Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...81828384858687...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce  
Šantalko,
moc děkuji za Tvoji reakci. Víš jedna věc vědet v hlavě jak to vše bylo ,to se pak někdy rychle zapomíná...a druhák, že si to i sem napsala. Máš to zde ve Tvém vláknu. Máš to tady, "černé na bílém" a takové to malé alarmující počtení pro Tvoji sebereflexy a i nás ostatních.
Ještě jednou dík za otevřenost a popsání celé situace. Není to na škodu.
Je to pak jak lavina, viď? To každý z nás dobře zná...Jedna sklenička ke druhé a už se to pak řítí a je to v ř...ti)))
I já si z toho něco s dovolením)))vemu do budoucna, prostě takový je život. Snažíme se, hledáme ty správné cesty..Pády k tomu taky patří, bohužel.
klasicky máávááám do dálky))) a držme se!
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj všem,

před týdnem jsem se přihlásil s tím, že si přiznám svoji závislost na alkoholu a se závislostí skončím. Pomohly mi vaše rady, názory a příběhy. Na oplátku budu občas přispívat svými názory a především popisem toho, co a jak prožívám. Dnes je to týden a ještě jsem neměl ani kapku alkoholu. V sobotu jsem byl na oslavě mého známého. Slavil 40. Dilema jsem měl, ale slíbil jsem svoji účast, tedy nebylo o čem přemýšlet. Koupil jsem si birell, spoustu vody a šli jsme. Hned na začátku jsem oznámil, že jsem skončil s alkoholem a nehodlám se s nikým dohadovat o tom, zda si dám panáka či nikoliv. Přibližně po pěti minutách přesvědčování, to všichni vzdali, začali respektovat můj postoj a já měl klid. Byl jsem tam celý den a nic. Za největší moment považuji pevnost mého postoje a respekt ostatních k mému rozhodnutí. V tu chvíli jsem poznal, že lidé, kteří nerespektují můj postoj, nechci mít ve svém okolí. Říká se, že jsme takoví, jakými lidmi se obklopujeme.
Poznal jsem ještě jednu věc: Pro mne osobně alkohol není démon. Alkohol je pouze a jen má volba. Buď pít budu a ponesu veškeré následky, nebo pít nebudu a budu žít zdravě s hromadou přátel. Včera ráno moje přítelkyně řekla, že voním. Že voním úplně jinak. Mnohem lépe. Aby ne, už se ze mě přestal vypařovat alkohol. Jsem pevně odhodlán neovlivňovat svůj život alkoholem. Bez alkoholu je život mnohem barevnější a voňavější. A navíc nemusím zažívat pocoty trapnosti a provinění.

Zatím ahoj a vydržme

TomW
Tomáš Winkler
Fresh Boarder
graphgraph

Ahoj Tomáši, jsem na tebe hrdý. Zvolil jsi absolutně ten nejlepší přístup, jak do toho jít. Netajit se s tím a vnímat pocity.
Pokud tvé rozhodnutí přijali a podvolili se mu, jsou to lidé, které potřebuješ a zůstanou, jsou spolehliví.
Bombastické je zjištění tvé přítelkyně, že voníš!!!
Tome, drž se, máš našlápnuto,
Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj Šantalko, nezapomeň na mou radu, bažení, touha se napít je nejlepší ihned zapít velikým množstvím vody, limonády nebo čímkoli.
Fakt to pomáhá.
Nehledej odpovědi na otázky "proč piju, proč jsem zase v tom?". Jakákoli odpověď je jen výmluva. Pravdu poznáš až budeš mít vyhráno.

Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

No já bych měl pro Šantalku jinou radu...místo nekonečného řetězení selhání to chce zvolit radikálnī krok a objednat se do léčebny....chápu, že je to pro ni asi nepředstavitelné,ale radši teď, dokud z ní není úplná troska....a u žen to jde hopem....bude to jenom horší a horší. Nadšení je hezkà věc, ale v tomhle případě nestačí.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Šantalko a kdokoli jinej. Všichni z nás jsme končili s pitím bambilionkrát. Myslíš, že Tebou bude někdo opovrhovat, když se Ti nepovedlo zase jednou nepít? Pochybuju. Myslíš, že tady těm desítkám lidí, kteří si to tu pročítají pomůže, když kdokoli tady naparovat peří a chvástat se jak nepije a přitom to je blbost? Právě, že naopak. Spoustě lidí to pomůže. Vyvarují se třeba chyb, které jsi udělala Ty. Podívej třeba takovej Ladislav - svým relapsem pomohl spoustě lidí si uvědomit, že nikdo nemá vyhráno. Ani po pár měsících ani po pár letech.
Pro mě by nemělo toto fórum smysl, kdybych tady nepsal pravdu. A když se naliju? Nikomu z Vás to neublíží.
Tak se zase seber a zase se zabejči. Myslím si, že spousta z nás by zpětně velebila své uvědomění jako se to děje Tobě. Většina z nás musela padnout mnohem hloubš, a trvalo to mnohem dýl než Tobě, než přišli na to, že by s tím měli něco dělat.

Drž se.

Včelař
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

To tak prãvě není....nejde se poučit z cizích chyb....jen z vlastních... prožitek alkoholika není nehraditelný čtením o něm...jinak by to bylo snadné....
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Dee, máš jednu velikou pravdu. Je třeba jednat.
Jenže k tomu musí najít "každý" cestu jen svým rozhodnutím. Až si Šantalka (a znovu říkám "každý") uvědomí, že se jí kvartály stejně budou vracet, tak ten krok udělá.
Fakt znám jen jednoho člověka, který přestal sám, už jsem o něm psal v jiném příspěvku.
Další obrovitou pravdu má Včelař, nemáš jistotu ani po letech. Stačí spouštěč a zase letíš na rauši.
Já měl mezi recidivami roky. Odhadem tak tři a stejně jsem začal znova. A každé další léčení je těžší a těžší. To mi věř, už ho nechci zažít.
Vyrobil jsem si uvnitř sebe ruční brzdu - slíbil jsem si, že jestli ještě jednou, raději vše skoncuju napořád.
Mnozí lidé se z alkoholizmu neléčí, prostě chvíli nepijí a hned křičí, že mají vyhráno.
Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Diky vsem za rady. Dnes jsem si nasla psycholozku, ktera by mohla byt vhodna, souhrou bahod se jedna o odbornici, ktera mu uz v minulosti pomohla, bylo to po rozvodu rodicu. Zitra ji zavolam a uvidime. Nebudu predbihat, ale reknu ji pravdu. At uz se to posune. Tohke vy me zabilo, tentokrat jsem mela pocit, ze fajt slo o kejhak, nevim, jak by to slo dal, ale pripustila jsem, ze to DNO je blizko, v tom ma Dee pravdu. Lecebna nevim, antabus bych zkusila, to vy resilo to pripadny bazeni. To mi psycholozka muze napsat? Je i psychiatricka, jen pro upresneni. Jo, manzel ma v praci malo prace, zitra si bere dovcu, predpokladam alkodovcu Zas psycho. No ale dnes jsme byly s dcerou cvicit, sice jsem tam malem zhebla a potila se vic jak v saune, ale aspon po tejdnu naprd neco.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Jupí, Šantalko, zvedni telefon, jsi silná a skvělá!!!
Máš tam jednu větu s otazníkem, tu s Antabusem. Antabus je brzda tvého podvědomí, říká "nepij, bude ti blbě", to je jeho funkce. Zafixuj si tuto nebo podobnou formulku, když ho budeš polykat.
Buď silná, spoléhej se jen na sebe a věř jen lidem, kteří ti chtějí pomoci.
Máš nakročeno.
Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...81828384858687...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter