Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...38394041424344...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Ona nemá ještě takové ty drsnější stavy, to je potom těžko... přemýšlí o tom - "možná už jí to škodí", ale pořád to má pod kontrolou...

Nejspíš bude pít takhle teda v pátek ten půllitr nebo míň... je to v kontrastu toho co psala nedávno, že pije víc... jeden týden sníží dávku a má vyhráno? To se uvidí až za nějaký čas, ve všem je nějaký vývoj, všechno se mění.

Zas bych ji neodrazoval od psaní tady, když to bude zvládat tak si dokazuje, že to bude zvládat dál... když ne, tak začne o tom víc přemýšlet a nastoupí cestu uvědomění problému...

My si svoje prožili, Angie ještě ne a myslí si, že to co tady čte za běsy se jí vyhne. Kdyby podala jinou zprávu po dvou měsících tak bych myslel, že se jí to možná nestane... ale věci jsou v pohybu, děje se hodně... ti zaměstnavatelé co ji vyhodili to viděli, přítel, rodiče... je to vidět na chování, ikdyž pár dní nic nevypilas, každý to tuší, že zase si lupneš, viditelné změny v chování, výraz obličeje, oči, náladovost, hlavně blízcí mají takový radar...
pert
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

myslim si ze nikto ju neodraduje sem pisat.mna to teda zaujma ako sa jej to dari takto pit teda kontrolovane.drzim palce
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Katarínka, píšeš:
..."držím palce".
"Keď jej držíš palce → nemôže sa napiť. Chytím Ti Tvoje palce a tiež sa nenapiješ!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Pred časom som mal pochybnosti o reálnosti pisateľa "zdenek", teraz pochybujem o Angie. Ale ja som zvyknutý, my superinteligentní alkoholici sme plní pochybností. Tým som si istý.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

k alkomozgu - budem hovorit samozrejme velmi zjednodusene, ale kazdy z nas ma v podstate 2 mody premyslania : tazky, ked musime situaciu vedome vyhodnocovat, premyslat a lahky, ked robime nejaku cinnost automaticky. vacsinu veci, ak robis po prvykrat, musis robit tym prvym sposobom a cim viac sa v nej trenujes, tym viac sa to posuva na automatiku. mozog to ma takto rad, pretoze automatika je menej energeticky narocna. dobry priklad je soferovanie auta. sprvoti musis premyslat nad vsetky, aku mas rychlost zaradenu, kto ma prednost, semafory atd atd, ale postupne ti do vojde "do krvi" a vies to robit automaticky. velmi podobne to je s popijanim, ktore ked robis casto, sa ti zautomatizuje. ides okolo obchodu, nemusis ani nad tym nijak zvlast premyslat a odrazu uz ides z obchodu s flastickou v taske. toto ja vnimam ako ten alkomozog, ked robis rozhodnutia veduce k pitiu alkoholu, ale naozaj nad tym nepremyslas. dalsia vec je samozrejme "odmena", ktoru si mozog dava vo forme dopaminu za nieco dobre, napriklad jedlo, sex, spanok. je to mechanizmus, ktory nas ma motivovat robit dobre veci. bohuzial, su niektore chemikalie, napriklad alkohol, ktore tento mechanizmus abuzuju, takze mozog dostava po vypiti alkoholu spatnu dopaminovu vazbu ze aha, toto je dobre, podme to robit castejsie.
toto si aspon ja predstavujem pod pojmom alkomozog - v podstate ekvivalent k "mozog zavisleho".

k tomu "len pol litra vodky" - angie pises, ako by toto bola normalna, denna doporucana davka od svetovej zdravotnickej organizacie. opytaj sa hociktoreho prilezitostneho konzumenta, ako by sa citil, ak by v priebehu zopar hodin vypil 10 poldeci tvrdeho alkoholu a ci by to vnimal ako nieco "normalne". a ked si pisala, ze si este v minulosti pollitrovku splachla nejakym tym litrikom vinka, to uz je poriadna davka alkoholu. o rozsahu tvojho navyku neviem nic, ani nebudem spekulovat podla prispevkov na fore, ale toleranciu mas (alebo si mala) vskutku masivnu. svetova zdravotnicka organizacia neodporuca (prevediem to do vodky) zenam vypit viac ako 1 poldeci denne a zaroven definuje "tazke pitie" u zien ak vypiju viac ako 8 poldeci za tyzden.

to, ze znizujes davky je chvalyhodne, ale tvoje pitie je stale rizikove a urcite nie je v ziadnom smere normalne. normalne je si sprijemnit vecer poharom vina, nie pol litrom vodky.
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

pert - Že jsem nezažila drsnější stavy? Ale to víš že jo. Když jsem měla po třech dnech pití drsnou kocovinu, střízlivěla, celou noc seděla na posteli při lampičce, protože jsem četla o deliriu tremens a že může vést k zástavě dechu a smrti - tak jsem nechtěla umřít ve spánku a hlídala se. Když jsem si vypočítala že už se mi alkohol skoro odboural, koukala jsem po zdech a hledala pavouky... To není drsný??

Žilinčan - věř, že reálná jsem. Nechápu proč bych neměla.

Double D - jasně, vím, že nepiju "doporučené dávky". Bohužel, po doporučené dávce se neopiju namol...

Už naštěstí umím s pitím pracovat. Vím kdy a kolik si můžu dovolit. Například v pátek jsem vypila jenom půllitr vína a asi 3dcl tvrdého. Odpadla jsem a OK. Včera 3 deci tvrdého. Šetřila jsem si tu trošku celý večer a šlo to (dala bych si víc, ale ne.ralo mě to moc).
Pro upřesnění: ideální pití je pro mě takové, kdy odpadnu. Pít napůl mě akorát stresuje. Proto mám radši doma ještě něco - kdybych šla do hospody a šli bysme dřív než jsme namol. Dřív jsem se zlobila, pak jsem ale zjistila, že mnohem lepší je mít zásobu doma a na společníka hospody se tvářit, že to je OK a že mi to stačilo.
Proto je i super bydlet sama. Nebavilo mě flašky schovávat.
Ale budu pít míň. Nová práce, víc času na cvičení. Asi začnu dělat ještě dobrovolnictví týkající se zvířat. Trošku mi vadí, že víkendy prolelkuju kvůli pití/kocovině. Ale je zima, na jaře a tuplem v létě to bude jiný. (Kdo bude "inteligentně" tvrdit že nebude, na toho nereaguju.)
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Angie,
Ocenuju, že jsi upřímná. Jinak na to nic neříkám.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Mě se celkem líbí co tu Angie píše. Jde svou cestou. Nejde se stádem. I když na to třeba doplatí. A třeba ne a dokáže to, o čem alkáči můžou jen snít. Nepřesvědčuje sama sebe, že chlipkanie šaratice je vrchol blaha.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ideálně pít do odpadnutí. O tomhle alkaci sní. Při odpadnutí už se to asi moc ovládnout a ovlivnit nedá. To už se asi ani nevnímá, ne. To pak když se něco píšete, pomáhá zas okolí. To je dobrý bydlet sám, to je fakt.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

* posere, ne píšete
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...38394041424344...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter