Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 3 měsíce
|
|
Taky budu odcházet z práce, ale až v srpnu. Budu končit smlouva.
Důvody mám podobné jako Angie, jen v tom není chlast.
|
|
|
Poslední úprava: 13/02/2017 22:33 Provedl: petr_n.
|
|
|
|
Musí v tom být moje nespokojenost s životem. Jak moc bych chtěla být spokojená a nemuset pít...
Čo sa ja pamätám, tak si nikdy nechcela úplne prestať piť. Ani bezprostredne po liečení. Vždy si písala, že ty to v pohode zvládneš. Však si popíjala aj v období, keď si písala, že si šťastná. Uvedom si, že ty máš na výber len z dvoch možností.
|
|
|
|
|
|
|
Angie,
slobodomurári poznajú slogan:
"Daj zvieraťu napiť krvi → ono zaspí!"
Vystihuje to dvojakú podstatu človeka známu ako (jang/jin) = (+/-).
Indiáni si tradujú dvoch vlkov. Ten, ktorého kŕmiš Ťa aj poslúcha/ovláda.
Dnes už kŕmim svojho vlka triezvosťou a žijem ju.
Toho druhého som vyhnal medzi "opice". (Nech sa s nimi opíja...) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Angie,
píšeš:piji sobota, neděle, někdy i pondělí. Pak píšeš :... potřebuji dát životu nějaký směr a následně :...nemůžu ani do fitka, kvůli chlastu.
Ty si dáváš nějaký směr, fitko, nová práce.A třeba zrovna to fitko a co pak uděláš? Opiješ se a nemůžeš tam.
Na jedné straně plánuješ svůj volný čas, jak ho prožít a na druhé si to sama sobě vynuluješ a dáš přednost sebelítosti a upíjení se.
Suchý dům teda ani nemáš.Já vím, dá se namítnout, že se dá opít i mimo dům))), ale třeba toto je jedna ze základních rad pro začátek abstinence. Pak už je to zřejmě individuální.
Doléčování po pobytu v léčebnu neznám , nebyla jsem tam zatím, ale něco už jsem zde pročetla na foru, že něco takového je. Třeba Ti v tomto ohledu, kdo toto ví poradí, zda to je k nečemu a co to obnáší.
Angie, zatni se, naštvi se na ten chlast, dělej něco, nebo si fakt odpiješ ten svůj rybník a pak už to bude ještě horší se z toho vyhrabat.
V některých tvých příspěvcích byla velká naštvanost, že Tě tam vlastně dokopala rodina a přítel, že jsi Ty sama od sebe do léčebny ani vlastně zatím nechtěla. Možná, to nevím, je to třeba truc a vzdor, žádná pokora, že jsi opět začala a už se v tom pomalu vezeš nanovo ?
Přiznání si sama sobě, že jsem alkoholička, není jenom to slovo, ale je to něco víc. Je to plné uvědomění si svého stavu.
Důvod vygumovat si občas hlavu, ale aby se Ti nestalo, že jsi ji časem vygumuješ nadobro a ne jen občas.
Co chceš udělat, aby jsi se neupila a nezničila úplně? Co uděláš jako první?
Moc jsem Ti nepomohla, tak se drž.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 14/02/2017 10:57 Provedl: Stopka.
|
|
|
|
Angie,
toto si napsal pres 9ti mesici.
> Snad jsem prozřela včas. Průšvihů s pitím bylo už dost. Vím, že se tu snažíte o úplnou abstinenci. Nechci vás svým příběhem demotivovat. Určitě by to pro mě byla jistota a nejlepší věc taky. Ale momentálně to pro mě prostě není.
Dnes to vypada, ze to momentalne pro tebe je, jinak to nedopadne vubec dobre.
> Potřebovala bych dát životu nějaký směr.
Se hod na nemocenskou a jdi na detox. Vzhledem k tomu, ze v soucasne praci koncis, razitko z lecebny na neschopence je uz asi jedno.
Zacni (opet?) sportovat, cvicit, chodit na terapie/skupiny, treba si i najit okruh novych znamych souvisejicich napr. se sportovnimi aktivitami.
M.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Angie, víš co já měl plánů. A jak jsem o nich krásně a přesvědčivě dokázal vyprávět. Postupem času jsem jim však už věřil jenom já sám. Hledáš směr? Tak proč nepřestaneš pít. Já to udělal a najednou se mi vyskytlo tolik možností jakým směrem se vydat. Přestal jsem pít a dnes díky tomu vím, že když opravdu budu chtít, tak, že dokážu všechno. I nepít. A já chci. To je můj směr. To co jsi napsala jde shrnout takto: Zase chlastám a nalhávám si tisíce důvodů, proč chlastám. Jediný důvod proč chlastám je však, že nechci přestat pít.
Pamatuj si, že, když budeš chtít, tak dokážeš všechno.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Stopka. A čo by si si ty asi tak predstavovala pod pojmom doliečovanie? Ako laik.
Napíšem ti to takto. Angie bola na liečení. Každý kto liečenie absolvuje, dostane počas neho rady , čo robiť po liečení. To doliečovanie je dôležitejšie ako samotné liečenie. Tam sa dáš trochu dokopy fyzicky aj psychicky. Vlastne na liečení ťa nevyliečia, len ti dajú návod, ako na to, ako úspešne abstinovať. To doliečovanie v podstate spočíva napr. v návšteve klubov, psychiatra, psychológa. Robiť veci, ktoré ti robia radosť, záľuby. Tým doliečovaním sa nemyslí nič extra špeciálne. Je to všetko, čo vo svojich príspevkoch spomínaš aj ty, čo robíš. Doliečovanie je napr. aj to že niekto absolvuje v liečebni počas abstinencie opäť krátky pobyt napr. 2 týždne.
|
|
|
|
|
|
|
takze vlastne Krtek my sa vsetci doliecujeme. Tym ze chodim rada do prace, cvicim, oddychujem a venujem sa veciam na ktore som predtym nemala cas robim pre svoje zdravie? Co sa tyka prispevku od Angie tak sa mi potvrdio zasa len to ze kontrolovane pitie sa neda teda v mojom pripade.
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Včera jsem měla nějakou depku tak se omlouvám.
Nechci přestat úplně pít. Suchý dům nemám, skoro nikdy jsem neměla a mít nechci.
"Doléčování" - co by mě tam naučili? Léčebna mi v tomto smyslu nedala nic. Neexistuje nic podobného jako náhražka alkoholu. A jednou jsem tu už psala, že díkybohu z drog mám strach. Doporučuje se cvičení, jóga, relaxace... Ale nic nepřinese takový účinek jako alkohol. Okamžitý skvělý pocit, zatím jsem nenašla nic, co by se tomu vyrovnalo. Čistá hlava od rána je příjemné, to je pravda.
Jít na detox?? Proboha proč? Když chci, dokážu nepít. Léčebna byla to nejhorší, co mě v životě potkalo. Pokud jsem od té doby (asi třikrát) víc pila, vždycky bylo zásadní, aby to nezjistili moji blízcí a nesnažili se mě tam zas dostat. To je nejzásadnější poučení, které mi dala. No a ne léčebna, ale dění před ní mi dalo, že se nesmím tajně napít v práci.
Jak říkám, mě dělají problém prostě ty kocoviny. Krásně se večer napiju, je mi skvěle, ale ráno jsem rozklepaná, nejistá motorika, to se začne zlepšovat kolem poledne, ale až do večera jsem taková roztřesená. Pak, abych usnula, si ráda zas dám něco k pití.
Ale úplně nepít nechci.
|
|
Angie
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ktrko,
přesně toto co píšeš jsem si pod tím představovala, tak je to zde i někde na webu několikrát uvedeno od dotyčných co mají léčebnu za sebou, akorát toto konkrétně jsem nechtěla vypisovat Angie já a to z toho důvodu, že jsem chtěla aby to raději Angie napsal někdo kdo byl v léčebně.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|