Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...85868788899091...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce  
Jani, tak to bývá, dobrý přítel chlast se mění v nepřítele a teď je jen na Tobě jak s tím naložíš. Začal bych chodit k psycholožce nebo na AA, ale Ty zatím ještě přestat nechceš, chceš to omezit, kontrolovat a tady v tom jsem dost skeptický, jako většina tady na fóru, takže bude to ještě nějaký čas trvat než se do toho zavrtáš hlouběji a začneš to pak rázně řešit, zase jen aby nebylo moc pozdě...

Šantal dobrý, teď jsi to dala, vydržíš další měsíc nebo víc celkem v pohodě a může přijít další bum. Piješ kvartálně. Nauč se tomu předcházet, začni chodit k psycholožce (dcera bude třeba Tvá druhá menší psycholožka ) a v krizových situacích třeba zavolej té dceři ať Ti to rozmluví, buď stále ve střehu.

držte se
pert
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Milý Zdeňku, tvoje slova jsou balzámem na duši, mají smysl, logiku. Děkuji Jana
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Perte, jsem na úplném začátku skutečnosti, že jsem si přiznala problém. Už to je podle mě docela fajn. O podobné stránky jsem se začala zajímat teprve teď. Našla jsem spoustu zajímavých příběhů. Tady na těch stránkách se zatím neumím orientovat, přihlásila jsem se teprve včera.
Já sice alkohol konzumuju opravdu dlouhodobě, dá se říct, že denně, ale teprve teď začínám pociťovat to, o čem se tu píše: že se z toho nestačím vyspat do druhého dne, ale že to trvá dýl třeba 2-3 dny. Teď se mi to stalo taky: jsem byla v pátek tak šíleně oteklá, že jsem nahlásila dovolenou. Od té doby teda piju jen vodu, ale.... už to byl hodně varovný prst. Vím to
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Jani vitej mezi náma,
a ano , přesně tak, jak píšeš :cituji:...žádná cesta napůl neexistuje.
V zápětí , bys to chtěla píšeš "omezit" co nejdříve...to tvoje chtění omezit,tak ne omezit, ale sepnout na nulovou toleranci, utnout pití.
Ale jak na to?
To je těžké. Individuální, ale v praktických radách ze začátku stejně. Společenství spoluabstinujících alkoholiků je důležité, motivace, odborná pomoc, chráněné zázemí v prvních dnech a u někoho to muže být i delší doba , samozřejmostí je i doporučovaná suchá domácnost,změna celého života...je toho hodně, ale kterou cestou jít a začít?
To je na Tobě.
Je to u alkoholika celoživotní změna.
Začínáš to motivací, že chceš, jak jsem vyčetla a dále možná i mezi řádkama nacházím dotaz co dále?...
Jaký další krok zvažuješ?
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Ono s tim kvartalem: ja jsem driv chlastala nebo aspon popijela furt. V tejdnu i o vikendu, kvartal z toho vznikl az s tim prestavanim . Resit to budu. To je jasny. Zitra zas volam, snad uspesneji Dam vedet. Hezkou nedelku vsem, zacinajicim drzim pesti.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stopko, děkuji za přivítání do klubu.
Jaký další krok zvažuju? Jednak si ujasnit tu motivaci. Za další by mě docela zajímalo, jak moc silná je moje vůle dnes.

Na vysvětlenou: ze zdravotních důvodů jsem byla ochotná držet 6 ti týdenní půst se vším všudy: žádné jídlo, natož tak kafe či alkohol a úžasně mě to nastartovalo. Docela dlouhou dobu jsem se těšila z nově nabytého pocitu lehkosti, posílení všech pěti smyslů. Bylo to úžasné. Nevím, jestli to dokážu znovu. Tenkrát jsem neměla až takový problém s alkoholem a stejně teda musím říct, že prvních 10 dní jsem myslela, že snad nepřežiju.
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Jani,
vůle....
Tak nevím, asi to je individuálně, páč u mě jako u alkoholičky, tak ze začátku vůle moc ani nebyla.
Prostě, kde to tam v tom mozku jsem měla tu vůli najít, když byl deformovaný chlastem.?..Já prostě dostala strach, strach, až pomalu panický o sebe. S alkoholem to nešlo a bez něj taky ne...co dále...
Prostě kroky, opravdu v začátcích i hodně praktické kroky a vytváření si chráněného zázemí na urovnání toho zakladníhio pro rozjezdu k novému životu. Vůle, by mi nepomohla v obchodě, ne, neponohla a ani v tom mém "vypitém mozečku" moc nebyla... Musela jsem tam mít pojistku, dohled. A i jiné věci, prostě, nevím, ale nechci se přít, to je asi individuální.
Ale vůle se mi zesílila , ozvala asi až po cca necelém roku.Jak postupně se léčí tělo a duše, tak i ta zdravá vůle se pomalinku navrací, pak už se dá s ní v něčem možná i počítat, ale v začátcích, neee, teda za mně ne.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Stopko, bojím se, že budeš mít pravdu. Tenkrát to bylo jiné. Teda ten strach o sebe byl, ale ten zmatek v hlavě ne. Je to jak říkáš: bez chlastu složitě s ním ještě hůř.
Přemítám toto celý víkend - no teda začátky jsou teda opravdu těžké. Známý se po dvakrát vsadil, že nebude rok pít, pokaždé to do 8 měsíců porušil. To jsem si myslela, že 8 měsíců není až tak málo
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Jani.
jen ještě upřesním .Prostě vůle , ta tam není, jak ji může alkoholik mít? Vždyť v tom našem prochlastaném tělu a hlavě, kde tam má žít ta zdravá vůle? Prostě vůle není řešení. Není tam , taková jaká by byla potřeba u zdravého člověka. Motivace, ano, ale vůle , kde ji najít v té vypité hlavě?...ale asi je to individuální, abych nezněla tak razantně))). Já ji neměla, v začátcích abstinence, pak až postupně sílela a dalo se s ní i už v nečem kalkulovat, ale ne ve všem. Až teď začíná být součastí některých mých kroků.
Ty jseš na začátku, hledej řešení a konej. Držím Ti palce, více nelze, je to jen na Tobě.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

OPRAVA:
taková jaká by byla potřeba u zdravého člověka---oprava:taková jaká je u zdravého člověka.
Příště si to raději po sobě přečtu
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...85868788899091...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter