Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
Stopka
Nechci tě strašit, neboj. Uvidíš jak ti dopadnou testy. I já měl testy. Ke zkoušce už nedošlo, protože mi řekl primář, že já ne. Mám krom tlaku diagnostikovanou sinusovou tachykardii, bude to asi ten pravý důvod.
ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Láďo, to bude nejspíš právě kvůli srdíčku.
Já úplně zapomněl, že jsem musel mít jaterní testy. Za mě byly jen dva přípravky, anebo jak říkáš, pevná vůle.
Tak, teď musím na poradu, kapku si pokakat víkend, šéf jinak nedá 
Zdeněk
|
|
Zdeněk
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Pro Zdňka:
praktikuju Tvoji radu s vodou, je to bezva, za prvé aspoň dodržuju pitný režim (jinak piju hlavně kafe) a za druhé mě to vždycky osvěží a zažene to chmury. Vlastně i zlepší náladu a upevní rozhodnutí... Díky 
|
|
|
|
|
|
|
Dobre strizlive rano vsem, at maji jakoukoliv optiku 
Doctu Alchymistu, vypiju kafe a vyrazime na kolech za jidlem a za kulturou. V 16h Echti!, v 19h vodacka schuze. Nastrah bude moc a moc. Drzte mi palce, i ja vam budu. Pekny vikend preje Santla
|
|
|
|
|
|
|
To spíš perný víkend, to já bych v počátku abstinence vůbec nemoh. Kolotoč je roztočený a podvědomí ti pořád našeptává, že ještě není tak zle, když čteš ty ostatní "horší" případy tady...
Je tu spousta čtení, příběhů a návodů, ale každý si to musí najít sám, jak zabránit tomu, že hned u něj stojí sklenka a už valí, jak nabýt jistotu v běžném životě, pracovním, volnočasovém kulturním...
A já říkám, je třeba vyčerpat všecky možnosti co se nabízí - terapie, antabus, léčebny, AA,... A moc dlouho to neodkládat.
Hledání je cesta dlouhá, ale říká se, kdo hledá najde, takže bych se nikdy nevzdával...
Tak tedy všem pěkný víkend 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
tak se hlasim po trech týdnech chtela jsem psat už vcera. Zhubla jsem 5 kg dala jsem se do kupy a začala být konečně spokojená. Až do včerejška koupila jsem si flašku. Čekala jsem až manžel usne a vypila ji. Je mi hrozně tvrdy jsem nildy nepila ani nevim co mě to popadlo a opila se. Dal pokračovat nebudu už nemám sílu chlastat. Mejte se a držte se)) Hezky víkend
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Zdravim vsechny 
Sobota v cajku pratele, vse probehlo radostne, kulturne. Na Echty jsem si zatancila a s vodakama si tukala kofolou, i zazpivala jsem si, a to vsechno strizlive  Jde to. Mejte se a nepijme...
|
|
|
|
|
|
|
Šantalo
Já bych to jako ty nedal. Na mě by to bylo moc veliké pokušení. Držím se raději od všeho co jen trochu napodobuje chlast, hodně daleko. Dneska jsem se jel na blind mrknout na inz. 80 km na jednu bábovku, ale zase mi nesedla, tak nic nebude. Ach ten můj osud mi nepřeje nic. Ani chlast, ani lásku
ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Babovku, chichi 
No ono tohle dneska bylo dlouho domluveny a ucast se jaksi patrila, prijeli mi znami atd. Ted si ale nic takovyho rozhodne planovat nebudu! Pekne klidecek mimo pokuseni, knizky, priroda, sport. Jsem rada, ze to mam za sebou a ze to dobre dopadlo. Dnes me to ale nedelalo problem, ale proc to pokouset... Za mesic jedem na vodu, do ty doby se chci zklidnit a proste bejt klidne bokem, i treba spis sama, to mam ted radsi.
Ladis, tak pekne dal otloukej at mas tu babovbu  :
|
|
|
|
|
|
|
Zdravím všechny ve spolek.
Přiznávám, dnes (vlastně včera) jsem celý den proležela s notebookem v posteli a jedním dechem hltala Vaše příběhy, zkušenosti, rady.
Dostala jsem se, jako většina tady, na šikmou plochu. Tuším to dávno, že mám problém s alkoholem, ale poslední dobou to není tušení, ale tvrdá jistota.
Když tak o tom přemýšlím, ani nevím, kdy a jak to začalo.
Ale dostala jsem se do bodu, kdy si uvědomuji docela vážný problém.
Už delší dobu žiji sama a .... alkohol, tv a pc jsou vlastně jediným mým společníkem - jinak marně pátrám po nějaké činnosti, která by mě naplňovala.
Ono - když člověk při tom všem zvládá běžné povinnosti všedního života, tak si problém neuvědomuje, ale až pak najednou přijdou úlety - výpadky, je to někde jinde.
A když jsem pročítala Vaše příspěvky a u všech se opakují stavy deprese, úzkosti - dochází mi, že můj problém trvá dýl, než bych si chtěla připustit.
Hlava mi říká: stojí ti to za to? Chvilka euforie a pak takový propad až kamsi? Je to vůbec život? Ale pak stejně jdu a koupím vodku. Už je to tak nějak automatické. Přitom všichni víme, jak moc to leze do peněz. No zase jsem si to zdůvodnila jakože: no ale když neutratím jinde, jinak - nechodím na masáže, ke kadeřníkovi. Veškeré jiné zájmy mě stejně opustily, investuji vlastně jen do toho alkoholu - proč si nedopřát alespoň pár bezstarostných chvilek.
No jenže právě ty jsou sakra vykoupeny tak obrovskými psychickými problémy, že to přece nikomu za to nestojí.
Je mi jasné, že to musím omezit a to co nejdřív, ale jak jsem četla ty Vaše příběhy, pochybuju o tom, že to půjde. Já to vlastně nezkoušela, tak nevím. Ale když se až tolik nacházím v tom, co se tu neustále opakuje, tak se obávám, že žádná cesta na půl nebude fungovat.
První, co mi došlo, že nejdřív člověk musí najít motivaci. To asi bude hodně těžký, když člověk žije sám a tak nějak odložil veškeré zájmy a aktivity ze svého života.
Jak teda začít? No - zkusila jsem začít: v týdnu jsem to totiž dost přepískla, docela mě to vyděsilo. Takže v pátek ani v sobotu jsem pro žádnou láhev nešla, na místo toho vydatně piju teplou vodu a přesto po sobě cítím, že stav čistoty vypadá úplně jinak. Vydatně se potím, střídá mě horko zima - no teď spíš ta zima, asi mám i zvýšenou teplotu...
No jsem jasná. Mám problém, tak jsem se k Vám připojila. Snad mi to s Vámi půjde lépe zvládat, nacházet motivaci a sílu žít normálním životem.
Hodně mě nakopl příběh Evy Holubové nebo spisovatele Josefa Formánka. Ono asi... není až takový problém sejít z cesty, ale uvědomit si to a alespoň se pokusit to řešit, napravit.
Tak pěknou neděli všem. Jana
|
|
Jana
Fresh Boarder
|
|
|
|