Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...16171819202122...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 10 měsíce  
Angie, každý potřebuje nějaký ten silný impulz k tomu, aby přestal chlastat. Někdo rozmastí auto, někoho opustí rodina, někdo onemocní, někdo přijde o práci a někomu třeba pomůže, když ho zavřou do blázince. Každopádně strašáka už máš, tak teď je to už jen na Tobě. Osobně jsem se podivoval, když jsi tu včera psala, že jsi někoho našla v léčebně... uvědomuješ si tu pravděpodobnost, že byste spolu mohli žít spokojený život bez alkoholu? Myslím, že je velmi malá.

Takže Ti přeji pokoru a buldočí vůli jít si za svou střízlivostí.

Včelař
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 10 měsíce  
Včelaři, ano, je to strašák, kam bych se mohla zas dostat. Pití mě neláká, ale nesmím podcenit doléčování. Může přijít krizovka, tak abych měla plán komu se svěřit a s kým to probrat. V léčebně se jim říkalo krizový (když přijde krize, co by člověka mohla dohnat zpátky k pití/drogám) a havarijní (když už se napije/dá si). A hlavní je mít pořád na paměti, že alkohol není žádné řešení. Kromě toho se ve mě stále všechno svírá, když si představím, že bych měla polknout alkohol. Snad mi to vydrží dlouho. Když se ráno probudím, mám radost, že je to bez kocoviny, to taky není málo.
S tím vztahem z léčebny.. Je to jako každý nový vztah, nevím, jestli a jak to dopadne. Dohodli jsme se nechat tomu volný průběh. Se současným přítelem, u kterého zatím pořád jsem, je to rizikové taky. Pije míň, ale prostě mě nechápe. Pochopit všechno můžou jen lidi, co tam byli. Proto jsem v kontaktu i s některýma holkama a chceme se vídat i až vyjdou.
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 8 měsíce  
Už jsem sem delší dobu nepsala, i když si sem chodím čas od času číst, jak se všem daří.
Když se podívám na ty roky kdy jsem tak chlastala tak to nechápu. Fakt ne. Užívám si, jak je život bez pití, opilosti a kocovin fajn. Každý den najdu něco, kde si řeknu, jaký to bývalo když jsem pila, stydím se, jak jsem musela působit na okolí.
To co jsem prožila mi přijde jako noční můra. Nechápu, jak jsem to mohla nechat dojít tak daleko a proč. Jak jsem mohla dopustit, abych se dostala do léčebny proboha.
Víte, že jsem nikdy netvrdila, že přestanu pít úplně. Jsem měsíc a půl z léčebny, párkrát jsem se napila. Ale: dokázala jsem si dát střik, nepokračovat v pití a i když jsem se strašlivě sledovala, necítila jsem nic jako nekotrolovatelné nutkání se opít se do němoty. Byla jsem taky dvakrát pařit skoro do rána, ale druhý den jsem dokázala jít do práce, nedat si vyproštováka (i když alkohol doma byl, přítel ho měl) a fungovat. Vlastně jsem nepila tak, abych měla nějak hroznou kocovinu. Nedostala jsem se do stadia, že bych nepila ani když se jde na nějakou akci, a akcím se vyhýbat nechci.
Léčebna byla strašný šok a chtěla bych aby to byla jenom minulost. Nechci se k tomu vracet. Snad to nebude mít žádné následky v mém budoucím životě (jako že to někde vypluje na povrch). O řidičák snad nepřijdu - musela jsem doložit na magistrát povrzení o zdravotní způsobilosti, praktik mi ho dal beze slova, bez otázek, ačkoliv ten proklatý papír z léčebny měl, viděla jsem ho ležet v mé dokumentaci. Díkybohu!! Jedna holka, jediná, se kterou jsem v kontaktu, takové štěstí nemá, má blbou praktičku co ji honí po psychiatrech... Odnesla jsem si odtamtud hrozný strach z alkoholu, že stačí birel a nezvládnu to. Toho jsem se už zbavila. Každopádně nikdy tak nechci dopadnout. Žádná léčebna, žádný takový chlastání jako dřív..
Pomalu měním životní styl - bydlení, partner, trávení volného času mnnohem aktivněji.
Časem zas něco napíšu, zas po delší době, jak to zvládám.
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Neviem,či to zvládnem.Verím si,no mám depky.Ovládnu moju myseľ...asi som.naivny.KATKA mi vždy urobila pek ý deň.Platonický pocit..no už som ticho.trdlo som.ANGIE...źe PAL je láger?bol som tam.už nikdy!
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Làger nebo ne, určitě to má svůj smysl. Když nic jiného, tak jako odstrašující zážitek
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Zdenku,

a jak se projevuji a jake praktikujes aktivity jako opatreni proti tve nemoci?

Zatim tady ufnukavas, litujes se , pises prazdna slova podpory Katce, odmitas jit do lecebny ale nejak se nerozepisujes o svem aktivnim pristupu abys eliminoval bazeni, abys to zvladl bez lecebny.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lágr-nechci nevhodně vtipkovat, ale mám dobrýho kamaráda, který si nemůže vynachválit roční pobyt v base. A dostal se tam za rvačku, samozřejmě-chlast. Tam poprvé v kuse pár měsíců nepil a přišlo, jak říká-uvědomění. Jistě se tam někteří k jedům nějak dostávaj, ale on pít přestal úplně. A venku už se na to vyflajz-dokonce patřil k těm, kteří mě nabádali a brzdili. To jsem na to ještě neslyšel-musel jsem si svůj rybník dorazit a porochtat se dole v bahně-psychobahně.
Takže sténat nad tím, že je nějaká léčebna snad tvrdá, mi zní spíš jako cvakot uzávěru právě otvíraný flašky.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

LEMOG...čo vadí,že píšem Katke?Už je vystresovaná..z toho.Ja sa nelitujem...chcel som len kontakt..ženy mám rád.No neviem.Uź mi neodpisuje.JanaK. to načala...no je mi to fuck...SUPEER.ľudská rasa je o hovne.Aj tieto podpory sú akože...Prečo sú ľudia zlí?vývoj....sebeckosť?hyeny...Andrea kolabovala a čooo ste urobli?HOVNO
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

KATKA?
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

zdenek napsal:
KATKA?

Zdenku,
každý je na to sám a sám za sebe ,pro sebe.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 30/08/2016 20:22 Provedl: Stopka.

Stránka: 1...16171819202122...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter