Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...31323334353637...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 3 měsíce  
Angie ani ja som nechcela prestat pit uplne. Ja som tiez mala rada ten pocit ked som si vypila a to uvolnenie, potom aby som nebola rozklepana tak som si dala aj cez den a potom aj na vecer aby som zaspala a prepracovala sa k uzasnym abstakom. Mozno to nie je tvoj pripad, drzim palce
katarina
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Katka. Myslím, že všetci sme mali radi ten pocit. Ináč by sme sa nepokúšali "kontrolovane piť", aj keď sme vedeli, že nám alkohol robí problémy. Angie, oceňujem tvoju úprimnosť, ale napadla ma ešte jedna vec. Nepletieš si kocovinu s absťakmi? Ale sklamem ťa. Nazvi to ako chceš, už sa toho nezbavíš. Ale zrejme toho vypiješ viac večer. Take stavy nie sú po 2 deci vína alebo 1 pive.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

katarina napsal:
takze vlastne Krtek my sa vsetci doliecujeme. Tym ze chodim rada do prace, cvicim, oddychujem a venujem sa veciam na ktore som predtym nemala cas robim pre svoje zdravie?
Áno Katka. Ono je to tak v podstate pri každej chorobe. Robíš to pre svoje zdravie. A tie návštevy napr. klubov, psychiatra, terapeutických skupín sú aj preto, že alkohol ovplyvňuje aj psychiku, keďže sa jedná o závislosť. A tou súčasťou doliečovania je aj to, že sa učíš odmietať alkohol, zvládať cravingy atd. Sú to veci, ktoré si možno ani niekedy neuvedomuješ, že ich robíš, zdajú sa ti nepodstatné. Ale keby si nad tým porozmýšľala, zistíš, že ti úžasne pomáhajú abstinovať. Napríklad to často spomínané cvičenie. Chodíš tam aby si si spravila postavu, zlepšila kondíciu. Ale zároveň to posilňuje tvoje odhodlanie nepiť, pretože sa citiš takto fajn. A nechceš o to prísť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Angie se k tomu musí dopracovat, alkohol má nad ní úplnou moc, mění úsudek, myšlení- má "kocoviny" a ne absťáky - to bude dlouho trvat než to přehodnotí... a ty změny nálad, všichni jí vlastně ublížili

Nemá cenu jí nic psát, ona se nám svěří, chce o tom napsat, ale nechce s tím nic dělat, je stále rozhodnutá popíjet, ten účinek alkoholu je zkrátka "boží" a není schopna se ho zatím vzdát, až bude v takových sračkách, kdy konečně prozře... my víme, že to bude čímdál horší - ty absťáky - jako např. už ty vyhazovy z práce by ji měly trochu nakopnout - aspoň varovat-, nestalo se a myslím, že dlouho to trvat nebude, u žen to bývá rychlejší a pak to bude mít hrozně těžké se z toho vysekat, škoda mladé ženské, která mohla mít už rodinu a nějaký ten smysl života...

Ten její smysl života je jen pít a euforie, užívat si.. co se děje pak nechce vidět, ale nakonec uvidí a jestli nebude moc pozdě

U hodně z nás to bylo za pět minut dvanáct, co se týče Zdendy mám vážné obavy + ty játra, nikdo z nás se nechce znovu pak už napít, Zdenda by možná už pak vůbec nezvlád, jiní alkáči mají ještě rezervy a je to individuální- ta psychická a tělesná výdrž
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Jen jednomu nerozumim. Ty si myslis ze jsi nebo nejsi alkoholik?

Kdyz si udelas ten orientacni test... kolik mas bodu?

A pises ze jsi se musela hodit marod kvuli piti... a pritom umis nepit?

A to co popisujes.. vcetne toho ze se musis napit abys usla je podle me abstak jak vysitej. Tedy ne kocovina.

Me uplne desi jak si lidi umi lhat sobe. Ja porad nepiju z hecu. Ale cim dal vic si myslim ze uz pit nebudu. Diky tomu co tu ctu.
Mulder
Junior Boarder
graphgraph

..."mozog "velí" uber a telo(?), naopak: → "zaber/pridaj" a pi!"

...je načase dať si pauzu a oddýchnuť si, [...a prehodnotiť vlastné priority.]

...aby si už odpočinutá s rezervou opäť vyštartoval/a na pijanské kolbište a trénoval/a ďalej a znova.

...až do exitu. ♥♡♥

..."Zbohom triezvy rozum!"

Smutný kolotoč alebo už horská dráha?
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Angie,
Mám to podobné bohužel. Jen co mi otrne, tradá... A zas znova se všema těma smutkama a depkama a ztrátama. Chvilku je veselo a pak. Poslední dobou to teda ještě jde, ale číhá to...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Ahojky všem.
Tak jsem byla od psychiatra mám diagnosu bipolární poruchu a užívám léky.Tak jsem si myslela,že všechny ty stavy a deprese mám z té nemoci.Tak jsem se zkusila napít a bylo mi už dobře.Bohužel i po malém množství alkoholu,se mi deprese a úzkostné stavy tak vrátily. Tak už vím,že alkohol vše zhorší.Sice deprese a stavy úzkosti mám z doby pití a co jsem vše udělala špatně a výčitky jsou šílený a vždy mě doženou. Nevím jak se ji mám vyhnout a přestat se trápit nad tím,co už nevrátím. Sice si to v hlavě vysvětlím,ale ne citově. Pořád mi je do breku a je to už nesnesitelný. Stalo se to někomu z Vás?
Renáta
Senior Boarder
graphgraph

Renata, a na terapie chodis?
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Angie,

tak najit si duvod pit je asi jednodussi nez si najit duvod proc nepit

Na detox se vetsinou chodi, aby clovek prerusil snuru piti a dal se dohromady.
A psala si, ze si se zase opetovne rozpila. Z cehoz jsem naivne vydedukoval, ze bys to rada zastavila.

Bych si tipl, ze te potkaji s pitim horsi veci nez je lecebna

Vlastne tvuj prispevek je takovy hezky komicky.

Mas ukazkove abstaky, 3x problem v praci, doma .. ale vlastne je to porad pohoda

Jsem zvedavy jaky bude tvuj dalsi prispevek za rok.

M.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...31323334353637...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter