inventúru spôsob ako komunikovať so svojím ja. Dobrý sponzor Ťa rád bude sprevádzať pri objavovaniach Tvojho lepšieho - triezveho ja. Snáď sa nájdeš rýchlo a bezpečne triezvejúc aj trafíš do cieľa. 
"Prajem Ti len zdar a úspech!"
(Čím skôr sa zorientuješ vo svojich pocitoch, tým skôr nájdeš TO, čo hľadáš!) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Kamo, muzu ti rict, ze AA jsem uz castokrat zvazoval. Jsem hodne pres tu dusi a hlavne se mi u nich libi to, te kazdy toho Boha chape po svym. I par pribehu jsem cetl v tom jejich casopise a docela mne to dojalo. Myslim, ze to hodne cloveka posili, kdyz opravdu vis, ze te nekdo chape a prosel si tim samym akorat trochu v jinym vydani. Nejvic mi vadi ta psychika, jak kdyz clovek prestane pit, jak je totalne vyhoukanej a paranoidni. Pak, kdyz se z toho dostanu, tak mam radost, proste je mi fajn a staci mi to..proste zijes. A potom te to jako zacne srat, jak je ten zivot v tech cyklech stejnej a ubohej a neco ti chybi..a chces vypnout..tak se vypnes a chlastas..a pak je zase vsechno v prdeli. Nekdo to tady uz psal, utesovat se, ze je na tom nekdo jeste hur..tak to je uplna ubohost..bohuzel to alkoholici delaji casto..i kdyz mne je tech druhych pak spis lito..boli mne, jak trpi. Ale vim, ze nema cenu nikomu nic rikat, vzdyt to znam, kdyz piju sam..vsechno mam na haku, chci jen pit..pak uz proste nevis proc pijes, jen vis, ze chces..konec. I kdyz ja vim, ze kazdy alkoholik ma svuj pribeh a nekde v nem je ten spoustec, ktery to vsechno piti odstartoval..proste se neco"podelalo"a clovek to"resil"pitim..jednoduchy.
|
|
|
|
|
|
|
Škorpione,Já to udělal před pár roky, že jsem se rozhodl, že nebudu pít. Napsal jsem omluvnej dopis, posypal si hlavu popelem a zapřísahal se, že svůj rybník jsem vypil... Jo, a super. Rybník jsem sice vypil, ale za půl roku jsem přišel na to, že voda z mého rybníku vytejká do moře, který jsem měl během dalších pár let taky vypít... No a výsledek? Byl jsem v očích adresátů toho mejlu za ještě většího kreténa...
Nikomu to neříkej. Oni na to přijdou sami.
Vidíš, píšeš, že, když nepiješ dostaneš se do pohody. A víš, čím ta pohoda končí. Prvním pivem. Tak se ho vyvaruj a budeš v pohodě.
Přeji ti zdar.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Diky, Vcelari. Jinak, co mne pomaha, relaxacni a meditacni hudba, hodne pak zeleny caj. Blby je, ze s chlastanim utikaji roky kurevsky rychle a to neni dobry..pak se clovek probere a je to docela boj..protoze toho moc nezbyde..a kdyz ve volnu clovek chlasta a normalne jeste chodi do prace..toto utika..bohuzel utece vse dobre a zustava to spatne. Nebo co pomaha je jit do lesa se projit..jakoby ta priroda cloveka leci.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Škorpione.
Tomáši, a tady je právě má rada, hned zaplnit místo v čase a v prázdnotě v hlavě. Předevčírem jsi se rozhodl, včera jsi se zaradoval, že jeden den nepiješ a dnes potkáš kamaráda z mokré čtvrti nebo nevíš kudy kam.
Ano, je správné se rozhodnout pro styl léčby, od toho jsme tady, aby jsme ti odpověděli na dotazy, ale rozhodnout se musíš sám.
Vůbec nevadí, že jsi zakalil, jak píšeš, já si taky vyberu blbé představení v divadle a v půlce odejdu, ale proboha začni hledat. Nejjednodušší je poradit se se svým obvodním lékařem, nestydět se. Nebo jestli víš, kde je psycholog, neboj se zítra u něj zaklepat. Klidně měj po kalbě, ale proboha k němu jdi!!! A vůbec nejlepší je jít přímo do protialkoholní poradny.
Tomáši, jakékoli hledání zábran, jak to můžu udělat, je HLEDÁNÍ VÝMLUV!!!
Kdo chce něco udělat, udělá to. Tady se pozná osobnost.
Teď hned si udělej cíl a to je do konce týdne najít pomoc odborníka. Vždyť je to jen necelá hodina pohovoru i s čekáním v čekárně, to se dá do pátku odpoledne krásně stihnout.
Další cíl, který podpoří tvé rozhodnutí je ten, že nebudeš do konce týdne pít! ANI KAPKU!!!
Raději vystup o dvě stanice dál z autobusu, aby jsi nemusel jít kolem putyky nebo stánku. Schovej všechny lákadla okolo sebe, nejez ostré a pálivé a (jak se pořád opakuju) měj u sebe pití na zapití touhy si dát pivo.
Kup si na prázdné večery křížovky nebo dobrou detektivku, aby jsi neměl myšlenky, no víš na co.
Jestli máš v práci dobré vztahy se šéfem, řekni mu zítra, že potřebuješ volno k hledání řešení svého problému a řekni mu, že se budeš léčit. Neříkej nikomu (ani sám sobě) že se CHCEŠ léčit. Musíš si zafixovat, že se BUDEŠ léčit.
Doma řekni to samé a požádej je o podporu. Bez jistoty v práci a doma, jsi namydlenej. Tam hraj na rovinu. Ostatně, každý odborník v léčbě kontaktuje rodinu a žádá je o pohovor.
Ale proboha Tome, začni HNED. Ústavní pobyt neseženeš od zítřka a do té doby chceš chlastat?
Chlape, už jen to, že jsi se tu zaregistroval znamená, že máš našlápnuto.
Držím Ti palce a věřím, že to zvládneš.
Zdeněk
|
|
Zdeněk
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Zdenku, diky za rady a tipy. Chlastani neplanuju.. Nejspis bych mohl zvladnout i vikend, vlastne ja vetsinou piju jen o vikendu. Zaplnit cas, to je ono, to by problem byt nemel. Ted jsem v pohode, i psychicky. Kamosovi ani telefon nezvedam v tydnu, protoze vim, co by se asi delo.. Do prace vstavam uz v pet rano a to je dobre, cloveka to drzi jak ja rikam v lati..proste musis mit zodpovednost a nejaky chlastani si clovek pak rozmysli..ty rana jsou pak nehezky. No a taky nemam moc penez, dalsi vyhoda, proste ti dojdou a nemuzes pit dal, kdo vi, jestli mne to taky nejednou zachranilo. Blby ovsem opravdu je, ze jak se clovek pak zregeneruje, tak nanere takovou falesnou jistotu a mysli si, ze by mu neco malo uskodit nemohlo..chyba.
|
|
|
|
|
|
|
Tome, to je právě ono, ten našeptávač. A řekneš mu "fajn, neboj, dám si jen malý pivo". Vypiješ ho a dojde ti, že s tím jedním malým to přece půjde, né!!!
Prdku, seš tam znova.
Píšeš o meditační hudbě, pozor na to, dostaneš se na nižší hladiny a podvědomí pracuje se špatným základem. V nižších hladinách v těchto odborníkem neřízených chvílích pracuje podvědomí se vzorcem, který právě máš. Takže se klidně může stát, že aniž to víš, podporuješ bažení.
Když mluvíš o tom, že jsi přes duši, žádej. Vytvoř si jednoduchou formulaci, ve které věříš, že vše, k čemu se rozhodneš v boji s alkoholem, dobře dopadne a ty zvítězíš. Jednoduchou, aby jsi si ji mohl několikrát denně v duchu opakovat. Proto jsem Ti psal, že nesmíš říkat CHCI se léčit. Ty musíš podvědomí zahltit myšlenkou, že se BUDEŠ léčit.
Požádej svého anděla o pomoc a řekni mu, že vše zvládneš. Věř, že už nyní dělá co může.
V jednom svém příspěvku jsem zmínil, že znám jednoho člověka, který přestal sám.
Téměř denně vypil večer i dvacet piv. Je ze silně věřící rodiny a sám věřící. Když měl delirium, prosil Boha o pomoc, viděl, že se ničí, viděl nešťastnou maminku.
Měl vjem, kdy mu Bůh řekl, že mu věří a pomůže. Ten večer šel do hospody a před udiveným lokálem si dal limonádu!
TEN VEČER PŘESTAL PÍT. Z hodiny na hodinu.
Taky znám příběh, kdy jsme Frantu Kulivoka vyprovázeli z lokálu. Šli jsme za jeho rakví. Dodnes tam má sekyru.
Zdeněk
|
|
Zdeněk
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Dobré ráno všem,
dnes je mi nejak divně snad to brzy přejde. Zdeno tak jak je obvolal jsi lecebny?
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Katku i ostatní
Katko, bude lépe, neboj. Hlavně se nenechej zlomit, ono to někdy svádí.
Také by mě zajímalo co ten náš Zdenda
ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|