Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...979899100101102103...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 10 měsíce  
Zdar,
Tak já druhý den bez napití se alkoholu, no posledních několik měsíců jsem to dotáhl na litr, někdy i více vodky denně,
takže už sem znal jen práci,... ráno jsem se budil kolem třetí rychle na záchod udělat velkou, malou potřebu, vyzvracet se,
někdy se jen vyzvracet, pak otevřít vodku, pořádně hltnout, zapít džusem, 10 minut počkat, jestli to žaludek udrží, většinou ano, když ne tak jsem to opakoval, to nebyl už problém,
po několika minutách žaludek přestal vyvádět, zpět do postele,
no a do rána ještě hlt či dva, vstávám v sedm, hlt, samozřejmě s džusem, oholení, vykoupání, pod vlivem jízda autem do práce, cestou nákup další lahve + džusu, smícháno do petky a na 9hod.
v práci, do 17hod. co +- končím petka dopita domů zase nákup...+ ještě lahev na ráno, doma do 21hod dopito, padnuto do postele a ráno ve tři se to opakovalo, samozřejmě, že jsem většinou v pátek chtěl končit ale ve tři jsem vzal auto a na pumpu pro lahev.
Jinak to mám jako Včelař a další v práci chválen, všemi oblíben, hezké peníze, nemám žádné dluhy, hezký dům, ale jsem sám, no když jsem musel někam tzv. dobrovolně povinně na nějakou akci tak jsem si bral alespoň placatku, protože nikdo z okolí neví co vypiji, a na veřejnosti piji pouze pivo, ale z toho je mi, když to neproložím vodkou špatně.
PS: piji od 30let, tj. 12rok, do 30 prakticky abstinent.
Jo a začal jsem v lázních, kde jsem se léčil po dopravní nehodě, nebylo co dělat, tak pojd na jedno....
Pepa
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To s tou vodkou je to tak....taky jsem ji pil, v domění, že ze mě nepotàhne....a stejně to bylo cítit....v práci ti nic neřeknou?
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Tak dělám tam více jak 8let, no ještě když jsem pil pivo + vodku, tak se občas někdo ozval.. si byl včera na jednom, ale svoje jsem si udělal, takže byl klid,
co pil jen vodku se 100% džusem posledních několik let, tak nikdo nic.
Jo jelikož už končím snad po 1000, někdy jsem to vydržel den,
nejvíce dva měsíce, tak už vím co to obnáší ,nemožnost se soustředit, třes... do konce měsíce mám dovolenou. a asi změním práci ty peníze ni za ten stres nestojí, radši práce v pohodě,
sice za méně, ale čistý, pokud to tentokrát neustojím, jdu se léčit, i když ztráta řidičáku by byla , no lepší bez papírů než bez jater
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

No budu vypínat PC, a jdu sekat zahradu, to mne vždy uklidní,...
Jen pro pobavení, já jsem v opilosti nikdy ostudu, naopak byl jsem velice příjemný ,a dopil jsem se vždy v samotě,
před pěti lety jsem díky alkoholu přišel na rok o řidičák, to jsem svedl na rychlou jízdu na motorce, ale že jsem často jezdil pod vlivem (a zato se opravdu STYDÍM ), tak žadný karambol se nikdy nekonal, až na odřené kolo o obrubník,
a to denně jezdím 30km.
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Pepa napsal:
No budu vypínat PC, a jdu sekat zahradu, to mne vždy uklidní,...
Jen pro pobavení, já jsem v opilosti nikdy ostudu, naopak byl jsem velice příjemný ,a dopil jsem se vždy v samotě,
před pěti lety jsem díky alkoholu přišel na rok o řidičák, to jsem svedl na rychlou jízdu na motorce, ale že jsem často jezdil pod vlivem (a zato se opravdu STYDÍM ), tak žadný karambol se nikdy nekonal, až na odřené kolo o obrubník,
a to denně jezdím 30km.

No už jsem u kompu dlouho , začínám dělat chyby,
správně je :já jsem v opilosti nikdy ostudu na veřejnosti neudělal.....takže u všech co mne znají, tak nikdo neví, jsem co jsem.......
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Pepo, tak vítej mezi námi.

Rozhodnutí chválihodné. Zřejmě začínáš mít bojky o játra - o život, takže máš celkem solidní důvod proč přestat pít. Takže vzhůru do toho.
Taktéž jsi se propil do pěkné Premierleague podle toho co píšeš. Ber jako plus to, že jsi sám. Věřím, že, když přestaneš kalit, tak za pár měsíců může být vše úplně jinak.
Já přestal pít a jedním z důvodů mělo být to, že chci přestat trápit své dvě holky. Tu s kterou žiju deset let a ta, která se nám narodila před sedmi lety. Ta malá to myslím oceňuje, ale s tou velkou mám teď období, že, kdybych měl vsadit pětník, že spolu budem za rok, tak bych ho radši hodil do kašny - a něco si přál. Člověk se abstinencí radikálně změní a ačkoli jsem se snažil si na to dávat pozor (poučen z předchozího nezdaru, kdy mi pýcha vlezla do hlavy, já strašně rychle zapomněl, co jsem to dělal ožralej za bejkárny jsem udělal osudovou a našel si babu ještě jednu), ale stejně to nějak neklape. Bohužel i ve střízlivosti se mi při přemítání zdá, že nám od sebe bylo líp. Je mi to líto, ale cítím to tak. Velkou překážkou, proč to nezkoncovat je naše malá. Ale o změnách ve vztazích tu jsou jiná vlákna přímo na to zaměřená.

Kdyby Ti to náhodou nevyšlo s abstinováním, tak jsme tu s Reminiscencí a doktory z Červeňáku došly k závěru, že při jakém-koli rozhovoru a dotazu na řidičák je třeba zkusit doktorům tvrdit, že řidičák nemáš. - Velká šance, že to dál nebudou řešit. Viz starší vlákna.

Pro ostatní osobní zkušenost ze včerejška. Od tý doby co abstinuji si dávám setsakramentský pozor, abych při pocitu žízně měl vždy dostatek vody. Včera jsem shodou různých okolností trpěl celé dopoledne žízní - bez vody. Zkončilo to tak, že jsem dostal takovou (a nebojím se použít to slovo) kurevskou chuť na pivo, že jsem sám čuměl. Dopadlo to tak, že jsem zafrčel do Špáru a nakoupil si dohromady 12 litrů vody a limonád a 0,66 l alkoholfrei studenýho piva. Kontroloval jsem si aby tam byla fakt nula alkoholu, ne jak u nás. Ale stejně jsem coby zde vystupující zapřísáhlý odmítač nealko piva to první do sebe vyloženě vdechl. Druhý už jsem vypil normálně a u toho dumal, že jsem zas překročil sebou vymezenou hranici.

Takže bacha na to a vždy vodu u sebe! Od nealka je už jen vlásek k jedný jediný desítečce...
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Pepo,
také jsem byl vodkař anebo jen na tvrdém. Vodku jsem preferoval kvůli menšímu pachu. Ale jinak mi to bylo jedno, jen rum jsem nemusel.
Přestal jsem před dvaceti lety a měl tři recidivy. Všechny, až na poslední byly krátké, pár týdnů.
Teď jsem čistý víc jak devět let.
Před dvaceti lety jsem nedal přednost zprava. Naštěstí bez zranění, ale ta vodka mě stála sto tisíc a tři roky čistírny. Na to jsem šel na léčení.
Pepo, to, že piješ, a litr není vůbec málo, vědí už všichni. Jen slepý nepozná. Záleží jak tě vnímá okolí, na tvém chování, na míře nebezpečnosti tvého vlivu na okolí. Měl jsem šéfa, který dopil panáka, sedl do auta a jel domů. Ráno ani nevěděl, jak domů dojel. Každý řekl "ten Pavel je blbej" a to bylo všechno.
Nojo, ale po revoluci o několik prací přišel, manželka ho vyhodila, rozvedli se, probíjel se životem jak to šlo a uchlastal se.
V práci stačí malá změna, změní se vedoucí, začne boj o místo na slunci a je zle. "Toho nechceme, ten pije"
Sám jsem to zažil.
Je lepší se vším skoncovat a to hned, možností je moc.
Mluvíš o játrech, já mám prochlastaný nervový systém. Věčně studené nohy a ruce, antidepresiva, v pr... krátkodobou paměť. Dojdu do Alberta bez papírku a volám domů, co mám koupit.
Zapomínám co jsem četl, nedokážu si zapamatovat ani anekdotu.
Kdo dnes hraje večer fotbal se dozvím až při výkopu.
Doktorka mi řekla, že když si budu přát vyšetření mozku, abych se vyvaroval problému v budoucnosti, určitě najde problém a jako první přijdu o řidičák. To si nemůžu dovolit, je mi 57 a jezdit musím.
Tak jsem přestal kňučet, prodám ty stovky knih, které mám, budu si do Alberta nosit papírky, začalo my být jedno co je večer v televizi a jsem P Ř E Š Ť A S T N Ý, že už nepiju.
Já byl také na litru denně.
Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Omluva všem co to budou číst,i to předchozí, je toho krapet více,
ale mám nějakou psavou, tak jsem dosekal, prší, tak popíši své rodinné prostředí, třeba pro TY co to budou číst a zdá se jim, že sice hodně pijí, ale díky životu jaký vedou, autu, domu, práci a samozřejmě penězům alkoholici nejsou.

Já 42letý nedostudovaný VS, z učitelské rodiny, další dva sourozenci VS, zánovní dům, zánovní auto, dříve i hezké přítelkyně.......... a dnes alkoholová troska, je to i výchovou,
já byl učen vše dělat na 100%, a zjistil jsem že kapka alkoholu to umí na 110%, jenže co dostanete navíc, také musíte životu vrátit, dříve bylo u mne hlavní slovo MUSÍŠ, a všichni měli radost, NE... musíš akorát umřít, Takže dneškem Můžu, ale hlavně NESMÍM se napít, ani malého nealko piva . Já dodnes, posledního půl roku už ne, rád sportuji, kolo hory, a vzhledem k již k vážnému úrazu mám dodnes i docela bolesti, to také alkohol výborně eliminuje , ale opět ta daň.
Je mi jasné, že mnoho zde máme podobně, například se Včelař... to o tom kompostu, to jsem se i smál, jednou se mi to také stalo, ale na matraci, všechno vyhodit, a průtokový ohřívač jídla jsem také někdy býval,a takových věcí to by bylo na knížku, nic psát nebudu ,
jinak číst si sem chodím již několik let, takže ještě pamatuji doby, kdy se tu pořádala štvanice na Líbu, žije ještě...

ještě jedna příhoda, přijížděl jsem k tehdy pronajatému bytu kolem 20hod lehce napit, u bytu nebylo místo, zastavil jsem o kilometr dále, rychle vodka, tak až se nechtělo vystupovat,
dopil jsem, otevřel dveře, a pak že si ještě odpočinu, v 24hod mne vzbudili policisté, že vykrádám auto,a já, že je to mé,kontrola dokladů, ok, a že jsem dojezdil, a já, doma jsem se pohádal,tak jsem se opil, tak spím v autě, šahli na kapotu motor studený , tak OK

dnes konec, je po dešti, jdu se projít chytám nějakou nostalgickou depku...........................
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj Pepo, Včelař má velikou pravdu a prezentuje upřímně a otevřeně své zkušenosti.
Je dobré si pročítat naše příspěvky, najdeš tam mnoho příběhů a rad. Doporučuji se vrátit v tomto fóru na stránky 42 a výš. Jasně, mluvím o svém příběhu a doporučeních. Ale myslím si, že mám na rozdávání. Za tu krátkou chvíli, co jsem tady na pokecu jsem si ověřil, že vše je podobné a mnoho detailů se shoduje.
Jestli chceš se svým problémem něco dělat (a to naznačuješ už tím, že jsi se zaregistroval), jsi v dobré partě.
Teď už je to na tobě.
Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Ano, naprostá pravda díky jeho článkům i Tvým a samo dalším, jsem si řek, že to musím zkusit, ale jsem na začátku

A Včelař dik i za tento Tvůj snad ne poslední ( já vím že ne)
opět poučný příspěvek...........
Pepa
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...979899100101102103...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter