Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...36373839404142...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Je to všechno o tom, co se bude dít dál. Jestli se ty její "kocoviny" budou zhoršovat, jak bude zvládat novou práci, vztah s přítelem, jestli bude alkohol na prvním místě. Pak začne trošičku tušit, že ty její stavy - zhoršené výkyvy nálad, depky, úzkosti, třesy budou z pití a nastoupí cestu si to konečně přiznat.

Angie, pročítal jsem si zpětně tvoje příspěvky a podle mně směřuješ opravdu k alkoholismu jak vyšitému.

Když můžeš kontrolovat tak si řekni, že dáš sama měsíc a místo pití budeš s přítelem, ve fitku, najdeš jiné činnosti. Jak tam budeš mít silné chutě se napít nebo to nezvládneš tak to je ten alkomozek - mozkové buňky zvyklé na pití, vytváří se návyk, bez kterého se neobejdeš a začne ti to ničit - vztahy, práci (to už ti ničilo), venkovní fasádu - ze třicítky budeš vypadat na 45 atd...

Trochu se zamysli nasd tím co píšem, vypadá to asi hrozně, úplně tomu nerozumíš - obavy nemám, časem porozumíš, pochopíš co alkolismus je a aby jen nebylo moc pozdě.

Léčebna ti dala teda zabrat, trauma větší jak sex asi za peníze jsem pochopil ne znásilnění- taková je doba, studium není úplně zadara... Léčebna ti srazila důstojnost, ty VŠ mezi takovýma případama, ta potupa, dril...

Napiš dál, co víkend? Koliks toho vypila a jak se cítíš, zhoršují se nálady, kocoviny?
pert
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Angie a všichni
nedávno jsme taky psala, že to mám pod kontroloiu a že piju, jen když chci a kolik chci. ono je to celkem tak i teď. Žádná hrůza se neděje, ale ty nálady pak, stresy a nechu´t, pocit, že se chci před světem schovat a těším se na další dny, ty střízlivé, to je to, co mi vadí. Taky nemám klasický abs´táky atd, spíš ty kocoviny, ale ta psychika to nedává. jak říká MuDr. nešpor: pít kontrolovaně znamená taky umět nepít. Perte, ten měsíc jak píšeš - to je totiž docela záhul pro mě.
Dnes bude vlastně zkouška: jdu cvičit, manžel zatím do sauny a pak prej někam "zajdemů asi. To se pozná, jak to myslím vážně .-) Teď si věřím, no ale uvidíme večer, že...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Šantalka, píšeš:
Ahoj Angie a všichni,

nedávno jsem taky psala, že to mám pod kontrolou a že piju, jen když chci a kolik chci. Ono je to celkem tak i teď.

Žádná hrůza se neděje, ale ty
... další dny, ty střízlivé, to je to, co mi vadí. Taky nemám klasický absťáky atd, spíš ty kocoviny, ale ta psychika to nedává.
...jak říká MUDr. Nešpor: pít kontrolovaně znamená taky umět nepít. Perte, ten měsíc jak píšeš - to je totiž docela záhul pro mě.

Šantalka,

"nezúfaj, máš všetky predpoklady, že aj Ty sa prepiješ z kocovín do úžasných absťákov...

(Šikovným spravidla osud praje!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Poslední úprava: 18/02/2017 10:25 Provedl: Ja. Důvod: Skúška efektivity opravy defektov... ;)

Závidím ti tvůj aktivní život, u mně je už po sezóně. Děláš věci, které tě baví, je to všecko v pohodě, krom toho, že ti začíná alkohol škodit. Nedovedeš si ten život bez něj dál představit, sklenka nebo pivo k tomu zkrátka patří a zbavit se toho návyku je hrozně těžké.

Já se toho všeho zpočátku vzdal, přátel, akcí, ale já na ty společenské akce moc nebyl, když jsem chodil po horách tak největší problém byly ty zastávky. Moh jsem se odstěhovat a začít s čistým štítem, nikomu nic moc nevysvětlovat, že už nepiju.

Na počátku je tedy rozhodnutí- že už se dál ničit pitím nechceš. Kontrolovat to nejde, tos zkoušela, občas se zadaří... V hloubi duše musíš být o tom přesvědčená, to jsou fráze, ale je to o tom pravém pevném vnitřním rozhodnutí. Pořád v tom budeš tak plavat, chybí tam ta vnitřní síla, kterou se snažíš načerpat tady na fóru...

Pak přiznání, já se některým známým a příbuzným, kterým věřím, svěřil. Že mám problém... asi jak Mirka to řekla mámě, ona ji v tom podrží, podpoří... a vůbec co je s Miruš?

Šantal, měj nějaký větší cíl nebo jinak jsi se životem spokojená, dcera vyrostla jak z vody, milostný románek máš za sebou, co dál v životě... třeba ti to tak stačí, vyhovuje... já vyrazil vždycky za hranice, poznat nové místa, měl jsem tu možnost, měl větší svobodu a finance...

Člověk neví co ho chytne, zkoušet, nové věci, můj vztah k zahradě vzniknul až jsem k ní přišel, předtím já a stromy? Nepředstavitelné...
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všichni,
už pár měsíců čtu vaše příspěvky a poznávám sama sebe. Problémy s pitím jsem měla vlastně vždycky...jen jsem to nebrala na vědomí. Stačí, když si dám skleničku a je to celá láhev, pak nepiju třeba 2 týdny a zase tak 5 dní popíjím(1l vína na den).Je to kolotoč.je mi 40 let a konečně jsem, i díky vám pochopila, že už to tak dál nejde. Dnes nepiji 2 den a snad to vydrží. Ono je to dost těžké, když kolem pijí všichni...a ani nevidí, že mám problém.
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Díky Perte, ty už mě prostě znáš.
Rosnicko, vítej
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Ahoj všem, tak dnes první den bez Předevčírem jsem jak se patří "oslavila" neschopenku a poslední den pití. Včera šílená kocovina, třes, pocení a chuť se dopít, no ustála jsem to - celý den v posteli. Dneska jsem si dala kafe, multak a B -complex a první Zoloft. Mám takový zvláštní návaly - jako že na omdlení, myšlenky lítají, horko, pocení, chvilkami nevím na co jsem myslela před pár minutami... Jako docela mimo, tak že by astacek? zatím jsem nic nejedla, nějak mi to "roste" v puse už aby to bylo za mnou...
Pistácie
Expert Boarder
graphgraph

děkuji za přivátí...mám pocit, že už tu patřím dlouho. Dnes jdeme na ples, můj 1 ples bez pití. No aspoň si zatančím a ráno si to budu pamatovat.
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

rosnička napsal:
děkuji za přivátí...

Nech sa páči, tu už to privialo (přiválo) kadekoho.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Môže mi niekto z tých, čo sa pokúšajú nepiť, ako si predstavujete rozdiel medzi kocovinou a absťákom? Teda čo je podľa vás ešte kocovina a čo už je absťák?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...36373839404142...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter