vo vseobecnosti alkoholik zrejme este nie si, to chce dlhodobejsie usilie
v kazdom pripade ale provozujes rizikove pitie. za den by si nemal vypit viac nez povedzme 20-40g cisteho alkoholu, co je 1-2 piva (pripadne 1-2 2dc pohare 10% vina, alebo 1-2 poldeci destilatu). samozrejme sa da o tejto hranici diskutovat, kazdy stat ma toto odporucanie inak, niekde to je 10-20g, inde aj 60-70g, ale na tom zase az tak nezalezi. ked sa opijas, tak to proste prekracujes a to so sebou obnasa urcite riziko (urazu, rozvoja zavislosti a pod).
nikto teraz nevie, ci sa stanes problemovym pijakom alebo alkoholikom, ak budes celu strednu/vysoku pit v rovnakom rezime, tj cez tyzden nic a v piatok na salat, ale rozhodne tym sancu na rozvoj nejakeho problemoveho vztahu s alkoholom zvysujes.
vela ludi takto "prechlasta" skolske roky a potom so vstupom do zamestnania prirodzene prestanu, ale opat je to loteria, lebo dopredu to nikto nevie.
pravdepodobne by si sa najradsej docital, ze to, co robis je v pohode, nemusis sa nicoho bat, vsetko je cajk, ale to ti tu nikto nepovie. moze to byt ok a nemusi.
vo vseobecnosti ale plati, ze ak mas pocit, ze s tvojim pitim nemusi byt vsetko s kostolnym poriadkom, je na mieste opatrnost, je to rozhodne varovny signal.
ja by som ti mozno poradil dat si nejaky limit, napriklad "teraz v piatok vypijem maximalne 3 piva". ak to dodrzis, fajn. ak nie, je to dalsi vyznamny varovny signal.
a dalej je celkom mozne, ze sa tesis aj na spolocnost a zabavu, nie nutne na slopanicu. mozno keby si par vikendov nepil, tak by si sa zabavil rovnako a zistil, ze ten alkohol tam zas tak nutne nemusi hrat rolu, aj ked zrejme budes musiet odist domov skor, lebo ludia budu mliet strasne sprostosti po X-tom pive/poldeci