Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45464748495051...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Medovka napsal:
[quote]David napsal:
Ja napsal:

David, píšeš:
Dnes už mnozí osvícení lékaři učí alkoholiky pít kontrolovaně. Staré pravdy už neplatí. Léčba postaru akorát vymývá mozky.

V rámci Harm reduction přístupu se to děje ve světě běžně a začíná se takto postupovat i u nás. Jsem rád, že jsem nikdy nenastoupil na léčení a propil jsem se až ke kontrolovanému pití!

David,
a ty z toho kontrolovaného pitia aj niečo máš ?

No to víš, že jo! Ale nemám ambice stát se konzumentem a dát si jedno pivo po večeři, já spíš piju jako piják. To znamená důležitý je ten účinek alkoholu, ale nechci pít tolik, abych měl kocovinu nebo okno! To je pro mě kontrolované pití, nebo možná pití v rámci Harm reduction!Dřív jsem měl často pocit, že se musím zrušit do němoty a nedokázal to zastavit. Teď ten pocit nemám, je tam ta záklopka.
David
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To si sa za ten čas ani raz neopil? Keď piješ pre účinok, tak to je koľko? 5 piv alebo 10 pív denne? Doma alebo v hospode?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Vloni na velikonoce (2016) jsem svůj mozek uchlácholil, že jedno pivko po dobrém obědě a ještě mimo bydliště by mi po 20 měsících abstinence nemělo nic udělat a budu to mít naprosto pod kontrolou. Ano nic mi to neudělalo, tedy až na to, že večer přišla další chuť a nedala se zastavit a popil jsem další Plzně a to až do opojení, které jsem cítil v dobré náladě.
Po návratu z velikonoc, sem byl natolik přesvědčen, když mi víkend s Plzní nic neudělal a přes týden jsem alkohol nepotřeboval, jen na něj myslel a taky na to jak si dám zase o víkendu „trošku“ , že jsem v pořádku ))) , no ….. skončilo to po třech nedělích oknem, náběhem na epi-záchvat a delírko, samozřejmě absencí v práci a neschopností.
Jo co bych za to dal umět pít do dobré nálady, pak říci stačí … a ráno se opět z dobrou náladou probudit. Pravda a skutečný život v mém případě však jasně ukázal, že pro mou osobu kontrolované pití neexistuje. Vyzkoušeno i po velikonocích ještě v létě se stejným výsledkem. Za sebe tomu, kdo to bude zkoušet vzkazuji asi toto: každý strůjce svého štěstí …

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek napsal:
To si sa za ten čas ani raz neopil? Keď piješ pre účinok, tak to je koľko? 5 piv alebo 10 pív denne? Doma alebo v hospode?Bezpečné množství je pro mě maximálně 7 piv nebo litr a půl vína vypitý pomalým tempem. Nepiju každý den, vždycky si dávám jeden den pauzu. Pravda je, že dlouhodobější abstinence by byl asi problém.
David
Gold Boarder
graphgraph

Vďaka za ozrejmenie HR. Prajem veľa šťastia nech sa darí. Pre mňa to nie je. Klapka po 7 pivách, tak to asi ťažko
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Pravda je, že dlouhodobější abstinence by byl asi problém.
Skúšal si alebo si myslíš, že by to bol problém?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Zkoušel jsem.
David
Gold Boarder
graphgraph

Dik za úprimnosť. Keď si to skúšal, dlhšie abstinovať, v čom bol problém? Absťaky, cravingy alebo nejaké iné prejavy?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Písal si,že sa snažíš piť tak, aby si nemal kocovinu a okná. Takže ak to zrhniem. Piješ takmer každý deň. Piješ kvôli účinku. Tak do max. 7 pív resp. 1,5 litra vína. Predpokladám, že občas sa aj nezadarí bez okna alebo kocoviny. Dlhodobejšia abstinencia je problém.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

I tak to považuju za úspěch. Dřív jsem se opil každou chvíli. Teď už jsem neměl okno dlouho. Jinak zkušenosti mám s cravingem i absťákem.
David
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...45464748495051...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter