Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...78910111213...60
Dolů
Téma: Jsem alkoholik a nevím co dál
**
#633
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Já jsem chtěl napsat pár slov o alkoholu .Jsem alkoholik byl jsem v r.2005 na léčení v Nechanicích.Léčbu jsem ukončil předčasně. Moje výdrž abstinovat byla asi 4 měsíce.to to léčení bylo první a to jsem ještě o sobě pochyboval že jsem alkoholik.Byli tam i skušenější alkoholici kteří mě radili že si nesmím dát ani trošku alkoholu což jsem nevěřil.Jednoho dne jsem si říkal jedno pivo mě nezabije a tak jsem to skusil.Asi týden jsem nepil a za týden jsem si dal opět 2 piva a zase potom nic ale postupně to narůstalo a byl jsem během roku tam kde jsem byl před první léčbou.Hodněkrát jsem si říkal že zvládnu abstinenci sám a sliboval jsem to i rodině.Dalo by seříci že jsem to takto skoušel asi 4 roky a nedařilo se.V roce 2009 jsem si koupil motorku pod záminkou že přestanu pít a budu se zábívat tímto totiž staršně rád spravuji auta a motorky tak jsem myslel že se tím zabavím ale závislost na alkoholu byla silnější. Skrátka můžu říci že všechny mé koníčky a zájmy se vytratili.Dokonce i v rodině byli problémy a nespělo to k ničemu dobrému.Tak jsem se v prosinci 2009 rozhodl apsolovovat léčbu vléčebně Šternberk.Druhého prosince jsem nastoupil do léčebny kde jsem byl asi týden na detoxu a potom probíhala normální léčba kde byl nějaký režim.V 6 hodin byl budíček a rozcvička poétom byl ůklid a snídaně raní komunita a různé skupinové terapie a přednášky.Nejlepší byli skupinové terapie a přednášky na kterých se člověk dozvěděl jak alkohol škodí a problémy jiných pacientů a jak proti závislosti bojovat.Můžu napsat že mě to v léčebně pomohlo a mám úplně jiný náhled na svět.Také chci napsat jestli jste si všimli byl jsem tam přes vánoční svátky vůbec toho nelituji protože to stálo za to.Dnes už jsem doma asi 3 týden daří se mě abstinovat i když ty chutě na alkohol byli a jsou sem tam ale zvládám to a řekl bych že v pohodě a když ta chut příjde tak si vždy vspomenu na to co bylo a ony zase odejdou skrátka mám se dobře .
VLASTA.VANOUS
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#635
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Mohu se tedy takto na rovinu zeptat, jestli byla léčebna ve Šternberku lepší nežli ta v Nechanicích ? Myslím spíše ze subjektivního hlediska - hodní, ale přísní lékaři, usměvavé sestřičky, jasně dané léčebné postupy apod.

Dnes se musím pochlubit, že od rána jsem si nedal ničeho ani kapičku. Sice mám zánět nosních dutin, popíjím tu čaj z meduňky, vyřídil jsem si od rána pár důležitých věcí. Vůbec teď necítím potřebu se napít, takhle by to mělo být napořád. Jen jestli to není tím, že mi včera obvoďačka předepsala na kašel Korylan, který obsahuje "závisláckou" látku kodein...
Radim
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 161-971-767 Pohlaví: Muž Místo: Hronov Narozeniny: 03/16
Poslední úprava: 10/03/2010 13:45 Provedl: Radim.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#636
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Ahoj Radime,moc ráda a s obdivem tu čtu,že se držíš.Může to být a asi bude kodeinem.Nenech se ale uchlácholit.Co na tom která léčebna má hodnější sestřičky, důležitější je,se rozhodnout pro léčbu a ty to Radime zvládneš ,cítím to,vím to,ty máš totiž jasno a víš,že tě to nemine,jen to stále oddaluješ.Podle mě potřebuješ podchytit abstáky,zmírnit je léky a léčba jako taková už ti půjde sama a je jedno zda to bude v Nechanicích nebo ve Sternberku.Rozpust své strachy.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#637
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Vypadá to, že uživatelky Ivlik a Květa jsou tady takové moje osobní "spasitelky". Díky. Snad i díky vám se držím jakž takž nad vodou. Tak jako kdysi byli různí lidé na stacionáři, je tomu i tady tak, a to je dobře.

Jinak nic neoddaluju, fakt mám chřipku, včera jsem byl u obvoďačky kvůli potvrzení na ÚP. Na zánět nosních dutin mi předepsala Olynth (ten je i bez předpisu) a dále ten Korylan, tam je ale ten kodein. Nicméně je tam jasně napsáno, že se nesmí pít alkohol a že to může poškodit játra. A dále, že se nedoporučuje užívat jej déle než 10 dní, může vzniknout na něm léková závislost. Bohužel u Neurolu je snad jen napsáno, že se nedoporučuje užívat jej dlouhodobě a nedoporučuje se při něm pít alkohol. Je v těch letácích dost velký a dost podstatný rozdíl z hlediska jasného varování uživatele.

A za další, dnes jsem měl dlouhý tel. rozhovor s přítelkyní, byla na mě milá, hezky jsme si popovídali, sdělili si spoustu novinek, nicméně jinak můj celkem tichý otec mě docela důrazně varoval před tzv. slepovanými vztahy, sám si prošel 2 manželstvými, a tak určitě na tom něco je. Škoda, že se ženský nedají přeprogramovat.
Radim
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 161-971-767 Pohlaví: Muž Místo: Hronov Narozeniny: 03/16
Poslední úprava: 10/03/2010 21:48 Provedl: Radim.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#638
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Ahoj trošičku ti popíšu Nechanice moc si nepamatuji ale něco jo.Příjezd do Nechanic"Přijel jsem tam s rodinou tam jsem zazvonil otevřel nám terapeut pozval mě dále a rodinu už ne což se mě zdálo divné. Uvnitř mě dal dýchnout a přijali mě kdybych nadýchal tak ne.Potom jsem vzal tašky a šel jsem na pokoj kde jsem je musel vyrovnat aby věděli že nemám sebou žádný alkohol odevzdal jsem cigarety.Toto oddělení se jmenuje detox kde pacienta pozorují jestli je klidný bez alkoholu či ne a jestli je schopný další léčby .Stává se totiž hodně že lidé mají tak zvané absťáky tzv záchvaty a třesi.Na tomto oddělenísi asi týden a za tento týden musíš napsat životopis na 6 stránek form.a.4. O patro níže je už normální léčebna tam je asi 50 lidí sedících v kruhu a ty se jim představíš odkud jsi jestli máš rodinu kolik jsi toho vypil atd.Potom postupuješ do 1.stupně a stěhuješ se s detoxu o patro níže na normální pokoj. Tam vyfasuješ sešit do kterého píšeš každý den co se dělo a tvé pocity.A den začíná.Ráno v 6.00 budíček rozcvička potm jeden s pokoje měl službu na pokoji tak ještě než šel na rozcvičku tak musel otevřít okno když zapoměl tak měl 1- bod.Po rozcvičce ůklid rajonů a pokoje pak šla kontrola na úklid terapeuti a rozdávali - body potom byla snídaně a velká komunita tam se většinou představovali pacienti z detoxu také se tam spívalo hodnotili se skupiny atd. Paktam byli různé přednášky které jsi si musel pamatovat a z kterých jsi psal tak zvanou písemku za body.Odpoledne se hrálo divadlo dělal jsi tam personálu šaška atd.A také odpoledne byli pracovní terapie kde jsi maloval nějaké obrázky trhal molitan do polštářků atd.Po večeři byli tak zvané samořídící skupiny kde byli samy alkoholici gembleři a toxíci a tam si skupiny vyprávělio alkoholu a nacvičovali si různé hry na příští den které se pak předváděli na komunitě.A vše bylo bodované.Mínusové body které jsi nazbíral jsi smazal tím že jsi ve svém volném čase to znamená v sobotu nebo v neděli odpracoval co 1- bod hodina práce no pakárna.
Návštěvy to tam probíhalo tak že rodina za tebou mohla až po měsíci a jenom jednou po dvouch měsících dvakrát.Vycházky jsi taky neměl až po dvouch měsících jenom ve skupině a s terapeutem.A co mě tam vadilo žádná kantýna no prostě nic.Jako do Nechanic já osobně bych už v životě nešel! Tak a napíšu ti o Štenberku. Jo ještě ti napíšu jednu věc s Nechanic jsem byl tak vyplašen že asi před rokem už jsem hodně pil a manželka mě obědnala do štenberka a já tam přijel a na příjmu jsem se zeptal jak to tam chodí a tam mě řekli že to je ve směs ve všech léčebnách stejný tak jsem se zbalil a se strachu jsem odjel domů a po roce jsem zjistil že si sám nepomůžu a jel jsem tam znovu a zůstal jsem tam. Tak že Štenberk je supre a abych ti napsal pravdu tak se mě ani domů nechtělo sestřičky moc hodný parta suprová až na nějaký blby ty se najdou všude myslím tím pacienty ale budeš tam sám za sebe to si pamatuj!!!!!A já jsem si vždy se začátku říkal jsem tu sám za sebe a ty problémy tady mají všichni.A tak po 14 dnech si zvykneš.Taky je dobrý že je tam jenom 30 pacientů je jich tam málo.Tam režim je moc volný můžeš tam hned druhý týden chodit po areálu je tam i kantýna návštěvy neomezené je tam tělocvična kde se chodí hrát pinec fotbal atd.Po týdnu můžeš jednou týdně sám do města nebo kam chceš.Po 7 týdnech máš nárok na jednu noc jed domů tj. odpátku 14h do soboty 17h nebo od soboty14h do neděle 17h.Po 10 týdnech máš nárok na dvě noci to je zase třeba odpátku 14h do neděle17h.A jinak ráno v 6h budíček rozcvička úklid ten se taky boduje tedy jenom -body ale to je v poho sestry jsou měkké Pak je snídaně komunia ta je asi 10 min potom máš skupinu která je jednu hodinu pak se flákáš a je oběd po obědě nějaká přednáška a od 14 h máš volno můžeš jít třeba do kantýny jo a taky tam píšeš ten deník každý den a to je v poho a ještě jsem zapoměl ten životopis tam taky píšeš je to na dvanáct stránek zní to hrozně ale taky jsem tam plácal co se dalo aj jsem se opakoval stejně si myslím že to nikdo nečte a na tom detoxu jsi tam taky týden ju.Ale zlatý Šternberk .Jestli se rozhodneš jít tam tak se tam možná setkáme já jdu na opakovačku to se tam jezdí když chceš po tří měsíční léčbě na týden.Já osobně se tam těším hlavně na personál jsou super. chtěl jsem se zeptat máš rodinu? Tak neváhej a běž a budeš mít uplně jiný náhled na vše!A ještě jsem se chtěl zeptat jestli máš icq mě se tady na týto strřánce špatně orientuje tak se zatím měj a skus to odejít můžeš od tam tud kdykoliv!
VLASTA.VANOUS

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#639
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Ahoj zajímalo by mě kde jsi byla a vkterých léčebnách?Díky!
VLASTA.VANOUS

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#640
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Pro Vlastu Vaňouse - když si to tak čtu, tak mě na alkohol docela přešla chuť.

Bohužel ale zároveň s tím, jak to popisuješ, jak to mě tedy hodně přechází chuť na tu ústavní léčbu.

Jsem teď z toho trochu vyděšenej, musím se uklidnit a udělat si v tom jasno. V každém případě tu AT poradnu kontaktovat budu, jen stále více a více nechápu, proč ambulantní léčba je málo účinná.

No nic, jsem další den "alkohol free", ruce se mi klepou jen trochu, deprese je ještě snesitelná, asi ji trochu krotí Citalon, který stále užívám a momentálně i Korylan s kodeinem.
Radim
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 161-971-767 Pohlaví: Muž Místo: Hronov Narozeniny: 03/16
Poslední úprava: 11/03/2010 12:09 Provedl: Radim.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#641
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Hezký pozdrav pro Radima,
jsem mimo domov a tak jsem jen jukla. To se dějou věci, moc Vám přeji abyste vydržel a z chřipky se co nejdříve uzdravil. Bylo toho na Vás poslední dobou moc. Nebojte se kontaktovat a popradit, kdyby se Vám přitížilo. Radime, četla jsem Ivanovi příspěvky a věřím, že měl v úmyslu Vám pomoci a když se z toho dostanete svým konkrétním způsobem, bude mít jistě radost, jako my všichni.
Ještě jednou moc zdravím. K
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#642
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
Čtu tvůj skaz a nevím jak ti poradit. Zajímalo by mě jestli máš rodinu a kolik ti je let.A píšeš že s toho máš strach ale neměj já jsem měl taky .Pro mne bylo nejhorší nové prostředí to co jsme se s klukama bavili tak pro každého. Nevím jak ti to napsat ale bylo to tak vezl mě tam švagr s mou ženou.Popíšu ti to do detailu . Mám dům a ten je podsklepen kde mám dílnu a vtý dílně tak zvaný ponk.Moje závislost byla tak velká že jsem si koupil půllitr vodky a dvě piva po práci a to jsem vypil v garáži . Měl jsem zaměstnání u tech.služeb když jsme v práci končili tak jsem si hned jel koupit pití to znamená půl litr vodky a 2 piva .To jsem vypil a bylo málo tak jsem vzal ještě psa a zašel jsem si koupit ještě půl litr a ten jsem taky skoro dopil a zbytek jsem si schoval . Měl jsem různé skrýše aby to manželka a děti neviděli. Jednou jsem to schovával do skříně potom do rezervy u auta dokonce do pračky atd.Jo a to jsem přijel s práce tedy už jsem měl nakoupený a manželka mě říká pojd si na horu semnou dát kafe a já říkal já mám dole práci to už jsem byl v takovém stavu že jsem měl strašnou chut si loknout ale před ní to bylo hloupé tak jsem ji vždy pro něco poslal abych si mohl dát .Apotom opět přišla dolů tak jsem ji řekl že už jdu nahoru na to kafe tak ho šla uvařit a já mezi tím jsem upil piva to věděla že dole piju a dolil jsem to vodkou a to jsem si vzal nahoru a dalsi s ní kafe a popíjel jsem to pivo . A to stoupalo do hlavy až jserm byl opilí.D okonce jsem to kolikrát nedopil a odpadl jsem.A manželka si cucla a hned věděla která mete.A tak potom v poslední době jsem se s tím netajil .Stávalo se že jsem flašku i schoval a nadal jsem manželce že jí schovala ona.Ale tak to nebylo tak jsem si jel na truc koupit jinoua upil jsem tak čvrt litru a je zajímavé že jsem si spoměl kde je ta předešlá tak takle se to dělo.Můžu dnes napsat že jsem s těchto problémů vybruslil díky léčení .Nevím jestli se ti to stává ale já byl strašně nervozní nic mě nebavilo skrátka naštvanej na svět ale to bylo ten alkohol .Zajímalo by mě odkud jsi kdyby bylo v mých silách jel bych i s tebou tam mám tam kamarády známé tak že bych tě tam nějak začlenil mohli by jsme se tam na příjmu setkat
VLASTA.VANOUS

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#643
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok, 1 měsíc  
prosím tě máš číslo na icq?
VLASTA.VANOUS

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...78910111213...60
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter