Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...66676869707172...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok  
Rosnička. Tá neskonalá chuť príde ešte k tebe na návštevu. A nie raz. A najlepšie je byť na to pripravený. Vedieť ako zareagovať. Ja napríklad pre také náhle návštevy chutí nemám pre istotu doma ani kvapku alkoholu.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Tu suchou domácnost ti závidím
Jak už jsem psala...můj manžel si rád vypije, takže zásoby slivovice a piva jsou pořat.
Naštěstí já raději vínko
Hezké suché Veselé velikonoce
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Ono ta snaha to odlehčit a brát vše s humorem časem dojde, zatím to nebereš vnitřně úplně vážně, jsi ve ve vleku svého pijícího okolí a z toho se vyhrabat chce - sílu a odhodlání, je to tvůj život, ne jejich, to zní jako fráze, ale bez pořádného bouchnutí do stolu a snaze s tím pořádně zatočit nezmůžeš nic, pořád budeš padat a vstávat až se časem propiješ do léčebny jako zakladatelka tohoto vlákna...

No mně ty velikokonoce už dlouho nic moc neříkají, je jen volno a musím se věnovat svým podařeným příbuzným a že bych si vypil jak oni provokačně nabízejí - no tůdle nůdle, nezkoním si moje poklidné žití takovou hovadinou... nejvíc mně štve to ochlazení, které má příští týden dojít a ty mrazy než nějaký podělaný chlast...

tak se mějte všichni dobře, já musím
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Matematika,
bohužiaľ, dokáže závislosť "iba" štatisticko-numericky interpretovať ale nelieči ju. Samotné osebe sú čísielka mŕtve, bez vzájomných vzťahov. Tie im prisudzuje každý sám; podľa intelektu.
Skutočný je iba život → sám osebe a pre seba.
Je omnoho sofistikovanejší ako matematika...

Alchýmia hormónov(S, D, a ďalšie...) dominuje rozhodovaniu alkoholika.

Vôľa sa spontánne rozpúšťa v alkohole a degraduje rysy osobnosti.
Platí pre ňu nepriama úmera:
čím viac chľastu : tým menej rozumu a zdravého úsudku...

Je to osobná skúsenosť, zažil som a prežil - som tu a odovzdávam.

(Vyberte si podľa potreby...)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Přiznávám..že ne všechno se tu čte dobře, není jednoduché připustit si, že jsem alkoholik.
Ale proto tu jsem....abych si uvědomovala, kam až jsem zašla a nevzdala to.
Dnes opět stojím pevně na nohou(samozřejmě nevím, co příjde) ale bojuju...a to je pro mě důležité
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Tak se hlásím Všechno je v pořádku, dnes pěší výlet na Sněžku. Počasí parádní, koleno to zvládlo Mějte se bezva, Šantal
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Tak se po delší době ozývám. Mám novou práci, tak se věnuju hlavně jí. Samozřejmě před prací nepiju, nejsem blázen. Napiju se v pátek, sobotu, tak někde na večírku, nebo i doma, ale umím to už korigovat. Třeba včera jsem byla u přítele, vypila jsem asi litr vína. Sice jsem s láskou vzpomínala na doby, kdy jsem se pak mohla ještě něčím dopít, ale bylo mi hloupé otevírat další lahev (měl by ráno řeči) a nebo se jako za starých časů vyplížit do večerky (jak jsem se mohla nebát, že se vzbudí a přijde na to?!). Tak jsem se pokusila usnout i takhle, a nakonec se mi to povedlo. Za odměnu mi ráno nebylo tak zle, stihla jsem i dopoledne jít cvičit.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký by byl svět s lékem na kocovinu? Byl by úžasný. Člověk by nemusel kalkulovat kdy se smí napít a kdy se musí hlídat, protože:
- má ráno poradu, nebo jednoduše jen práci
- jde na rodinnou oslavu
- chce jít dopoledne cvičit
- tisíc dalších důvodů

Myslím, že kdyby existoval lék na kocovinu, neocitla bych se nikdy v léčebně, takže bych teď neměla deprese a neuvažovala, že začnu navštěvovat psychologa, který by mě zbavit tíhy toho traumatu (toho, že jsem tam byla - já na to vzpomínám každý den, strašně mě to zatěžuje a asi obviňuju sama sebe, že jsem se nevzepřela a podepsala, že tam jsem "dobrovolně". Jak se blíží roční výročí té hrůzy, je mi čím dál hůř).
No zpátky k tomu léku - neměla bych totiž nutnost tu kocovinu přepíjet, takže by mi nebylo tak zle, nepřepíjela bych to několik dní a tudíž by se to blízcí vlastně vůbec nedozvěděli...
Tyhle věci mě napadly absolutně střízlivou někdy uprostřed týdne v metru cestou do práce. Co si myslíte vy?
Angie
Expert Boarder
graphgraph

No, neznám tě osobně a z toho za ten rok co jsem od tebe přelouskal... svůj názor ti radši neřeknu. Ale zajímalo by mně, co ti pak na to řekne psycholog.

Dej pak vědět

Žij a zkus se netrápit, netrap sebe ani nikoho jiného, zvládni to
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Angie a přemýšlela jsi někdy o léku na stárnutí a na smrt?
Jsi bláhový snílek, anebo si tu z nás někdo dělá pěknou legraci, proč ne.
Radši se přidržuji snění o úplném vymazání alkoholu z mého života, snad nejsem též tak pošetilý-a přeju všechno dobrý.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Angie,

na kocovinu vcelku splehlivě fungují vitamíny řady B (b-kompex), voda, kefír, kysané zelí, atd. Místo kefíru by možná byla lepší čistá probiotika.
Jinak bych se na tvém místě ptal, co to mu chastu řeknou za nějakých 15 - 20 let játra.
Smrt na poslední stádium cirhózy musí být fakt "úžasná". (ascites, ikterus, jaterní encafalopatie, ..)
Ale třeba ti nebude vadit chodit na vypouštění "vody" (ascitu - řádově litry i 10litrů) z břicha nebo brát diuretika, eventuelně laktulózu (opravdu humus - velmi sladké projímadlo).
Good Luck
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Stránka: 1...66676869707172...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter